talpan, pituca, tudorel stoica

Lupii care au speriat nu doar ciobanul, ci intreaga stana

Gigi Becali se considera si e considerat de multi drept ciobanul fotbalului romanesc. El se lauda ca stie cel mai bine fotbal, el da sfaturi, el le spune celor de la Federatie si Liga ce legi sa faca si cum sa le respecte, el face totul in fotbalul nostru. Toata Liga 1 se da peste cap ca sa ii faca pe plac si, din acest motiv, e foarte greu sa ii inchizi gura acestui individ. Insa unii pot sa o faca.

Exista in acest moment trei personaje care i-au inchis gura lui Becali. Si nu doar lui, ci intreg fotbalului romanesc. Acestia sunt Tudorel Stoica, Victor Piturca si Florin Talpan. Cand ei vorbesc, ceilalti tac. Nu din respect, pentru ca nu exista respect in varful fotbalului romanesc, ci doar mizerie. Tac de frica, pentru ca nu vor sa-i supere pe acesti oameni, nu vor sa-i faca sa spuna mai mult.

Florin Talpan

Locotenent Colonelul Florin Talpan a fost primul om care a zguduit din temelii intreg fotbalul romanesc. De ani buni, acesta se lupta pentru a apara interesele Stelei, impotriva lui Gigi Becali. Recent, insa, Talpan a fost nevoit sa faca un pas in plus. Pe langa Becali, acesta si-a pus tinta si asupra conducatorilor fotbalului romanesc, a FRF si LPF.

De ce a facut Talpan acest lucru? Raspunsul este simplu: Pentru ca FRF si LPF refuza sa puna in aplicare deciziile judecatoresti date in dosarele pe care Talpan le-a castigat impotriva echipei lui Becali.

Daca FRF si LPF ar fi respectat legile, probabil ca Talpan nu s-ar fi uitat niciodata spre ele. Desi aceste entitati au contribuit din plin la hotia facuta de Becali in 2003, cand acesta a furat locul Stelei din prima liga, inscriind echipa sa pe acel loc si folosindu-se apoi de imaginea Stelei, desi nu avea nici un drept. De altfel, chiar Mitica Dragomir recunostea complicitatea:

Putem, asadar, sa spunem ca aceste doua organisme merita sa fie rase de pe fata pamantului. Mocirla in care au bagat deja fotbalul romanesc este incredibila. Cineva trebuie sa plateasca pentru asta.

Iar Talpan pare acum un arhanghel pedepsitor, o forta a naturii care vine peste acesti mizerabili, pentru a spala fotbalul romanesc. Intr-un comunicat dat saptamana asta, acesta a spus urmatoarele:

„În final, nu pot să nu îi reiterez domnului George Becali că trebuie să respecte legea şi hotărârile judecătoreşti, că în faţa legii suntem toţi egali. Iar preşedintelui Federaţiei Române de Fotbal, care a semnat fără mandat acte – care sunt nule de drept –, el neavând calitate oficială de reprezentant până în data de 13 mai 2016, îi reamintesc că ar trebui să respecte Statutul şi Regulamentele FRF şi să dispună de urgenţă măsuri ca FCSB să nu mai participe la competiţiile sportive deoarece, conform Biroului de Informare şi Relaţii Publice al Tribunalului Bucureşti, prin extrasul Registrului Special al Federaţiilor şi Fundaţiilor, FCSB nu a fost niciodată afiliată la FRF. Nici măcar nu se pune problema dezafilierii FCSB, deoarece acest club nu a fost afiliat niciodată, începând cu anul 2004. Mă întreb ce rol are Federaţia Română de Fotbal, atât timp cât nu-şi îndeplineşte obligaţiile statutare? Şi nici nu ar avea cum să şi le îndeplinească, neavând un Comitet Executiv legal, un Statut actualizat şi validat de instanţă.” – Locotenent-colonelul Florin Talpan

Acuzele aduse de juristul Stelei sunt incredibil de grave. In primul rand, el spune ca Burleanu a semnat acte oficiale fara a avea voie si ca intreaga federatie functioneaza ilegal. Insa, cel mai important pentru Steaua, el spune ca echipa lui Becali nu a fost niciodata afiliata la FRF.

Am explicat si noi acest lucru, de mai multe ori. AFC Steaua Bucuresti, entitatea pe care FCSB a inclocuit-o, a fost afiliata la FRF si juca corect in Liga 1, insa nu avea dreptul de a ceda mai departe locul din acea competitie, cum nu avea dreptul de a ceda nici palmaresul, marca sau numele echipei.

FCSB, care in 2003 era o entitate noua, s-ar fi putut afilia legal la FRF. Nimic nu ii interzicea acest lucru. Insa, la fel ca celelalte echipe nou-afiliate, si FCSB trebuia sa inceapa dintr-o liga unde erau locuri libere, adica dintr-o liga inferioara.

Echipa lui Becali a sarit peste acest pas important si s-a plantat direct in prima liga. Mai mult, a preluat identitatea Stelei si coeficientul sau european, mergand in Europa ca Steaua si facand bani multi ca Steaua.

Acum e interesant sa vedem ce va spune UEFA despre acest caz. FRF si FCSB au dat o teapa imensa uniunii fotbalului european, expunand-o la procese dureroase, care ar putea sa o coste multe milioane de euro.

