mironica sport.ro

Povestea de la Sport.ro

Odata cu anuntul facut ieri de Becali, cum ca a acceptat in sfarsit ideea ca trebuie sa respecte legile si ca va schimba numele pe care societatea sa il folosea ilegal, presa din Romania a anuntat 3 zile de doliu. In timp ce Gazeta a intrat intr-un fel de depresie cu tendinte suicidale, cei de la Sport.ro au ales sa isi aduca aminte de vremurile bune.

Astfel, Mironica si cu baiatul acela chel, pe care recunosc ca nu stiu cum il cheama, l-au sunat din nou pe Becali, pentru a se consola reciproc si pentru a conduce fabrica de bani a fostului puscarias pe ultimul sau drum. Povestea spusa in direct la Sport.ro a fost emotionanta. Insa nu a fost nici pe departe la fel de interesanta ca dialogul dintre Mironica si baiatul chel, dialog purtat intr-o pauza publicitara, imediat dupa ce Becali a terminat un discurs de vreo 15 minute.

Asa cum stiti, intr-un platou de filmare exista foarte mult spatiu. Iar in tot acel spatiu isi mai poate face loc, din cand in cand, cate un „paianjen”, care sa tina cu Steaua si care sa ne povesteasca noua ce au discutat cei doi baieti in acea scurta pauza. Dialogul de la Sport.ro a fost cam asa:

Baiatul Chel: Bai, cate prostii poate sa vorbeasca omul asta.

Mironica: Da, deja ma plictiseste.

BC: Asta este, trebuie sa-l bagam, ca altfel nu se uita prostii astia la noi. Bine macar ca s-a terminat cu el si cu echipa lui. Ca mult sigur nu o mai duce.

M: Habar nu ai de cand ma rog sa vina momentul asta. M-am saturat de puscarias pana peste cap. Ma suna Banciu aproape saptamanal ca sa faca misto de mine. Si nu e singurul, ca si alti prieteni fac la fel. Stiu ca nu o fac cu rautate, ca doar cunosc si ei situatia, dar tot e enervant. Nu mai suport sa ma creada lumea sclavul incultului aluia.

BC: Nu avem ce face.

M: Nu avem ce face, dar pe cuvant ca am simtit cum imi mureau neuronii in timp ce vorbeam cu el. E foarte, foarte prost. Nu il mai suport. Asta nu a invatat nimic de cand a intrat in fotbal.

BC: E hot. Ce mai…

M: Este hot, da. Dar un pic sa se fi cizelat si el. Eu chiar nu-i inteleg pe bogatanii astia.

BC: Nu ai ce sa intelegi, ca astia sunt niste tampiti fara margini. Cu ei, cel mai bine e sa te detasezi si sa nu ii iei serios. Chiar, era sa ma sparg de ras cand a zis ca el ne promite ca recupereaza numele. Recupereaza el numele la pastele cailor.

M: Nu-l mai recupereaza, e gata.

BC: Da’ chiar v-a facut promisiunea aia cu Europa?

M: A facut-o pe dracu! Nu a zis asta niciodata. Am pus-o eu de la mine, ca sa il fac sa arate bine. Cand era la inceput cu talk showurile astea, Becali era un nimeni. Pe cuvantul meu. Nimeni nu vorbea cu el in pauza de publicitate. Nimeni din astia cu creier in cap. Ca in rest el statea doar cu verii lui, cu Borcea, cu bodyguarzii. Cu astia avea discutii. Ioanitoaia chiar se scuza in pauze ca trebuie sa mearga la baie, doar ca sa nu stea la povesti cu el.

BC: JESUS!

M: Si ti-am zis ca nu s-a schimbat deloc de atunci. Doar am inceput noi sa-l acceptam mai mult. Noi am gresit. Pacat. Ti-am zis, e bine ca a patit ce a patit. Macar acum scapam si noi de umilinte.

BC: Da.


O discutie scurta si interesanta intre doi colegi. O discutie care nu ar trebui sa surprinda pe nimeni, nu intr-o tara normala, unde exista profesionisti. Din pacate, aceasta discutie nu a avut loc niciodata. Noi nu traim intr-o tara normala, cu profesionisti, unde ziaristii ii taxeaza pe hoti, in loc sa-i ridice la rang de zei. Ar fi fost frumos ca acest dialog sa fi avut loc. Ar fi insemnat ca exista o sansa ca presa din Romania sa isi revina.

Din pacate, nu mai exista absolut nici o sansa ca presa din Romania sa isi revina. Desi discutia de mai sus nu a avut loc, stim sigur ca a avut loc o alta discutie ieri, la Sport.ro, intre cei doi. O discutie care probabil ca a avut loc in fiecare redactie din Bucuresti, demonstrand cat de jos a ajuns presa de la noi:

„Vai de p**a noastra! Daca dispare si asta, ramanem pe drumuri!”