Steaua Liberă

Comunicat Steaua Liberă

În atenția Direcției Naționale Anticorupție, a Ministerului Apărării Naționale, a Clubului Sportiv al Armatei Steaua București si a colonelului Cristian Petrea, comandant al Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti,

Acum aproape două luni, Curtea de Apel Bucureşti-Secţia a IV-a Civilă a dat Decizia Civilă nr. 989/A/21.12.2016, în Dosarul 31705/3/2015, hotărând că singura entitate care poate folosi numele ”Steaua” și ”Steaua București” este Clubul Sportiv al Armatei Steaua București. În ciuda faptului că această decizie are caracter executoriu, Federația Română de Fotbal, Liga Profesionistă de Fotbal, clubul sportiv ”SC Fotbal Club Steaua București SA” și Oficiul Naţional al Registrului Comerţului refuză să o pună in aplicare, dând dovadă de o lipsă totală de respect față de justiție dar si față de cel mai galonat club sportiv din România.  

Noi, comunitatea Steaua Liberă, suntem profund dezamăgiți și șocați de modul prin care conducătorii Clubului Sportiv al Armatei Steaua București aleg sa conducă acest club. În condițiile în care subiectul ”Steaua” a fost și este în continuare de mare interes, lipsa de reacție a colonelului Cristian Petrea și a celor care se află în subordinea sa este de neînțeles. La fel de inexplicabil este faptul că UEFA încă nu a fost informată în ceea ce privește decizia din Dosarul 31705/3/2015. Mai mult, această lipsă de reacție ne face să credem că avem de-a face cu un abuz în serviciu, un abuz despre care ne-a avertizat chiar locotenent-colonelul Florin Talpan, la sfârșitul anului trecut.

Clubul Sportiv al Armatei Steaua București nu are nici o datorie față de clubul condus din umbră de George Becali. Așadar, nu înțelegem de ce colonelul Cristian Petrea le permite celor de la SC FCSB SA să folosească în continuare numele ”Steaua București”. Cerem explicații din partea colonelului Petrea, precum și luarea unor măsuri din partea Ministerului Apărării Naționale.

Considerăm inacceptabil ca, în anul 2017, o societate dubioasă, care e condusă în acte de Constantin Geambazi, dar in realitate de George Becali, un fost pușcăriaș, condamnat pentru fraudarea statului, să fie lăsată să câștige bani nemeritați, folosindu-se de una din cele mai importante resurse ale României, marca Steaua București. Acest lucru trebuie oprit imediat, iar prejudiciul creat să fie recuperat cât mai repede.

Cerem ca Ministerul Apărării Naționale și Clubul Sportiv al Armatei Steaua București să pună imediat în aplicare decizia din Dosarul 31705/3/2015. În același timp cerem să fim lămuriți în ceea ce privește concluziile trase de Comisia de Control trimisă recent la clubul sportiv Steaua, în urma acuzațiilor făcute de locotenent-colonelul Talpan. Vrem să știm cine a greșit în acest caz, dacă chiar au existat acele abuzuri despre care a vorbit locotenent-colonelul Talpan, dacă au fost oprite, în cazul în care au existat, și ce măsuri au fost luate pentru a-i pedepsi pe vinovați.

Noi suntem suporteri ai clubului Steaua București. Ne interesează doar ceea ce se întâmplă cu Steaua București. Nu avem legături cu alte persoane sau entități și nici nu suntem plătiți pentru a ieși în strada sau pentru a ataca ofiteri ai Armatei Române, așa cum sunt alte persoane, despre care presa scrie fără oprire în ultimele luni. Acești oameni amenință cu ieșitul în stradă în cazul în care Ministerul Apărării Naționale nu îl lasă pe George Becali să folosească în continuare, gratis numele și marca ”Steaua București”, ignorând niște decizii judecătorești și încălcând legea. Noi nu amenințăm cu nimic. Noi suntem chiar acum în stradă, alături de alte sute de mii de români care cer un singur lucru: să fie respectate legile.

Asta cerem noi. Vrem să fie respectate legile, vrem să se facă dreptate și vrem să nu mai fie favorizați infractori care au furat până acum zeci de milioane de euro de la stat.

 

Steaua Liberă