radu banciu

Banciule, Steaua nu face blaturi!

E greu sa fii stelist in aceste zile. E greu pentru ca vezi in continuu cum numele echipei tale e tarat prin mocirla desi nu e niciodata vorba despre Steaua Bucuresti. Asa s-a intamplat si azi, cand Radu Banciu ne-a atacat din nou, gratuit, desi vorbea despre echipa lui Becali.

Banciu nu a fost niciodata vreun iubitor de-al Stelei. Nu am inteles, insa, de ce el alege sa se contrazica acum.

La noua sa emisiune de la B1 TV, Unspe Metri, o relansare nereusita a emisiunii cu acelasi nume, care a avut un succes enorm pe vremea cand era prezentata la Sport Total FM de catre Andy Stanescu si chiar Radu Banciu, entertainerul a spus ca: Steaua – Viitorul este eternul blat. Steaua acum are nevoie mai mare de blat. Meciul ăsta miroase a aranjament de la o poştă. Viitorul s-a predat mereu în faţa Stelei.”

Randu Banciu a facut, evident, referire la meciul dintre Fotbal Club Sporting Becali si Viitorul, pentru ca Steaua nu a jucat niciodata impotriva echipei lui Hagi. Si e de inteles de ce omul de televiziune a ales sa spuna „Steaua”, cand vorbea de fapt despre echipa lui Becali. Emisiunea sa e noua, are nevoie de audienta. Iar Steaua aduce mult mai multi oameni decat Fotbal Club Sporting Becali.

Totusi, asa cum am zis mai sus, Banciu s-a contrazis singur. Acum vreo doi ani, acelasi jurnalist a vorbit despre situatia Stelei la alta emisiune de-a sa, Lumea lui Banciu. Si, atunci, acesta a spus clar ca Becali nu a detinut niciodata Steaua. Puteti sa va convingeti singuri, privind filmuletul de mai jos.

Radu Banciu – singurul jurnalist din Romania care a spus lucrurilor pe nume. Puscariasul Becali nu a detinut niciodata Steaua!

تم نشره بواسطة ‏‎Steaua Libera‎‏ في 16 يونيو، 2015

Din pacate, Radu Banciu e doar ultimul dintr-un lung sir de jurnalisti care, in cautare de vizualizari/trafic, aleg sa-si bata joc de Steaua. Problema este ca aceasta practica va continua, cel putin pana in momentul in care numele echipei lui Becali va fi schimbat la FRF si LPF.

LPF si FRF zic ca e liber la furt

Noi am incercat sa aflam de ce ziarele si televiziunile continua sa ignore decizia judecatoreasca care spune ca echipa lui Becali nu are voie sa foloseasca numele Steaua. Am intrebat la televiziuni, la CNA si am primit urmatorul raspuns:

„Atat timp cat pe siteul LPF scrie Steaua, nimeni nu incalca nici o lege.”

Este o explicatie cat se poate de penibila, deoarece LPF nu are puterea sa decida daca o echipa are dreptul sau nu sa poarte numele altei echipe. Insa televiziunile si ziarele arunca vina in curtea ligii. Pe ei ii intereseaza doar sa faca bani. Nu ii intereseaza cum ii fac. Nu ii intereseaza daca fac reclama falsa sau daca isi prostesc publicul. Si, daca pot sa dea vina pe altcineva, foarte bine.

Intr-o lume normala, presa ar fi respectat acea decizie judecatoreasca. Nu s-ar fi dat cu hotii si nu ar fi furat si ei.

Steaua Bucuresti vinde foarte bine. Asta e adevarul. Trebuie sa ne obisnuim cu gandul ca, pana cand Talpan nu ii va executa silit pe cei de la Sporting Becali, toate mizeriile facute de acea echipa vor fi puse in carca Stelei.

Speram, totusi, ca domnul Talpan nu ignora toate aceste nedreptati. Speram ca dansul sa pregateasca niste procese si impotriva celor care murdaresc imaginea Stelei, asociand-o zilnic cu o echipa condusa de hoti si care se ocupa doar cu furtul.

In incheiere, voi mai spune doar atat. Am tot vorbit in ultimele luni despre acel prejudiciu de 38 de milioane de euro. Sa nu va surprinda daca suma pe care va fi nevoit sa o plateasca Becali o sa fie mult mai mare!