tolo

Pe Tolo il deranjeaza armata, nu hotii

Il stiti pe Tolontan? E baiatul ala care conduce Gazeta Sporturilor. Prietenii ii zic Tolo. In teorie, el e ziarist sportiv. Insa doar in teorie, pentru ca, in practica, Tolo nu mai scrie despre sport de foarte mult timp. Insa, atunci cand nu e ocupat sa trimita acasa protestatari pe motiv ca anumite fosile sunt prea radioactive, Tolo se mai intoarce si la sport, insa nu pentru ca i-ar pasa de el. Asa a ajuns acest „ziarist” sa scrie despre Steaua si despre armata.

Pe altii i-ar fi incantat ideea ca cel mai de succes club sportiv din atara isi reactiveaza sectia de fotbal, si ea, la randu-i, cea mai de succes din tara. Dar Tolo nu e ca altii. El nu vede asta cu ochi buni. De ce? Pentru ca, asa cum am tras singuri concluzia din celelalte articole pe care le-a facut el, lui ii pasa prea mult de tara asta. A trecut treaba cu sportul, nimeni nu mai da doi bani pe el. Acum e la moda sa-ti pese de tara.

Uite asa a mai scos Tolo un articol in care sa dea in dusmanii lui Becali. Si, inainte sa spuneti ceva, trebuie sa va atrag atentia ca ceea ce a facut acest „ziarist” e normal. Subiectul „Becali” reprezinta 90%(daca nu cumva mai mult) din traficul de pe blogul sau, gsp.ro. Sigur, Tolo ar putea alege sa isi faca treaba corect si sa prezinte stiri, nu propaganda. Dar nu asta vinde in ziua de azi. Pe nimeni nu intereseaza faptul ca Steaua Bucuresti is reactiveaza sectia de fotbal. Insa toti vor sa stie ce a spus Becali despre accidentarea pe care a suferit-o nu stiu cine, acum nu stiu cati ani.

Tolo nu si-a ascuns niciodata nemultumirea provocata de faptul ca Steaua isi reactiveaza sectia de fotbal. De aceea blogul sau continua sa spuna „Steaua”, atunci cand se refera la echipa FC Sporting Becali. Iar Tolo merge si mai departe, folosind expresia „Steaua Armatei”, atunci cand vorbeste despre Steaua Bucuresti. E surprinzator, insa, faptul ca acest „ziarist” de investigatie nu stie regulamentele sportului despre care scrie.

Tolontan scrie in articolul sau:

Imaginați-vă, indiferent cu cine simpatizați, ce concurență liberă ar fi în Liga 1 dacă s-ar bate echipele private cu o trupă deținută și finanţată de un minister cu un buget care este fixat imperativ la 2% din PIB!

Aceasta fraza nu numai ca e foarte gresita, dar si foarte amuzanta. Tolontan uita sau ignora faptul ca multe echipe din Liga 1 sunt sustinute deja din banii statului. O foarte mare parte din ele primesc bani de la primarii. Iar asta este, evident, contrar legilor UEFA si UE. Insa Liga 1 e stat in stat, are legile ei, isi face singura dreptate.

Steaua nu va fi, insa, finantata de la bugetul statului. Cristian Petrea, comandantul clubului sportiv, a anuntat deja acest lucru, chiar atunci cand a anuntat si reactivarea sectiei. Ca Tolo nu tine cont de asta, nu e surprinzator. El este foarte deranjat de faptul ca armata vrea sa reactiveze cea mai de succes echipa de fotbal din tara, dar nu e deranjat deloc de faptul ca anumite echipe din Liga 1 incalca regulile fotbalului fara nici o problema.

Tolo e deranjat ca Steaua ar putea da peste cap Liga 1, cu bugetul sau. Si are dreptate. Brandul Steaua e atat de puternic incat e posibil ca un numar mare de companii sa vrea sa isi asocieze imaginea cu el. De aici pot veni multi bani. Chiar foarte multi bani. Atat de multi bani incat restul Ligii 1 s-ar putea sa nu poata sa tina pasul. Dar nu are rost sa discutam despre asta acum. Toate la timpul lor.

Noi ne concentram acum asupra prezentului. Si i-am sugera lui Tolo sa faca la fel. Pentru ca, in caz ca nu stie, deja exista o echipa in Liga 1 care incalca regulamentele dupa bunul plac. E vorba, evident, despre FC Sporting Becali. Aceasta echipa nu numai ca s-a inscris abuziv in Liga 1, in locul Stelei, dar a si folosit numele si marca Stelei fara nici un drept timp de mai multi ani. Acum, echipa condusa din umbra de Becali incalca si mai multe regulamente, schimbandu-si numele dupa bunul plac, chiar daca regulamentele spun clar cand poate avea loc o asemenea schimbare.

Nu o sa-l vedeti pe Tolo sa scrie despre asta. Pentru ca, daca ar face-o, poate ca ziaristii lui nu ar mai primi interviuri gratis cu eroul prostimii romanesti. Mai mult, poate ca s-ar inchide si robinetul care vine din Pipera si fara de care un ziar ca Gazeta nu ar putea rezista. E greu, Tolo, asa-i? E greu atat pentru ziaristii de rand, care se multumesc cu cate o masa platita, cat si pentru cei care au case si apartamente raspandite prin tot Bucurestiul. Asa-i, Tolo? Viata grea cere compromisuri, nu? De ce sa renunti la o casa sau sa spui adevarul, cand poti sa iti bati joc de legi si sa faci un ban in plus?!