Steaua Bucuresti

Nu trebuie sa ne grabim

Cand vrei sa construiesti ceva serios, trebuie sa o iei incet. Trebuie sa gandesti fiecare miscare, sa ai rabdare si sa nu uiti niciodata care e obiectivul tau. Clubul Steaua Bucuresti si-a reactivat recent sectia de fotbal, dupa o pauza foarte, foarte lunga. Echipa are ca obiectiv principal revenirea in prima liga, cat mai repede. Acest obiectiv ii este la indemana. Steaua are fondurile necesare pentru a promova, are ambitia si spiritul de lupta necesare, are si niste oameni dornici sa ajunga la cel mai inalt nivel. Tot ce mai trebuie este rabdare. Pentru ca aceste obiective nu vor fi realizate peste noapte. Si nici nu trebuie.

Liga a patra e un lucru bun

Poate ca multi stelisti nu vor fi de acord cu aceasta idee. Cu toate astea, eu tot consider ca inceperea din liga a patra e un lucru bun. Si asta din doua motive foarte importante:

1. Va da credibilitate proiectului

In acest moment, multi oameni privesc fara prea mare incredere noul proiect al Stelei. Si pe bune dreptate, pentru ca cei care au condus acest club au ascuns faptul ca echipa care juca in liga 1 nu era Steaua. Mai mult, ei au refuzat sa reactiveze sectia de fotbal in toti acesti ani, tinand suporterii in ceata. De aceea credibilitatea celor de la conducerea clubului sportiv este, in acest moment, aproape de zero.

Insa ei au posibilitatea sa rezolve aceasta problema. Cu seriozitate si cu daruire, ei pot demonstra ca sunt alaturi de acest proiect, ca isi doresc cu adevarat ca Steaua sa revina acolo sus, unde ii este locul, si, cel mai important, ca sunt dispusi sa munceasca pentru a indrepta aceasta nedreptate. Vor fi foarte multi pasi de facut pentru a indeplini aceste obiective. Pasi mici, precum trimiterea unor notificari catre UEFA, pentru a-i informa ca echipa lui Becali se foloseste ilegal de palmaresul si renumele Stelei, dar si pasi foarte mari, precum recuperarea prejudiciului de 38 de milioane de euro, inscrierea unei echipe in campionat, administrarea ei, etc.

2. Va indeparta suporterii de rezultat

Timp de foarte multi ani Steaua a suferit din cauza acestor suporteri care traiesc doar pe canapele si pentru care Steaua reprezinta o simpla sursa de amuzament, timp de 90 de minute + prelungirile pe saptamana. Acesti indivizi au stricat foarte mult imaginea Stelei, au fost complici la nedreptatile facute de Becali si putem chiar sa spunem ca sunt vinovati de situatia Stelei de acum.

Pe ei nu i-a interesat niciodata Steaua, ci doar rezultatele. De asta fac ei acum proteste si de asta urla pe la televiziuni si prin ziare. Ca o paranteza, atunci cand suporterii stelisti din galerii faceau proteste, presa ii ignora. Acum, insa, pentru ca s-au trezit niste necunoscuti din alte tari sa urle pentru Becali, presa scrie zilnic despre minciunile lor.

Puteti sa fiti siguri ca, daca Steaua si-ar fi reactivat sectia de fotbal direct in liga 1, acesti oameni ar fi fost prezenti. Echipa lui Becali oricum merge prost in acest sezon. A fost umilita de foarte multe ori, a pierdut foarte multe meciuri, doar posibilitatea de a mai face blaturi o tine in lupta pentru titlu si a fost abandonata chiar si de acei putini fani ai ei care mergeau la stadion. Pentru suporterii de rezultat nu ar fi fost mare sacrificiu sa abandoneze o corabie care se scufunda, pentru una noua.

Este, insa, un foarte mare sacrificiu, sa faci ceea ce este corect. Iar acest suporteri de rezultat nu sunt dispusi sa urmeze drumul mai greu, nu si cand au o scurtatura la dipozitie.

Pentru Steaua, asta este un lucru exceptional, deoarece acei suporteri care vor veni acum langa echipa vor fi stelisti adevarati. Ei vor fi trup si suflet alaturi de Steaua, vor lupta pentru echipa si alaturi de ea, vor face tot ce le va sta in putere pentru ca proiectul sa aiba succes. Nu cred ca cineva isi poate dori mai mult de atat.

O ruptura necesara

Ruptura aceasta dintre stelisti si suporterii de rezultat este absolut necesara. Poate parea tragic, dar cu siguranta este necesara. Acesti oameni sunt nocivi noului proiect. Cu ei alaturi, nu vom putea construi ceva serios niciodata. Chiar mai rau, astfel de oameni sunt in stare sa saboteze noul proiect, cum de altfel unii incearca sa o faca chiar acum. Am citit ce cer suporterii condusi de acest necunoscut, Catalin Biris, care nici macar nu traieste in Romania si care nici macar nu va fi prezent la protestele pe care chiar el le-a initiat. In Romania anului 2017, acesti oameni vor ca statul sa favorizeze un infractor. Ei protesteaza pentru abuzul in serviciu.

In ciuda faptului ca, in aceste zile, zeci de mii de romani protesteaza fara oprire impotriva nedreptatii, niste conturi de facebook s-au trezit sa organizeze un protest unde sa ceara chiar nerespectarea legii. Echipa lui Becali nu este Steaua. Asta au decis judecatorii. Asta a decis legea. Dar aceste conturi de facebook vor ca legea sa fie ignorata. Ei vor ca Becali sa primeasca Steaua gratis. Atentie, nu vor ca Steaua sa ajunga pe mana unui investitor serios, ci vor ca ea sa ii fie data gratis lui Becali, adica fix unui puscarias care a fost condamnat in 3 dosare diferite, fix unui puscarias care a mai furat de la stat si inainte.

In aceste conditii, e absolut necesar sa ne rupem de acesti oameni. Trebuie sa facem o prapastie adanga intre noi si ei, ca lumea sa stie ca ei nu sunt stelisti, ca nu sunt interesati de binele Stelei si ca nu au nici o legatura cu Steaua.

Vom avea succes

Cu suporteri stelisti adevarati alaturi, cu rabdare si cu foarte multa daruire, acest proiect de reactivare a echipei de fotbal si de readucerea sa la cel mai inalt nivel va avea succes. Nu ma indoiesc de acest lucru. Si nici voi nu trebuie sa va indoiti.

Veniti cat mai multi alaturi de Lacatus, de echipa de fotbal si de clubul sportiv. Acum este momentul sa sustinem Steaua, sa aratam ca suntem stelisti si sa ne asiguram ca nimeni nu o sa-i mai faca echipei rau vreodata.