Ce este Peluza Ros-Albastra

Auzim aproape saptamanal despre Peluza Ros-Albastra. GSP tine mortis sa le faca reclama aproape zilnic. Dau interviuri, apar in direct la TV, sunt peste tot. Dar nu ii cunoaste nimeni. Nimeni nu stie cine sunt acesti oameni, nimeni nu stie de unde au aparut, dar stim cu ce scop. Asa cum a recunoscut la Sport.ro unul din liderii lor, Calin Biris, organizatorul protestului promovat de Peluza Ros-Albastra, aceasta grupare vrea sa il sustina pe Becali si vrea ca legile sa fie ignorate, pentru ca Becali sa primeasca gratis dreptul de a folosi marca si numele „Steaua Bucuresti”.

O scurta istorie a Peluzei Ros-Albastre

Gruparea Peluza Ros-Albastra a aparut in aceasta toamna, imediat dupa ce fanii echipei lui Becali s-au imbracat in alb si rosu la meciul jucat de echipa lor cu Manchester City. Umilinta la care au fost supusa aceasta echipa cerea neaparat un raspuns. Asa a luat nastere Peluza Ros-Albastra.

Imediat, Gazeta Sporturilor a inceput sa le faca reclama. Desi complet necunoscuti in randul suporterilor, liderii acestei grupari au inceput sa apara in tot felul de interviuri, spunand aproape de fiecare data acelasi lucru: „nu suntem platiti de Becali.” Unul dintre ei, intr-un interviu pentru aceeasi Gazeta, a mers chiar pana acolo incat sa spuna ca „nici familia nu ma crede ca nu sunt platit de Becali”. Daca nu te crede nici familia, care ar trebui sa fie oricand alaturi de tine, atunci de ce sa te credem noi?!

Nu i-au ajutat nici actiunile lor rusinoase. Desi urlau aproape fara oprire ca nu sunt oamenii lui Becali, cei din Peluza Ros-Albastra ii atacau pe dusmanii fostului puscarias la fiecare meci. Asa au ajuns in cel mai rusinos punct posibil pentru niste suporteri. Au injurat chiar clubul pe care sustineau ca il iubesc.

Multi suporteri si-au dat insa repede seama ce fel de oameni sunt cei din Peluza Ros-Albastra. Unul dintre acestia ne-a povestit ca liderii gruparii le vand celorlalti oameni care merg la meciuri invitatii primite gratis de la clubul lui Becali.

peluza ros-albastrapeluza ros-albastra

Desi au incercat sa se scuze pe pagina lor de Facebook, o tara intreaga a auzit cum Peluza Ros-Albastra a strigat de mai multe ori „CSA, m**e CSA”. Se pare ca pentru ei nu conteaza Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti, acel club sportiv care a cucerit Cupa Campionilor Europeni, ci doar echipa lui Becali. Trebuie astfel sa ne intrebam ce fel de „stelisti” sunt aceia care injura chiar Steaua.

Umilintele au continuat, cu Peluza Ros-Albastra facandu-se de rusine la meciurile cu Dinamo, cu coregrafii facute parca de niste copilasi de gradinita dar si dovedind ca sunt doar niste suporteri de rezultat. Episodul in care Peluza Ros-Albastra a parasit stadionul dupa ce Dinamo a demolat FCSB-ul lui Becali o sa ramana, probabil, ca unul dintre cele mai rusinoase din istoria suporterilor de fotbal din Romania.

Pe masura ce rezultatele FCSB-ului au devenit tot mai proaste, Peluza Ros-Albastra a ajuns sa se prezinte tot mai rar pe la meciuri. Dar asta nu i-a oprit sa continue sa-i atace pe dusmanii lui Becali. Astfel, acestia au anuntat ca fac un protest in toata tara, in momentul in care justitia a hotarat ca FCSB nu are voie sa foloseasca numele „Steaua Bucuresti” si au sarit chiar sa ii faca plangeri lui Florin Talpan, locotenent colonelul care a facut ca Steaua sa castige toate procesele pe care le avea cu echipa lui Becali.

Cine este Catalin Biris, omul care organizeaza protestul pro Becali?

Catalin Biris este omul care a organizeaza protestele care au ca scop convingerea statului roman sa ii cedeze lui Becali gratis numele si marca Steaua Bucuresti. Omul este nascut in Targu-Mures si traieste in strainatate. Insa geografia nu este o piedica pentru acest individ caruia anumite „semnale” i-au spus ca echipa lui Becali e Steaua. In ziua de azi nu te mai poti ascunde. Asa ca ne-a fost usor sa aflam cine este Catalin Biris, mai ales ca ne-a spus chiar el care e contul sau de Facebook.

Nu trebuie sa fii prieten cu Darius Catalin, asa cum se numeste contul de Facebook al lui Catalin Biris, ca sa vezi care sunt preferintele sale. Trebuie doar sa te uiti la pozele pe care acesta le-a shareuit.

Una din pozele in care acesta este taguit cere eliberarea lui Becali. Este vorba de o poza din martie 2015, postata cu foarte putin timp inainte ca Becali sa fie dus in fata judecatorilor de la tribunalul Constanta, judecatori care urmau sa decida ca acesta poate fi eliberat conditionat.

Asa cum poate stiti deja, pentru a fi eliberat trebuie sa dovedesti ca te-ai schimbat, ca ai inteles ca ai gresit, ca stii cat de grava a fost fapta si ca nu vei mai dori sa o repet. Intre timp, insa, Becali a demonstrat ca nu a inteles nimic. Mai mult, prin aceste proteste prin care vrea sa forteze mana statului pentru a-i ceda lui gratis numele si marca „Steaua Bucuresti”.