Momentan nu exista un raspuns din partea federatiei in ceea ce priveste acuzatiile aduse de Talpan. Probabil ca nici nu vor spune. Pentru ca nici Becali nu a zis nimic. Fostul puscarias a pierdut atatea procese in fata lui Talpan, incat a ajuns sa se teama sa mai vorbeasca despre el. Ultima data cand a fost intrebat de presa, chiar a spus ca pe el nu-l mai intereseaza lupta cu Talpan, pentru ca urmareste tinte mai importante. Te-ai gandi ca nu exista lupta mai importanta decat cea pentru echipa sa de fotbal, avand in vedere ca e singura si ultima afacere pe care Becali o mai are si care ii mai aduce bani.

Becali a invatat pe propria sa piele ca nu e bine sa te pui cu Talpan. Dupa ce a luat o marca si un nume, acesta se pregateste sa se ia la tranta cu tot fotbalul romanesc. Iar ceea ce e surprinzator e faptul ca juristul Stelei este favorit in aceasta lupta. E neinvins pana acum si a demonstrat ca e un excelent profesionist si ca nu vorbeste a avea dovezi clare. In aceste conditii, e posibil ca si FRF sa aiba zilele numarate.

Victor Piturca

Victor Piturca are deja un renume printre iubitorii fotbalului romanesc. I se spune „Satana”. E un tip rece, care are intotdeauna un aer de profesionist, de ucigas cu sange rece. Sentimentele nu exista pentru Piturca. La fel ca o racheta ghidata cu laser, acesta isi vede obiectivul si il urmareste pana in momentul in care il atinge.

Piturca nu e un om cu care sa faci glume. Iar Becali stie asta. Fostului puscarias i-a mers cu Sandu, cu Dragomir, cu Hagi, cu Copos, Borcea sau alti oameni din fotbalul romanesc. Cu ei s-a certat, i-a injurat, dar in final s-a impacat cu toti. Dar Piturca e facut din alt material. El nu accepta sa fie umilit si nu ii este frica sa loveasca inapoi. Mai mult, fostul atacant al Stelei nu se teme sa loveasca decisiv.

In ultimele luni, Piturca l-a atacat de mai multe ori pe Becali. Aproape la toate emisiunile la care a fost invitat a spus ca echipa fostului puscarias nu e Steaua. Chiar a luptat ca lumea sa inteleaga acest lucru si a declarat public ca e alaturi de Talpan, pentru care a avut doar cuvinte de lauda.

Cu toate acestea, Becali nu a indraznit niciodata sa ii raspunda. Total necaracteristic pentru fostul puscarias, care intotdeauna a tinut sa aiba ultimul cuvant. Se pare, insa, ca „Satana” il sperie mai rau ca altii.

Mai mult, Becali a incercat de multe ori chiar sa il linguseasca pe Piturca. Probabil pentru a se pune bine cu el, pentru ca acesta sa nu ii faca rau.

Piturca a fost unul dintre cei mai apropiati oameni ai lui Becali. L-a ajutat de foarte multe ori, chiar si in situatii in care legea era incalcata. Si, pentru asta, Piturca a avut de suferit. De aceea, acesta nu mai vrea acum sa aiba de-a face cu Becali. Insa Piturca cu siguranta a aflat multe din secretele fostului puscarias in anii in care acestia au fost apropiati.

Asta il face periculos pentru Becali. Iar atitudinea acestuia ne confirma faptul ca Piturca chiar stie cel putin cateva din secretele sale.

Tudorel Stoica

Probabil ca nimeni nu s-a gandit la Tudorel Stoica drept una dintre marile sperietori ale sefilor fotbalului romanesc. Insa fostul nostru mare capitan a fost primul care a acuzat neregulile de la FRF. A fost primul care a avut curajul sa vorbeasca despre aceste mizerii. Si nimeni nu a comentat. Toti au stat cu capetele plecate in fata lui.

Intr-o emisiune la DigiSport, emisiune la care au participat si Piturca si Lacatus, Tudorel Stoica a acuzat foarte clar atat Liga cat si Federatia ca au bagat echipa lui Becali in locul Stelei Bucuresti. Puteti vedea ce a spus in videoclipul de mai jos. Discursul lui Tudorel Stoica incepe de la minutul 7:30.

Tudorel Stoica a facut atunci aceleasi acuzatii pe care le-a facut si Florin Talpan saptamana asta. Federatia si Liga nu au spus nimic in acele zile. Si asta ma face sa cred ca nu ii vor raspunde nici acum, lui Talpan. Cel mai probabil vor astepta ca acest scandal sa treaca.

Cat despre Becali, acesta i-a raspuns lui Tudorel printr-o ironie ieftina, refuzand sa prezinte acte care sa demonstreze ca cele spuse de fostul capitan al Stelei nu reprezinta adevarul.

Tudorel Stoica a fost intotdeauna un om cu bun simt, discret, care nu s-a bagat niciodata in scandaluri. Insa el este si un mare stelist. Si ma bucur sa vad ca, atunci cand vine vorba de echipa noastra, marele nostru capitan lupta si la TV cu la fel de multa daruire cum o facea in teren.

Cand ai astfel de oameni langa tine, poti sa fii sigur ca ai castigat razboiul. Indiferent despre ce razboi e vorba.