steaua bucuresti - juventus torino

Lovitura dura pentru presa: Steaua Bucuresti poate juca in Europa

Steaua Bucuresti poate juca fara probleme in cupele europene. Anuntul a fost facut astazi de Ionut Lupescu, directorul Comitetului Executiv Tehnic al UEFA, la Digi Sport.

„Există echipe departamentale care joacă în cupele europene. Există în Kazahstan. A fost o circulară trimisă de FIFA, dacă nu mă înșel, acum mulți ani, și cred că nu a fost înțeleasă foarte bine. Vă dau și exemplul lui Rubin Kazan, echipa unei regiuni din Rusia, tot guvernul este în spatele echipei și a jucat în cupele europene”, a zis Lupescu.

Astfel, fostul component al „Generatiei de Aur” a confirmat ceea ce noi stiam de foarte mult timp. In ultimele luni, mai ales din momentul in care a fost anuntata reactivarea sectiei de fotbal a Stelei, presa din Romania si mai ales Becali si oamenii sai nu s-au saturat sa repete la nesfarsit minciuna cum ca „o echipa departamentala nu poate juca in cupele europene”. Ca e o minciuna vedem chiar acum. Si mai vedem si rautatea si perversitatea din cuvintele celor care voiau sa ne minta si sa ne tina in intuneric la nesfarsit.

Asteptam acum sa vedem scuze din partea presei. Scuze dar si articole retrase! Pentru ca multi ziaristi, printre care si Mironica, au urlat din rasputeri ca proiectul clubului Steaua nu are nici o sansa. Acesti ziaristi au facut o propaganda gretoasa pentru echipa lui Becali, echipa despre care spuneau ca e singura care ar putea reprezenta Romania in cupele Europene.

Ei bine, a vazut acum intreaga tara cat de bine pregatiti sunt acesti „ziaristi” si cat de corecte si bine documentate sunt articolele lor. Acum, ar trebui sa plateasca toti pentru propaganda pe care au facut-o in ultimii ani pentru echipa lui Becali. Ar trebui sa fie dati toti afara si inlocuiti cu o generatie noua, una care sa cunoasca fotbalul, atat din punct de vedere sportiv, cat si din punct de vedere juridic, si care sa fie mai interesata de a face presa, decat de a face bani.

Va surprinde „dezvaluirea” facuta de Lupescu? Nu ar trebui. In Romania, suporterii sunt mintiti fara incetare. Celor ca Becali, interesati doar de bani, nu le pasa deloc de fotbal sau de suporteri. Nu le e rusine lor sa minta, sa spuna ca ei detin numele, sau marca, sau palmaresul. Ar trebui, insa, sa le fie rusine acelor fani care aleg sa creada aceste minciuni. Traim in era informatiei. Putem afla orice, oricand, cu doar cateva apasari de taste. Este nevoie doar de un pic de interes din partea noastra.

Ce urmari va avea aceasta dezvaluire?

Foarte mult timp ni s-a spus ca non-profitul lui Paunescu, AFC Steaua Bucuresti, a fost infiintat pentru ca Steaua nu mai putea fi echipa departamentala si ca era nevoie de o asociatie pentru ca echipa sa joace in cupele europene. Dar astazi am aflat ca asta e o minciuna si ca notiunea de „echipa departamentala” e total irelevanta. Asteptam asadar sa vedem deschiderea unui dosar care sa investigheze relatia dintre Steaua Bucuresti si non-profitul AFC Steaua Bucuresti. Concluziile din acel dosar vor fi cu siguranta foarte interesante.

Vor cadea oare capete? Paunescu? Gatu? Becali? Nu putem sa spunem. Cert este ca ceea ce ei ne-au spus pana acum a fost o mare minciuna. Si cineva trebuie sa plateasca pentru asta.