burleanu frf

FRF a dat un raspuns…de toata jena

Putem marca data de 16 ianuarie 2017 in calendar. E data in care Florin Talpan a dat de pamant cu intreaga conducere a fotbalului romanesc. Intrat in direct la Digisport, juristul Stelei a lansat atacuri fara oprire la adresa celor de la FRF si LPF.

Talpan a vorbit asa cum stie el mai bine, cu regulamentul in mana. Si, cu regulamentul in mana, el spus niste lucruri care, daca se dovedesc a fi adevarate, cu siguranta vor duce la o revolutie in fotbalul romanesc. Facem o mica paranteza si mentionam aici cazul Rapidului, despre care Talpan spune ca a fost exclus incorect din campionat. Cei de la FRF au dat un raspuns rapid, publicat la putin timp dupa interviul lui Talpan, dar nu au zis nimic despre acest subiect. Iar asta ne da motive sa credem ca juristul stelist are dreptate.

Dar sa revenim la Steaua. Talpan i-a acuzat pe conducatorii fotbalului romanesc ca ignora cu buna stiinta o hotarare judecatoreasca si ca ii acorda echipei lui Becali un tratament preferential. Si asta este, din pacate, adevarat. Pentru ca FRF si LPF nu au ezitat sa actioneze atunci cand au descoperit probleme la CFR Cluj, Rapid, FC Universitatea Craiova, Sportul Studentesc sau alte echipe pe care le-au depunctat, retrogradat sau exclus din campionat in ultimii ani.

Talpan a confirmat si ceea ce noi am anuntat pe pagina noastra de Facebook inca din timpul weekendului, si anume faptul ca Justin Stefan s-a antepronuntat in ceea ce priveste echipa lui Becali, dar si ca acesta a lucrat pentru FCSB acum nu foarte mult timp.

Insa, asa cum am mentionat anterior, cele mai dure lovituri au fost cele pe care Florin Talpan le-a dat cu regulamentul in mana. Astfel, juristul a dezvaluit in ce conditii isi poate schimba o echipa numele, cand poate sa o faca si ce inseamna ca o echipa sa nu-si detina propriul nume. Si aici, Florin Talpan a confirmat ceea ce noi am anuntat inca de anul trecut. Regulamentul FRF nu-ti permite sa-ti schimbi numele cand vrei. O poti face doar in perioada dintre competitii si, daca nu esti detinatorul de drept al numelui tau, atunci trebuie sa fii automat dezafiliat.

FRF a raspuns acuzelor lui Talpan cu un comunicat de toata jena, pe care il vom atasa mai jos:

”1. Din verificările efectuate a rezultat că nu există înregistrată în evidenţele FRF niciun fel de solicitare a CSA Steaua cu privire la obligaţia/obligativitatea schimbării denumirii clubului SC FC STEAUA BUCURESTI SA.

2. Având în vedere că schimbarea denumirii (art. 2 din ROAF) este o operaţiune permisă de regulamentele FRF în vigoare, clubului nu i s-ar aplica niciun fel de sancţiune dacă şi-ar modifica denumirea. Cu atât mai mult nu s-ar aplica vreo sancţiune dacă această modificare ar fi efectuată în vederea executării unei hotărâri judecătoreşti. Sintagma “niciun fel de sancţiune” include şi participarea în Liga I, cât şi participarea în cupele europene, dacă deţine acest drept din punct de vedere al meritului sportiv. Schimbarea denumirii unui club este supusă
aprobării Comitetului Executiv al FRF.

FRF are obligaţia de a comunica la UEFA cluburile participante în Cupele europene, de regulă, la data de 1 iunie a anului în curs.

3. Nu putem să efectuăm supoziţii cu privire la eventuale acţiuni iniţiate de către UEFA prin organismele sale competente de luare a unor decizii.

Vă mulţumim!

Departamentul Juridic al Federaţiei Române de Fotbal”.

Asa cum ne-a obisnuit deja, FRF se face ca nu a vazut. Dar, din pacate pentru ei, scuza cum ca „nu avem nici o plangere oficiala” nu mai poate fi folosita aici. De ce? E simplu. Daca FRF continua sa prezinte echipa lui Becali ca Steaua, atunci aceasta institutie devine complice la furt. Ei isi fac imagine cu ajutorul Stelei, fac rost de bani mai multi de la televizari cu ajutorul imaginii Stelei. Ei inregistreaza astfel niste castiguri ilegale, in timp ce Steaua Bucuresti, singura entitate care are voie sa foloseasca marca si numele Steaua Bucuresti, nu primeste nimic.

Comunicatul dat de FRF a fost emis de departamentul juridic al acestei institutii. Exact acest departament juridic ar fi trebuit sa se ocupe de cazul Steaua. Cei care lucreaza in acest departament ar fi trebuit sa investigheze cazul si sa vada daca intr-adevar e adevarat sau nu ca echipa lui Becali nu are voie sa foloseasca numele. Apoi, dupa finalizarea anchetei, deparamentul juridic al FRF ar fi trebuit sa informeze entitatea mama, pentru ca aceasta sa ia masuri.

Asta este scopul acestui departament juridic. El trebuie sa protejeze federatia de procese in care ar putea fi tarata daca incalca legea. Iar federatia incalca legea atunci cand se foloseste de imaginea Stelei pentru a face bani, in conditiile in care Steaua nu e afiliata la FRF.

E interesant ca departamentul juridic al FRF a sarit rapid cu un comunicat, dar i-a scapat fix stirea asta, cum ca echipa lui Becali nu are voie sa foloseasca numele Steaua. Ne intrebam oare ce s-ar fi intamplat daca Talpan nu vorbea astazi. Cat ar fi asteptat departamentul juridic al FRF pana sa inceapa macar sa isi faca treaba?! Cu siguranta pana la Pastele Cailor.

La punctul 2, acelasi departament juridic da o explicatie penibila. Ei vor sa lase sa se inteleaga ca, daca instanta te obliga sa iti schimbi numele, atunci e in regula. Nu sunt incalcate regulamentele.

Ii intrebam, totusi, pe expertii de la departamentul juridic: Oare nu e chiar FCSB obligata sa va informeze ca a pierdut acel proces? Oare nu e chiar FCSB obligata de lege sa faca cererea de schimbare de nume? Ba da! Nu conteaza ca e obligata de lege. Conteaza ca ei trebuie sa faca cererea de schimbare de nume. Pentru ca nu cred ca va decide FRF ce nume va avea echipa fostului puscarias.

Oare departamentul juridic al FRF e format din prosti sau din hoti? Cred ca intrebarea asta e mai importanta in momentul asta.

In final, la punctul 3, departamentul juridic al FRF recunoaste cu jumatate de gura ca Talpan are dreptate. „Nu putem infirma, dar nici nu vrem sa confirmam ce a zis Talpan, ca nu ne lasa nea Gigi.”- asa se traduce punctul 3 al comunicatului FRF.

Toata problema se va rezolva in curand. Talpan a anuntat ca se va prezenta cu notificarea necesara chiar saptamana asta, atat la FRF cat si la LPF, pentru ca cele doua entitati sa nu se mai planga ca nu le-a transmis nimeni, in mod oficial, ca echipa ciobanului nu e Steaua. Ramane de vazut ce scuze vor mai avea acesti „profesionisti”.