Steaua Bucuresti are un nou antrenor

Steaua Bucuresti are un nou antrenor

Nu stiu daca Lacatus ne-a citit sau nu, dar, la doar o zi dupa ce am publicat articolul Steaua Tinerilor, acesta a anuntat ca s-a hotarat asupra unui nume pentru a ocupa pozitia de antrenor al noii echipe de fotbal a Stelei.

„Am ales antrenorul. Va avea loc o conferinţă de presă în care acesta va fi anunţatEste un fost jucător al Stelei, a antrenat şi în străinătate, şi la naţională la nivel de juniori, e un om cu experienţă. Mi sunt mici detalii de pus la punct, de aceea nu vreau să dau nume. Am discutat cu mai multi antrenori, dar nu am ajuns la un acord pentru că erau antrenori prinşi în diferite activităţi (n. red – Ştefan Iovan şi George Ogăraru), fie în fotbal, fie în televiziune. Noul antrenor are contract pe doi ani cu posibilitate de prelungire pe încă unul”, a spus Fiara, la Digi Sport.

Desi Lacatus nu a dezvaluit numele noului antrenor, cei de la DigiSport au anuntat ca Ion Ion este alesul. Probabil ca stelistii mai tineri nu stiu despre cine e vorba, insa stelistii vechi cu siguranta il cunosc. Ion Ion a fost coleg cu Iordanescu si Lita Dumitru, impreuna formand linia de mijloc a Stelei anilor 70. Porecla sa a fost „Ozonel”, deoarece avea o tehnica asemanatoare cu cea a lui Titus Ozon.

Cine este Ion Ion?

ion ion anghel iordanescu

Ion Ion, alaturi de Puiu Iordanescu.

Nascut la 21 iunie, in 1954, Ion Ion a fost un bucurestean pe care l-a crescut, ca fotbalist, marele Francisc Fabian. A debutat in fotbalul mare la Steaua, in 1971, si a jucat la echipa noastra pana in 1979. Nascut si crescut stelist, Ion Ion a castigat doua titluri si doua cupe ale Romaniei cu echipa noastra. A jucat in cupele Europene impotriva unor mari echipe, precum Barcelona lui Cruyff, si tot de la Steaua a ajuns si la nationala.

„Am jucat alături de mari fotbaliști, am evoluat în cupele europene, am prins echipa națională, chiar dacă pentru un meci, Steaua mi-a dat foarte mult și i-am dat mult, doar eram suporterul lor din copilărie”, a dezvaluit  Ion Ion intr-un interviu pentru Evenimentul Zilei, acum doi ani.

De la Steaua, a plecat la Metalul Bucuresti, apoi la Rapid, unde a jucat din ’79 si pana in ’86, la Carpati Marsa si Automatica Bucuresti, echipa de la care s-a retras in 1988.

„Ion Ion era nu doar un jucator de echipa, ci si un fotbalist cu o personalitate extrem de puternica. Era o poezie de fotbalist. Avea un dribling extraordinar, dar stia cand sa continue driblingul sau cand sa dea drumul la minge. „ – Asa l-a descris fostul sau antrenor, Emeric Ienei.

Inca nu stim sigur daca Ion Ion este antrenorul pe care l-a ales Lacatus. Insa, daca e el, putem fi siguri ca Steaua va fi antrenata de un stelist adevarat, nascut si crescut in Ghencea, cu sange ros-albastru prin vene.