liga neprofesionista de fotbal

Liga NEprofesionista de Fotbal

Becali a hotarat, in sfarsit, sa respecte legile in tara asta. Asa ca, azi, acesta a schimbat numele societatii sale, societate care a pierdut in decembrie dreptul de a se mai numi Steaua. Mai mult, Becali a anuntat ca a informat si Liga si Federatia in ceea ce priveste schimbarea de nume.

In urma acestei stiri, ne asteptam ca cele doua entitati care conduc fotbalul romanesc sa dea cate un comunicat pentru a explica ce se intampla. Insa aceste comunicate nu au aparut nici pana acum. A aparut, insa, o declaratie timida a lui Justin Stefan, secretarul general al LPF, finul lui Argaseala si fostul angajat al FCSB.

Declaratia sa, data pentru ProSport LIVE, a fost una dintre cele mai penibile care au iesit vreodata din gura vreunui oficial de la liga. Stefan a zis:

”Întrebaţi la UEFA dacă FCSB îşi pierde coeficientul. LPF nu are nicio poziţie oficială.”

Aceasta declaratie este la fel de uimitoare si jenanta ca alta declaratie data de acelasi Stefan, in ianuarie. Atunci, aceasta a zis:

Mă tem ca Armata nu o să reușească să facă o echipă de fotbal, inclusiv din cauza unor impedimente de natură legală, ceea ce va duce la distrugerea unui brand de succes, creând confuzie în rândul suporterilor.”

Acum stim ca Justin Stefan a vorbit prostii, deoarece Lupescu a confirmat recent ca Steaua nu numai ca poate avea echipa de fotbal, dar poate juca si in cupele europene. Este insa revoltatoare atitudinea acestor oameni, care se pun scut in fata echipei lui Becali si fac tot ce le sta in putere pentru a o proteja de justitie.

In loc ca FRF si LPF sa respecte propriile lor regulamente si sa retrogradeze echipa lui Becali, acestia paseaza problema catre UEFA, refuzand sa-si asume responsabilitatea. De parca fotbalul romanesc e condus de UEFA, nu de acesti domni platiti foarte bine ca sa isi bata joc de suporteri toata ziua.

De ce insista LPF sa protejeze echipa lui Becali?

Chiar fostul sef al Ligii a raspuns la aceasta intrebare. Intr-un interviu pentru ProSport, Mitica Dragomir a recunoscut ca LPF ar urma sa primeasca mult mai putini bani din televizari daca Liga 1 nu s-ar putea mandri ca include si Steaua, o fosta castigatoare de cupa europeana.

“Asta e o mare porcărie şi ar trebui să intervină Guvernul şi să liniştească lucrurile (n.r. conflictul dintre societatea lui Gigi Becali şi CSA Steaua). Nu ştiu dacă va afecta, dar părerea mea este că viitoarele drepturi TV nu se vor mai vinde nici cu 50 de milioane de euro. În jur de 14 milioane pe an. Bani în mână. Câte un milion pentru fiecare echipă”, a declarat Dragomir. 

Asadar, intelegem acum de ce acesti mafioti refuza sa respecte legea. Fara Steaua, vistieria Ligii risca sa se goleasca. Si la fel ar pati si buzunarele lor.

Talpan ramane speranta noastra

In loc sa ne spuna adevarul, oficialii fotbalului romanesc aleg sa ne minta in continuare. Avem insa incredere ca domnul locotenent-colonel Talpan o sa-si faca treaba in continuare. Daca liga, federatia si echipa lui Becali vor continua sa se foloseasca de imaginea Stelei, domnul Talpan cu siguranta ii va da in judecata si, asa cum ne-a obisnuit deja, va castiga.

Pana atunci, sa speram ca domnul colonel Petrea va avea, totusi, bunavointa sa trimita catre UEFA scrisoarea prin care sa informeze forul european in ceea ce priveste deciziile justitiei in legatura cu marca si numele Steaua Bucuresti.