Burleanu

Burleanu a intrat in campanie electorala

Un singur lucru e mai obositor ca un politician, iar acela e un politician aflat in campanie electorala. Peste tot vezi doar promisiuni goale, povesti, minciuni, propaganda, orice il poate ajuta pe respectivul sa mai castige macar un vot. Razvan Burleanu e si el un astfel de politician. Si, cum in 2018 vor fi alegeri la FRF, acesta a inceput si el campania electorala.

E o problema ca Burleanu e un politician? Da. De ce? Pentru ca politicianul e o creatura total diferita de barbat. Pe cand un barbat are coloana vertebrala puternica, care nu ii permite sa se indoaie dupa cum bate vantul, politicianul nu are o astfel de „problema”. Pentru un politician, cuvantul dat nu reprezinta nimic. Iar asta e o superputere, as zice. Deoarece ii permite sa se contrazica ori de cate ori are nevoie.

Sa revenim la Burleanu, cu un exemplu foarte amuzant.

In noiembrie, anul trecut, presedintele FRF spunea despre Cristoph Daum, antrenorul nationalei: „Mi-ar plăcea să lucrăm împreună şi în următorii 10 ani!” Doar cateva luni mai tarziu, la sfarsitul lui martie, Burleanu il sustinea in continuare pe Daum, dar nu le fel de tare. „Am făcut contract cu Daum pe doi ani de zile, cu obiectiv calificarea. În momentul de față se bucură de susținerea noastră pentru a-și duce la îndeplinire mandatul pe care-l are. ” De la 10 ani, a ajuns la 2. E o scadere importanta. Insa schimbarea cea mai importanta a venit chiar ieri. Presedintele FRF a cedat in fata campaniei pornite de presa impotriva lui Daum si a anuntat „Nu este momentul sa-i prelungim contractul lui Daum!” In doare cateva luni a trecut de la extaz, la agonie. Ce poate fi mai frumos de atat?!

Burleanu indoaie genunchiul in fata lui Becali

Desi intrebarea pusa mai sus e retorica, exista totusi un raspuns pentru ea. Bravul presedinte al FRF, venit in fotbalul romanesc ca mare salvator, este dispus sa se puna in genunchi in fata marilor gropari. Si nici unul nu e mai mare ca Becali, pe care Burleanu l-a tinut strans in brate in ultimele luni.

Desi SC FC FCSB SA ar fi trebuit dezafiliata, conform regulamentelor, Burleanu le-a permis oamenilor lui Becali sa continue in Liga 1 si chiar in lupta pentru titlu. Mai mult, presedintele FRF pare dispus sa isi uneasca fortele cu ei in razboiul pe care acestia il duc impotriva Stelei Bucuresti.

Astfel, Burleanu a declarat ieri ca e de parere ca SC FC FCSB SA detine palmaresul Stelei. S-a grabit insa sa paseze raspunderea: „UEFA va face aceasta specificare, ca FCSB este detinatoarea Cupei Campionilor, si o va ajuta.” Burleanu nu doreste sa isi asume aceasta declaratie. Nu doreste sa dea o hotarare in scris, oficiala, cu semnatura si stampila, hotare care sa clarifice situatia. Nu doreste asta pentru ca stie ce a patit Registrul Comertului, atunci cand acesta a ales sa incalce legile si sa se puna de partea lui Becali in razboiul cu Steaua.

Insa declaratia lui Burleanu nu este goala doar pentru ca acesta nu are curajul sa o dea in mod oficial. E goala pentru simplul fapt ca presedintele FRF s-a mai pronuntat deja in acest caz, de doua ori, si de fiecare data a dat un raspuns diferit.

Iata ce declara Burleanu acum cateva zile:

”Am luat în considerare cererea celor de la Steaua, astfel că, începând de azi, denumirea echipei va fi FC FCSB SA. Nu am făcut decât să luăm act de o hotărâre judecătorească. În ceea ce privește palmaresul echipei, FRF nu poate să se exprime pe această speță și asta va rămâne să decidă instanța. Cât despre coeficient, ne vom adresa celor de la UEFA, dar nu cred că vor fi probleme legate de această speță, pentru că e vorba de o decizie luată în instanță.” Gasiti articolul aici.

Asadar Burleanu a recunoscut ca el si FRF nu se pot exprima in ceea ce priveste palmaresul Stelei si ca doar o instanta de judecata poate face acest lucru. Totusi, ca un politician adevarat, el a putut sa treaca peste aceasta declaratie pentru a-i trimite un sarut intaiului cioban al fotbalului romanesc. Orice pentru un vot, nu?

Dar Burleanu nu a fost intotdeauna un politician fara coloana vertebrala. In 2015, de exemplu, atunci cand campania electorala era inca foarte departe, Burleanu a facut o dezvaluire socanta. A fost o declaratie pe care presa s-a ferit sa o dea, o declaratie in care presedintele FRF recunostea ca palmaresul Stelei apartine doar Clubului Sportiv al Armatei.

„Departamentul juridic a oferit poziţia din acest punct de vedere. Dreptul de participare nu se amestecă cu palmaresul sau cu sigla. Aşa cum avem motivarea deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, vedem că marca este legată de palmares, dar acest lucru nu afectează participarea nici la nivel naţional, nici european. Palmaresul urmează sigla, înţeleg că aşa stau lucrurile, nu avem încă un punct definitiv asumat din acest punct de vedere. În momentul de faţă Clubul Sportiv al Armatei nu are o echipă de fotbal şi nu putem trece punctele la federaţia de handbal”, a declarat atunci Burleanu.

„Aşa cum escaladează lucrurile în momentul de faţă singura soluţie este o înţelegere cu CSA-ul şi FCSB-ul să poată să folosească în continuare vechea siglă. Ăsta e punctul meu de vedere văzând opinia suporterilor. Nu ştiu dacă e mult 10 la sută, pentru că nu ştim din ce. Din bugetul clubului, din cifra de afaceri, sau din drepturile comerciale? Sunt nişte detalii care mie mi-au scăpat, pentru că nu am fost parte a discuţiilor. În mod cert trebuie să plăteşti ceva atunci când nu îţi aparţine. Care este suma rămâne de definitivat între cele două părţi. Am văzut declaraţia domnului Boroi, care spune că e mare procentul de 10 la sută, dar depinde la ce îl raportezi. Dacă îl raportezi la cifra de afaceri, e o sumă foarte mare”

Asadar, departamentul juridic al FRF i-a confirmat lui Burleanu faptul ca palmaresul merge dupa marca, ca apartine doar Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti si ca FC FCSB nu are nici un drept asupra lui. Mai mult, FC FCSB SA trebuie neaparat sa incheie un parteneriat cu Steaua daca vrea sa foloseasca marca.

Sunt lucruri pe care le stiam deja. Sunt lucruri pe care le stie si Burleanu. Insa el se afla acum in campanie electorala. Iar, in aceasta campanie electorala, noi, suporterii, nu votam. In aceasta campanie electorala vor vota doar echipele de fotbal, adica si echipa condusa de Becali.