marca Steaua Bucuresti

Da, joaca marca Steaua!

„Ce, joaca marca Steaua?”

Acesta este argumentul suprem al tuturor celor care nu vor ca Becali sa nu mai poata sa capuseze fotbalul romanesc. Este un argument atat de simplu si atat de gresit, dar, in acelasi timp, total caracteristic societatii in care traim.

In aceste zile de sfarsit de an, plapuma de nesimtire care acopera fotbalul romanesc s-a ingrosat de trei ori. Am crede ca e un miracol de Craciun, daca nu am sti cu ce fel de oameni avem de-a face. Sunt niste oameni corupti, niste oameni rai, niste oameni care ne urasc pe noi, suporterii, dar care urasc si fotbalul. Acesti oameni au distrus fotbalul romanesc si urla acum, cand vad ca nu mai sunt lasati sa o faca.

Comunicatul dat ieri de Florin Talpan a fost foarte dur. A fost o lovitura de maciuca in moalele capului pentru toti cei care sperau ca pauza adusa de Noul An sa faca scandalul cu numele sa dispara. Foarte sec, Talpan le-a transmis un mesaj pe care ei nu voiau sa il auda: Decizia e definitiva si executorie.

Unii inca nu vor sa auda acest mesaj si continua sa se refere la echipa ciobanului ca „Steaua”, in articolele lor. Ei prefera sa il creada pe Becali, pentru ca el le-a spus ca mai au inca un an la dispozitie ca sa suga sangele Stelei, iar asta le place. Altii, insa, sunt mai nesimtiti.

Printre acestia din urma se numara si Mitica Dragomir. Il stiti. E baiatul ala care a condus liga de fotbal pana cand a picat Mircea Sandu. Atunci l-au dat si pe el afara. Era normal. Cei doi au distrus fotbalul romanesc impreuna, deci era corect sa si plece din fotbal impreuna. Si tocmai acest baiat se trezeste acum sa scuipe in obrazul suporterilor.

„Ce, joaca marca Steaua?”

Cu aceste patru cuvinte, Dragomir ne arata ca nu a avut niciodata si ca inca nu are respect fata de suporteri. Pentru el, nu exista loialitate fata de ceva, fata de un club. Pentru el, suporterii sunt doar niste prosti care ar trebui sa se uite la fotbal fara sa zica nimic, indiferent cine joaca, indiferent daca meciul e bun sau rau. Nu ar trebui sa ne surprinda. Vorbim, pana la urma, de omul care a dat legea „Dragomir”, o lege cunoscuta de toti cei implicati in fenomenul ultra, o lege impotriva suporterilor si a libertatii de exprimare.

Acelasi Dragomir, care se crede mai destept decat noi, ne spune acum ca noi nu ar trebui sa fim stelisti. Noi, de fapt, ar trebui sa ne uitam doar la fotbal. Acest puscariabil ne da noua lectii. El ne vrea oi, tacuti, linistiti, bagandu-i lui si altora ca el bani in buzunare, daca se poate. Il doare pe el in cot de Steaua, sau de noi, sau de ceea ce e in sufletele noastre acum.

Pentru el e usor sa vorbeasca asa. Mitica Dragomir a fost un tradator toata viata sa. De aia nu intelege de ce noi nu putem sa fim. Si, nu e singurul. Toti dusmanii adevarati ai Stelei, de la Ioanitoaia si pana la Lucescu, si toate caracterele infecte din fotbalul romanesc s-au incolonat in aceste zile in spatele lui Becali. Toti vor ca acest hot dovedit sa fie lasat sa fure in continuare. Toti vor raul Stelei.

Dar reactiile lor sunt un lucru bun. Crescand, am invatat un lucru foarte important. Atunci cand toti oamenii nepotriviti te injura pentru ca faci ceva, sa nu te opresti! Inseamna ca esti pe drumul cel bun.

Noi suntem pe drumul cel bun. Din 2017 o sa avem din nou echipa de fotbal. Din 2017 nu va mai exista echipa ciobanului. Din 2017 putem spera sa nu mai existe nici multi alti gropari ai fotbalului romanesc, pentru ca o mare parte din ei, inclusiv Dragomir si Sandu, sunt implicati in procese care le pot aduce ani de puscarie.

Acest An Nou pare a fi unul bun pentru noi. Toate semnalele primite pana acum ne arata acest lucru. Asa ca, tot ce mai ramane de facut e ca noi sa facem ceea ce stim mai bine, adica sa sustinem Steaua Bucuresti.

Peste cateva ore vom intra in 2017. Va doresc ca in Anul Nou sa fiti fericiti, sa fiti sanatosi si sa fiti langa Steaua Bucuresti!

La multi ani si Forza Steaua!