Dar Catalin Biris nu se opreste aici. Merge chiar mai departe. Tot pe pagina lui vedem, astfel, o captura de ecran unde e prezentat un apel primit de la Gigi Becali. Nu un telefon dat lui Gigi Becali, ci un apel primit de la acesta. Apel primit pentru ce? Daca zicem ca pentru a organiza un protest pentru Becali, iar vor sari acesti baieti sa nege.

In aceste zile am avut de-a face cu protestatari platiti cate 100 de lei pentru a veni si a striga impotriva presedintelui Iohannis. Nu este deloc suprinzator ca Becali plateste oameni ca sa strige pentru el. E trist, insa, faptul ca acesti oameni au ales sa mearga in strada si sa protesteze pentru a sustine un hot fix in momentul in care alte sute de mii de romani au iesit ca sa protesteze pentru justitie, pentru respectarea legilor si pentru a se face dreptate in aceasta tara.

Catalin Biris este omul perfect pentru a organiza un astfel de protest. El nici macar nu o sa fie prezent la el, deci nu o sa poata fi tras la raspundere, nu o sa pateasca nimic. Mai mult, faptul ca acest individ traieste in strainatate ii ofera chiar si lui Becali un as in maneca, fiind foarte greu sa gasesti o legatura directa intre fostul puscarias si cei care vor iesi in strada pentru el. Daca domnul Catalin Biris nu era asa de laudaros, poate ca nu am fi aflat niciodata.

Insa Catalin Biris trebuie sa fie laudaros. Pentru ca acest protest nu e primul pe care el il incearca. In vara anului trecut a incercat ceva similar, dar atunci probabil ca nu a avut parte de sustinerea necesara. Si de asta nu l-a bagat nimeni in seama.

peluza ros albastra

Citind randurile scrise de aceasta persoana, iti dai seama cat de putine legaturi are cu Steaua si cat de putine lucruri stie despre acest mare club sportiv. Mai mult, iti dai seama si ca omul nu intelege de loc cum functioneaza legile. Catalin Biris are impresia ca performantele obtinute de sportivii stelisti au fost obtinute cu ajutorul lui si al altor necunoscuti (necunoscuti pentru ca el nu ii numeste). El vrea sa decida singur ce echipa e Steaua si cui sa ii dea clubul Steaua Bucuresti dreptul de a folosi numele si marca.

Este Catalin Biris stelist? Sau e doar un individ care urmareste un scop anume? Poate ca nu vom putea raspunde la aceste intrebari. Dar putem raspunde la altele. Catalin Biris este un visator. El se viseaza sef peste Steaua. Se viseaza sef peste MApN si peste clubul Steaua Bucuresti. Viseaza sa opreaca „manevrele oculte” ale acestor doua entitati si sa ii dea lui Becali totul.

Acesta este Catalin Biris, un individ dubios, care se ocupa de un protest dubios. Din fericire, asa cum recunoaste chiar el pe contul sau de Facebook, multi oameni si-au dat seama ce fel de om e si s-au retras de la organizarea protestului la care acest om viseaza de foarte mult timp. Lipsa de convingere si nesiguranta din vocea domnului Biris sunt amuzante. Si la fel de amuzanti sunt si cei care au ales sa il sustina. Ca nu degeaba unul din organizatorii protestului peluzei ros-albastre are pe Facebook contul cu numele MCF Corvinul Hunedoara. Ce poate fi mai potrivit de atat?!

Peluza Ros-Albastra protesteaza imptoriva justitiei

Prin incercarea de a schimba o hotarare judecatoreasca, cei din Peluza Ros-Albastra dovedesc ca nu tin cont absolut de loc de legi si ca nu au absolut deloc respect fata de justitie. In acelasi timp, prin atacurile la adresa lui Florin Talpan, un ofiter cu realizari remarcabile, ei dovedesc ca nu isi doresc binele Stelei si nu vor nici sa afle cine e cu adevarat vinovat pentru toate problemele pe care echipa noastra le sufera in aceste zile.

Peluza Ros-Albastra vrea ca Becali sa primeasca totul. Ei nu-si doresc ca Steaua sa ajunga pe mana unui finantator capabil, nu-si doresc dreptate, nu-si doresc nimic. Doar ca Becali sa primeasca totul gratis. Ei doresc ca justitia sa se inchine in fata acestui individ care a fost bagat la puscarie pentru ca a fraudat statul.

 

P.S.

Dupa publicarea acestui articol, domnul Catalin Biris a tinut mortis sa ne dea o replica. Astfel, acesta a postat urmatorul mesaj atat pe contul sau de facebook, cat si ca un comentariu pe siteul nostru. In el, inexplicabil, domnul Biris ne spune ca nu are nici o legatura cu Peluza Ros-Albastra, dar in acelasi timp a recunoscut ca i-a finantat si ca ii va finanta in continuare.

In aceeasi postare, domnul Catalin Biris il jigneste pe Tudorel Stoica, numindu-l „Tulburel Stoica”, si arata fara retinere ura pe care i-o poarta locotenent-colonelului Florin Talpan. Mai mult, el recunoaste legaturile cu Gigi Becali, despre care spune ca l-a sunat pentru „a-l ruga sa nu cedeze, sa aiba curaj, incredere si putere de lupta.” Este ciudat faptul ca domnul Biris nu l-a sunat pe Becali pentru a-l intreba cat a platit pentru un bun important al statului sau cum se face ca el a reusit sa ia Steaua fara nici macar o semnatura din partea proprietarului de drept. Dar probabil ca va raspunde la aceste intrebari altadata.