Steaua a ramas aceeasi: Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti

Este la moda, in aceste zile, sa faci dezbateri si articole cu titlul „Care este Steaua?”. Cautati-le! O sa le gasiti rapid. Sunt pline de vorbe goale, cu multe cuvinte prin care autorii vor sa explice de ce nu conteaza legile pentru ei si de ce vor contrinua sa considere ca echipa lui becali e Steaua. Aceste articole nu au nici o valoare. Si asta nu pentru ca ar fi niste pareri, ci pentru ca evita sa puna intrebarile corecte.

De aceea o sa punem noi aceste intrebari. Si o sa si raspundem la ele.

1. Care echipa e Steaua?

vadim steauaSingurul club Steaua din Romania este Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti, asa cum a fost de la infiintare si pana acum. Clubul acesta exista, a existat intotdeauna, nu a disparut doar pentru ca pe voi nu va intereseaza scrima, judo-ul sau alte sporturi care sunt practicate in cadrul clubului.

2. Echipa lui Becali este Steaua?

Nu. Daca echipa lui Becali ar fi fost Steaua, acum ar fi avut atat numele Steaua, cat si marca.

3. Poate un club sportiv sa-si piarda numele si marca din senin doar pentru ca si-a schimbat proprietarul?

Nu. In momentul in care are loc o tranzactie corecta, legala, atunci cel care devine proprietarul unui club o sa detina totul, de la nume, la marca, la palmares. Nici un club sportiv din aceasta nu isi poate pierde numele din senin, in instanta.

4. A incetat Steaua sa mai existe atunci cand echipa sa de baschet si-a incetat activitatea?

Nu. Steaua a continuat sa existe chiar si dupa ce echipa de baschet si-a incetat activitatea. Asa cum a continuat sa existe si dupa ce echipa de baschet a fost reactivata, dupa ce si-a incetat activitatea din nou si dupa ce a fost reactivata a doua oara. Un club sportiv nu inceteaza sa existe doar pentru ca o sectie de-a sa si-a incetat activitatea.

5. A cumparat Becali corect echipa de fotbal?

Nu. Daca Becali achizitiona corect echipa de fotbal, acum detinea atat numele, cat si marca.

6. Putea asociatia lui Paunescu sa vanda Steaua?

Nu. Asociatia lui Paunescu nu avea acest drept. Un non-profit care face o asociere cu statul pentru a primi in administrare un bun al statului nu poate sa vanda acel bun al statului sau sa il cedeze unui privat.

7. Dar Becali a platit datoriile asociatiei lui Paunescu. Asta nu ii da dreptul sa ia echipa?

Absolut deloc. Doar pentru ca asociatia avea datorii la Becali, nu inseamna ca Becali putea sa puna mana pe un bun al statului.

8. Dar continuitatea?

Continuitatea nu conteaza. In August 2004, echipa Napoli a fost declarata falimentara. Producatorul de filme, Aurelio De Laurentiis, a intervenit insa si a creat o noua echipa, Napoli Soccer, pentru a asigura ca va exista fotbal in oras. Insa aceasta echipa nu avea voie sa foloseasca numele Società Sportiva Calcio Napoli. A inceput din Serie C1 si a reusit sa promoveze in Serie B. Iar, in mai 2006, De Laurentiis a reusit sa cumpere istoria fostului club, echipa sa devenind Società Sportiva Calcio Napoli. A existat continuitate aici? Nu. Echipa si-a intrerupt activitatea aproape 2 ani. A revenit abia dupa ce De Laurentiis a cumparat identitatea clubului. Si, prieteni, aici vorbim de tranzactii facute legal, nu de acte lipsite de valoare, semnate pe ascuns, de niste indivizi dubiosi.

9. Echipa armatei va fi Steaua cea care a castigat Cupa Camionilor in 1986?

Evident. In caz ca ati uitat, echipa care a castigat acel trofeu in 1986 s-a numit Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti. Noi ii spunem Steaua Bucuresti azi, ca sa nu ne prea lungim. Insa acela este numele complet al clubului nostru.

10. Dar suporterii s-au obinuit cu echipa lui Becali.

Foarte bine. Nu scrie nicaieri ca toti romanii trebuie sa fie stelisti. Si echipa FC Sporting Becali are nevoie de suporteri.

11. Becali a continuat traditia si a jucat in Europa, nu?

Nu, Becali nu a continuat traditia. Echipa sa a facut furt de identitate si a jucat pe fals in Europa, folosind un coeficient care nu ii apartinea si un loc in liga 1 pe care nu il merita.

Presa il plange azi pe Becali si ne spune cat de mult a fost acesta nedreptatit, dar ezita sa spuna ca, din toata povestea asta, el a iesit cel mai castigat. Becali a luat cu japca un loc in prima liga si un lot de jucatori, a facut zeci de milioane de euro din transferuri si din simple participari la niste competitii, iar acum, dupa ce s-a dovedit ca echipa lui nu e Steaua, el poate sa continue sa joace in liga 1. In tot acest timp, Steaua trebuie sa reinceapa din ultima liga. Nimeni nu plange pentru Steaua. Toti plang pentru Becali.

12. Dar armata de ce nu a zis nimic?

Armata nu a zis nimic din cauza unor oameni care aveau anumite interese si care erau de partea lui Becali. Nimeni nu vrea, mai mult ca noi, ca acesti oameni sa plateasca. Acesti oameni l-au ajutat pe Becali si le-au pus bete in roate celor care voiau sa reactiveze sectia de fotbal. Nu este o coincidenta faptul ca reactivarea sectiei de fotbal a fost anuntata imediat dupa plecarea lui George Boroi.

13. Ce a preluat Becali de la armata?

Becali nu a preluat nimic de la armata. Intre el si armata nu au existat intelegeri in acest sens. De altfel, a si recunoscut singur ca el a facut afaceri doar cu AFC-ul lui Paunescu, nu cu clubul armatei.

14. Are echipa lui Becali palmaresul Stelei?

Evident ca nu. Daca nu are numele Steaua si daca nu detine marca Steaua, atunci acea echipa nu este Steaua. Deci nu poate avea nici istoria sau palmaresul Stelei. De altfel nici nu exista vreun act care sa arate transferul palmaresului de la Steaua catre o alta entitate.

Stati linistiti, FC Sporting Becali nu va fi niciodata considerata castigatoarea Cupei Campionilor Europeni!

15. Exista acum doua echipe Steaua?

Nu. Exista o singura Steaua, Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti.


Suporterii stelisti, cei care se fac ca nu inteleg ce s-a intamplat, trebuie sa se trezeasca si sa inceapa sa gandeasca singuri. Au fost mintiti si sunt mintiti in continuare de catre un om care doar asta face. Acest om a pierdut toate procesele pentru ca s-a aparat cu acte false. Acest om nu a detinut si nu detine Steaua.

Pana acum, prieteni, ati fost mintiti. Aveati o scuza. De acum inainte, va mintiti singuri. Nu mai aveti nici o scuza.

Exista o singura Steaua, Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti.