Tudorel Stoica si Victor Piturca

Au vorbit doi titani. Ascultati-i!

Tudorel Stoica si Victor Piturca au fost prezenti ieri la Dolce Sport si au vorbit despre ceea ce ei stiu mai bine, adica despre Steaua Bucuresti. A fost, fara dar si poate, cea mai buna emisiune de sport din ultimii ani, o emisiune unde au fost facute dezvaluiri dupa dezvaluriri, unde adevarul nu a stat ascuns nici macar o secunda.

Cei doi au dezvaluit in ce tabara sunt

Inca din primele minute ale emisiunii, Piturca si Stoica au spus intregii tari ca sunt alaturi de Steaua Bucuresti, adica de clubul armatei, singura entitate care e Steaua Bucuresti. Tudorel Stoica a fost chiar foarte categoric: „Steaua s-a oprit in 2003.” Iar Piturca a anuntat ca va fi alaturi de noul proiect: „O sa ma implic.” Iar partea cea mai buna e ca nu o sa fie singur. Din ce au spus cei doi ieri, au lasat sa se inteleaga ca mai multi fosti stelisti vor veni alaturi de noul proiect, pentru a-l sustine.

„Lăcătuș trebuie să facă niște eforturi, poate chiar și financiare. Nu trebuie să ne mulțumim cu echipă în liga a 4-a. Trebuie să revină în prima ligă, pentru că de acolo a fost furată. Eu o să pun pe tapet acest lucru, pentru că oricum nu am ce face. O să-i bat la cap și pe alții să se implice. Trebuie să facem totul ca această echipă să existe.” – a mai zis Pițurcă.

Dezvaluiri senzationale si foarte dureroase

Piturca nu s-a ferit sa ii atace pe acei oameni din MApN si din clubul sportiv care nu si-au facut corect treaba in toti acesti ani. Acesta a spus ca articolul de saptamana aceasta, in care cei de la GSP spuneau ca clubul sportiv isi bate joc de trofeele sale, a fost o minciuna. Mai mult, Piturca a dezvaluit ca trofeele adevarate ale Stelei au fost furate.

Intre noi, intre suporteri, exista de foarte mult timp un zvon cum ca puiul de cupa a campionilor este in posesia lui Mihai Stoica si ca acesta il tine la el acasa. Nu stim daca acest zvon este adevarat, dar nu ne-ar surprinde sa fie asa. La cat de mult a fost furata Steaua, o replica a unui trofeu e poate cel mai putin important lucru din punct de vedere financiar.

Simbolic si sufleteste, insa, disparitia celor doi pui de cupa este o lovitura extrem de dura pentru noi!

Talpan si Clubul Sportiv al Armatei „Steaua Bucuresti”

Piturca si Tudorel Stoica le-au reprosat celor de la conducerea clubului lipsa de curaj in ceea ce priveste scandalul din jurul Stelei, acuzandu-i ca se feresc sa actioneze si sa ia atitudine. Insa, in ciuda tuturor acestor reprosuri, Piturca a si laudat o persoana din clubul sportiv. Acea persoana e locotenent-colonelul Talpan, pe care Piturca l-a descris drept „omul anului 2016”, felicitandu-l pentru munca depusa. Cei care il cunosc pe Victor Piturca stiu ca nu este genul de om care sa arunce usor cu complimente si laude, si in nici un caz cu laude asa puternice.

Fostul mare atacant stelist a declarat si ca o sa il sustina pe Talpan, care se pare ca a castigat toate procesele de pana acum fara nici un fel de ajutor din partea conducerii clubului. In acelasi timp, a spus ca locotenent colonelul de justitie a inceput procesele inca din 2004, nu doar din 2011, asa cum stiam noi.

Victor Piturca s-a schimbat

Am vorbit mai mult despre Piturca in acest articol decat despre Tudorel Stoica dintr-un singur motiv: Piturca pare un om total diferit fata de antrenorul pe care il cunosteam cu totii. Pe langa laudele pentru Talpan, acesta a recunoscut si ca el este, intr-o anumita masura, vinovat de ceea ce s-a intamplat cu Steaua.

Piturca a povestit cum l-a adus pe Becali la echipa, dar si cum acesta a pus mana pe lotul de jucatori si cum a furat locul Stelei in campionat, cum nonprofitul AFC Steaua Bucuresti a fost indepartat pentru a-i face locul societatii lui Becali.

Tudorel Stoica a pornit povestea, mentionand ca, atunci cand a fost fondat nonprofitul AFC Steaua Bucuresti, s-a simtit mandru pentru ca facea parte din membri fondatori, dar ca lucrurile s-au schimbat in rau vertiginos. Acesta a fost completat de Piturca, care crede ca la inceput totul s-a facut legal si corect. Insa si el a fost de parere ca totul s-a schimbat in rau dupa venirea lui Becali.

Asa cum suspectam si noi, Paunescu si ceilalti din conducerea AFC isi doreau transformarea nonprofitului intr-o societate pe actiuni. Acesta a fost scopul lor si putem sa ii suspectam ca au indatorat clubul in acea perioada fix pentru a le fi mai usor sa faca trecerea de la nonprofit la SA. Insa totul s-a intors impotriva lor in momentul in care a intervenit Becali. Din vorbele lui Piturca, acesta a preluat totul ilegal „fara semnaturile generalilor si a celor din minister”. Mai mult, se pare ca acesta a dat si o teapa puternica statului din moment ce, conform lui Piturca, 51% din actiunile clubului costau la acea vreme in jur de 11 milioane de dolari. Cifrele despre care a vorbit Becali nici macar nu se apropiau de aceasta suma.

„Ministerul trebuia sa actioneze inca de la formarea asociatiei,” a spus Piturca. „Cineva o sa fie tras la raspundere. Trebuie sa se intenteze un proces obligatoriu. Pana acum s-a tacut, pentru ca a venit ministrul cutare, care era de partea lui Becali. Dar adevarul a iesit acum la iveala, in proportie de 80%. In curand va iesi totul la iveala.”

Exprimarea corecta si o lectie pentru presa

Pe toata durata emisiunii, Piturca si Stoica i-au spus echipei lui Becali doar „echipa lui Becali”. Cei doi au evitat sa ii spuna Steaua, dandu-le o lectie celor din presa, care inca ii spun asa acestei echipe. Din pacate, cuvintele lor cu siguranta vor fi ignorate. Astazi, GSP a ignorat aproape in totalitate emisiunea, in timp ce ProSport a dat foarte putine citate din ea.

 

„Steaua nu va muri niciodata. Steaua nu e nici Rapid, nici Timisoara. Steaua e altceva!” – Victor Piturca