gazeta sporturilor

Gazeta Sporturilor arata ca nu-i pasa de sport, chiar deloc

„Ne pasa de sport. Poate prea mult.” 

Va mai aduceti aminte de acest motto, cu care cei de la Gazeta Sporturilor sperau sa-i prosteasca cucereasca pe iubitorii sportului romanesc si sa-i faca sa ii citeasca? Ce motto frumos! Ce cuvinte frumoase! Pacat ca totul s-a dovedit a fi fals.

In loc sa ii pese de sport, Gazeta a ales sa ii pese de penali. Sigur, au scris articole despre raufacatori, atunci cand era clar ca raufacatorii nu vor mai putea scapa. Dar tot ei au fost cei care i-au promovat pe toti acesti hoti, aducandu-i zilnic in mintea publicului si laudandu-i de parca sportul romanesc nu ar fi existat fara ei.

In cazul nostru, acesti nenorociti au lansat ideea cum ca, fara Becali, Steaua nu ar mai fi existat. Din pacate, multi suporteri au ajuns sa creada si chiar sa repete aceasta minciuna, nesustinuta de absolut nici un argument.

Steaua a existat si inainte de Becali si a dus-o foarte bine. A avut foarte multi bani si inainte de Becali. De altfel, problemele Stelei au aparut in momentul in care niste hoti, care isi spuneau investitori, au aparut in viata echipei.

O scurta lectie de istorie

In anii 90, Steaua a avut jucatori superbi. Fratii Ilie, Ilie Dumitrescu, Vladoiu, Rosu, Panduru, Filipescu, Didi Prodan, Denis Serban, Catalin Munteanu, Lutu, Danciulescu si multi altii ca ei au adus bani buni pentru echipa. Si, de fiecare data cand un jucator a fost vandut, a fost luat unul foarte bun in locul lui.

Sigur, a fost greu sa il inlocuiesti pe unul ca Hagi. Regele a fost unic. Era imposibil sa mai gasesti unul ca el. Dar nimeni nu poate nega ca Galca, Adi Ilie sau Rosu nu au fost pentru Steaua la fel de decisivi. Chiar daca jucatorii noi nu costau mai mult sau la fel de mult ca cei care plecau, erau de calitate. Asa a reusit Steaua, intre 1992 si 1998, sa castige 6 titluri consecutive. Iar asta se intampla intr-un fotbal mult mai bun ca cel de azi.

Presa de azi incearca sa ne dezinformeze, lasand sa se inteleaga ca banii primiti de pe transferurile unor jucatori ca Hagi sau Ilie Dumitrescu s-ar fi dus in buzunarele unor „generali”(intotdeauna sunt generalii de vina, desi nu stim niciodata cine sunt acesti generali). Nimeni nu ne explica cum au fost luati jucatori precum Adi Ilie, Rosu, Panduru sau Galca. Ar vrea ca noi sa intelegem ca Steaua i-a luat cu forta, asa cum tot ei ne minteau spuneau ca echipa noastra o facea pe vremuri. Nu e adevarat. Steaua cumpara cu cap si platea pentru fiecare transfer. Si totul i se datora lui Ion Alecsandrescu, un manager de echipa cum putini au existat in istorie. Dar despre el nu vorbeste Gazeta. Vorbeste in schimb de Becali.

Gazeta se pune scut pentru hoti

Azi, 28 decembrie 2016, Gazeta a lansat un nou val de propaganda menita sa ii salveze pe groparii fotbalului romanesc. Nu doar ca acesti nenorociti refuza sa tina cont de o decizie judecatoreasca, o decizie care spune ca echipa lui Becali nu are voie sa fie numita nici Steaua si nici Steaua Bucuresti, dar incearca sa faca din acest caz o problema nationala.

Pe ei nu ii intereseaza ca echipa lui Becali nu e Steaua. Nu ii intereseaza ca acel puscarias a contribuit enorm la inchiderea sectiei de fotbal a Stelei Bucuresti. Ii intereseaza doar sa ii spele imaginea si sa manipuleze suporterii si, poate, chiar si judecatorii.

Asa am aflat ca Liga 1 nu poate supravietui daca echipa lui Becali nu e lasata sa foloseasca abuziv numele si marca Steaua. In viziunea lor, Becali e singurul care da bani in Liga 1. Nu conteaza ca banii aia sunt facuti ilegal. Conteaza ca Becali plateste.

Ei uita insa doua lucruri:

1. E usor sa platesti atunci cand nu o faci cu banii tai. Si Borcea platea, si Copos platea, si Dinel Staicu platea, toti plateau. Toti groparii fotbalului romanesc au platit. Au furat o tona de bani, au dat cativa leuti inapoi si, cand nu au mai putut fura, au plecat, lasandu-si echipele in faliment. Din cauza lor a ajuns Liga 1 unde a ajuns, dar Gazeta nu vrea sa spuna asta.

2. Becali a anuntat deja ca nu e dispus sa stea la FCSB pentru totdeauna. Echipa Fotbal Club Sportiv Becali e pe moarte. In momentul in care nu va mai face bani, Becali o va inchide. Iar asta se va intampal cu siguranta in curand, pentru ca echipa are un lot incredibil de slab.

Liga 1 e pe moarta. Iar acesti baieti, care pretind ca iubesc sportul, in loc sa incerce sa o ajute, incearca doar sa ii prelungeasca suferinta. In loc sa ne dea articole in care sa arate cum acesti nenorociti au distrus sportul, ei inca ii lauda.

Dar e de inteles. Gazeta nu iubeste sportul. Gazeta ii iubeste pe hoti. Din asta si-au facut ei banii. Chiar si acum, daca intrati pe siteul lor, veti gasi mai multe stiri de cancan decat de sport. Asta este „sportul” pe care il iubesc ei.

E destul sa te uiti la aceasta fraza, din articolul lui Ioanitoaia, ca sa iti dai seama cat de penibili sunt cei de la Gazeta:

„Becali e singurul patron din L1, ori investitor, ziceţi-i cum vreţi”

Cum adica „ziceti-i cum vreti”, tovarase Ioanitoaia?! Pai dumneata, mare jurnalist ce esti, nu stii ce e Becali pentru echipa lui? Penibil!

Prosport – surpriza placuta

Am fost placut surprins de cei de la Prosport (carora le-am pus link-ul aici, pentru ca merita). Nu ma asteptam ca ei sa respecte decizia judecatorilor. Ca ziar care traieste din online, nu exista indoiala ca eliminarea cuvantului cheie „Steaua Bucuresti” ii afecteaza.

Poate ca acesti oameni si-au dat seama ca nu poti merge la nesfarsit cu minciuna si cancanul. Oamenii se vor satura chiar si de acestea. Si, atunci, o sa caute o sursa de informatii corecte.

Ce va urma

Necazurile lui Becali nu s-au terminat aici. Vor mai veni si alte hotarari judecatoresti, care ii vor face viata si mai amara. In acele momente, cu siguranta, Gazeta va incerca sa il promoveze la rang de sfant. De aceea e important ca noi, suporterii, adevaratii iubitori ai sportului, sa ne alegem cu grija sursele de informatii.