fotbal club sportiv becali

Becali isi recunoaste vinovatia

Intr-o tara normala, decizia ICCJ din decembrie 2014 ar fi declansat o ancheta a FRF si LPF, pentru ca cele doua organizatii sa afle cum stau lucrurile cu echipa condusa din umbra de Becali. Intr-o tara normala, aceeasi decizie ar fi produs un cutremur in presa locala. Si, tot intr-o tara normala, suporterii ar fi sarit in aer dupa aflarea vestii ca echipa lor a fost furata. Din pacate, Romania nu e o tara normala.

Astfel, in loc sa trecem prin investigatii din partea presei si a federatiei, prin proteste ale suporterilor, oamenii „de bine” incearca sa ne prosteasca in continuare si sa ne spuna ca legile nu conteaza. Noroc cu un singur om, cu Becali. Fix el, prin conferintele si declaratiile sale, ne transmite un mesaj foarte clar: Sunt vinovat!

fotbal club sportiv becaliBecali incearca sa para un tip rau din filmele cu Bond, un geniu criminal. Norocul nostru e ca el e de fapt doar un fel de Doctor Evil, din filmele cu Austin Powers. Prin fiecare declaratie, el recunoaste ca incalca legea. Dar el crede ca le spune in asa fel sau ca e atat de blindat incat nimic nu i se poate intampla. Ii injura pe presedintele statului si pe politicienii aflati astazi la putere, se da mare cum a incalcat el regulile in puscarie, cum a facut tot ce a vrut, cum i-a prostit pe judecatori ca sa il elibereze conditionat.

Se da mare si ca lui nu-i poate lua nimeni banii. Pentru ca asta e cel mai important lucru pentru el. Steaua Bucuresti ii cere 37 de milioane de euro. El stie ca trebuie sa plateasca, stie si ca nu are nici o sansa sa castige. Si, cu toate ca a facut deja puscarie pentru inselaciune, inca este destul de tupeist incat sa recunoasca ca e dispus sa mai dea o teapa statului. Becali si-a dezvaluit deja planul. O sa cumpere o echipa din liga a treia, o sa treaca toti jucatorii la acea echipa, apoi, dupa ce va fi pus sa plateasca, isi va baga echipa in faliment si nu va da nici un ban. Echipa nu e pe numele lui. E pe numele unor rude. Deci el nu va pati nimic. De Geambazi si ceilalti nepoti si unchi de-ai lui care detin echipa de fotbal in acte nu-i pasa. Ca doar asta a si fost scopul numirii lor acolo. In cazul in care bula se sparge, el sa nu pateasca nimic. Ceilalti nu conteaza.

Declaratiile lui dovedesc vinovatia. Dovedesc ca acest om a furat locul Stelei si ca echipa lui nu are ce cauta in prima liga. Dar nu conteaza. Nu conteaza pentru liga, nu conteaza pentru federatie, nu conteaza pentru presa, si nu conteaza nici pentru suporteri. Sa speram, totusi, ca ele conteaza pentru procurori. Becali e anchetat deja pentru cartile scrie pentru a iesi din puscarie. Cred ca le prinde bine procurorilor sa stie ca acest individ nu numai ca nu a invatat nimic din perioada petrecuta acolo, dar a devenit chiar mai rau si mai neobrazat. Si e normal. Cand furi si inseli la fel de mult ca el, e greu sa-ti pierzi acest reflex.

Trist!

Cel mai trist, din pacate, e faptul ca multi suporteri refuza sa vada adevarul. In ciuda faptului ca acel om dovedeste cu fiecare cuvant ca e vinovat, marea masa a suporterilor tot il cred. E adevarat ca e vorba de suporterul de rand, acel simplu privitor, pentru care rezultatul e mai important ca orice. Dar tot e trist. Avem, din pacate, suporteri de o calitate foarte joasa. Si de asta e fotbalul romanesc acolo unde e.

Acesti suporteri i-au lasat pe hotii din fotbal sa faca ce au vrut. Acesti suporteri le-au permis coruptilor de la federatie si liga sa se poarte ca niste baroni feudali cu fotbalul romanesc. Nu cred ca fotbalul romanesc poate sa reajunga sus atat timp cat acesti suporteri de o foarte slaba calitate vor continua sa faca legea.

Acum, mai mult ca oricand, e timpul ca suporterii care vor binele fotbalului romanesc sa straga randurile si sa faca ceva. Pentru noi, pentru stelisti, e momentul sa venim alaturi de Steaua si sa sustinem noul proiect. Trebuie sa fim langa echipa, in liga a patra sau oriunde ar fi. Trebuie sa fim langa Lacatus si ceilalti stelisti care vor binele Stelei. Daca nici acum nu facem nimic, mai bine renuntam la fotbal.