Baba Mimi, puscariasa!

Baba Mimi, puscariasa!

Exact ca o baba arata azi MM Stoica, gandeste, vorbeste si arata ca o baba, cu cateva tuleie naparlite in barba, specifice babelor neingrijite, aceasta moara stricata turuie vrute si nevrute, oricum numai prostii si vexatiuni, nedandu-si seama cat de penibil e in ironiile lui ieftine, de gang, pe care el le considera perle filozofice din putul gandirii de la Tiglina.

Cu un zambet-ranjet imposibil si tamp, ca de tractorist prins baut, el se crede spiritual, ironic si determinant, cu “un ultim cuvant” care, spus de el, trebuie luat de bun de cretinii care-l mai asculta, suporterii fcsb, mediocrii ziaristii ravasiti de perlele lui si de seful Gigi, in fata caruia trebuie sa dea bine, sa-i arate ce combativ e el si ce mare pierdere a fost cat a lipsit. De fapt, erau amandoi in puscarie. Orice ar face el, nu-si poate depasi conditia de tzaranoi needucat, arata ca un primitiv, la fel se poarta si vorbeste, dar parerea lui despre el, este evident alta. Este atat de redus incat el chiar se crede destept si cool! Neaga cu impertinenta realitatea!

Acest vierme n-ar fi avut ocazia sa intre pe un site onest ca steaualibera.com, daca n-ar fi proferat zilele trecute, ofense gratuite si inepte la adresa colonelului Talpan, spunand despre acesta, in metafore gangave, dar si explicite,  ca psihiatrii ar trebui sa se ocupe de colonel, sa-i mai dea o solda…cu alte cuvinte ca-i nebun, toata lumea asta trebuia sa inteleaga din ragaielile subinginerului in metalurgie!

Stim ca viata la saivan e dura, stim ca in zilele de proces toate gunoaiele de la stana incep ziua cu trac si o sfarsec in betii crunte, betii de necaz ca inca odata Talpan a mai castigat un process cu fcsb. Betiile continua pana dimineata, maestrii de ceremonial fiind Mimi Puscariasa si Cocalarul Manelist, care la Zurich au fost in coma, efectiv in coma! Sa ne spuna Pintilii!

Ce profil moral are o scursura ca detinutul Stoica Mihai, ca el, cu astfel de comportament sa se ia din senin de un om invingator care reprezinta Justitia din aceasta tara, Justitia militara mai précis!?

Sa completam “profilul moral” cu cateva aduceri aminte!

Chiar inainte de a fi parasutat in Ghencea comisese deja la Galati o serie de “manarii”, pentru unele dintre ele – tenebroase afaceri cu vanzari de jucatori – a si fost condamnat, a executat si din pacate a iesit prea repede. Sa mai punem ca acum cativa ani se lauda ca “afacerile cu tabla” la Galati sunt mai banoase decat fotbalul! La asta puteau sa raspunda la vremea respectiva interlopii si recuperatorii cu care era mana in mana, ca deh, echipa era a Combinatului si Mimi era presedinte la fotbal, da boierule!

Venit la Bucale, cum spun tzaranii din partile alea, trece agresiv la atacuri, vrea sa se remarce, tipa si urla in numele Stelei si pentru onoarea ei (!!!) pe la toate posturile tv. Apara el, vezi Doamne, imaginea si interesele celui mai galonat club din Romania, dar cu un comportament de mahalagiu nu face decat sa pateze blazonul legendarei echipe.

Dintr-o echipa temuta si respectata chiar de adversari, Steaua devine cea mai injurata, cea mai nesuferita, atat pentru dusmani dar si pentru o parte a galeriei steliste, suporteri care nu se mai regasesc in Steaua lui Becali si care inca de acum 10-11 ani  protesteaza impotriva acestui derbedeu si a patronului sau. In realitate doi viitori puscariasi, ambii, cu manifestari reprobabile, scandalurii, injurii, acuze, denunturi, offense, sfidari si incalcari ale regulamentelor, la limita penalului in fiecare interventie a lor. Cand te gandesti ca toate astea erau facute in numele si pe spatele Stelei, realizezi cat de toxici au fost acesti oameni pentru imagine si blazon.

Gestul lui Mimi sa loveasca un suporter stelist chiar in Ghencea, in timpul unui meci, a pus capac si din acel moment a fost stigmatizat definitiv. A fost si va fi tot timpul stigmatizat! E la fel de grav ca permanentele jigniri aduse de cioban gloriilor steliste si suporterilor ros-albastri. Jigniri, batai, restrictii! Astea nu se uita, nenorocitilor!

Prietenia intre cei doi puscariasi nu dureaza mult, Mimi pleaca la Urziceni la Bucsaru, un alt mare interlop si de acolo incepe o balacareala incredibila (vorba Cocalarului Manelist!) cu Becali. Zilnic eram bombardati cu delicii… injuraturi, balacareli si acuze, imaginea Stelei avand iar foarte mult de suferit, iar marele stelist Mimi da cu toate armele in Becali (la care se va intoarce in genunchi), dar si in Steaua pe care o desfiinteaza in repetate randuri. Suporterii fcsb au uitat! Ciobanului ii promite ca decat la Steaua alaturi de el, mai bine intr-o cutie de carton! Din pacate n-a avut parte de asa ceva, dar cativa ani mai tarziu a impartit cu Padureanu un spatiu ceva mai mare ca o cutie de carton. N-a invatat nimic de la Lord, a iesit si tot gura mare si proasta are!

Acum poate sa zica ce vrea in apararea echipei lui ilegal admisa de Federatie in 2003 direct in prima divizie. fcsb nu e Steaua si mahalagismele nu mai afecteaza blazonul adevaratei Steaua Bucuresti. Are nesimtirea sa mai prosteasca odata oamenii spunand ca fcsb a triumfat la Sevilla. Un ras! E o ultima zbatere a unui vierme mort, a spus-o si el cum a facut si ciobanul, constienti amandoi ca prostesc lumea, dar au nevoie de acei prosti, sa mai palpaie putin valvataia banului. Cat s-o mai putea!

Faptul ca cei doi sunt vizibili si se fac de ras zilnic e deja o realitate, dar ne intrebam cand institutiile statului  vor taia elanul acestor infractori, cand vor efectua si la fcsb controale riguroase in care cei doi sa dea socoteala alaturi si de invizibilii Argaseala, Gheorghisor, Sponte sau Geambazi. Ce cloaca! Brrrrr! Ce etaloane de moralitate! Cate nenorociri or fi facut acesti indivizi, nici macar Talpan nu le-a depistat inca, Inca! Chiar  daca a fost sanctionat de doua ori, chiar daca va mai fi sanctionat de sute de ori, Talpan tot va spune numai adevarul, el nu va tolera hotia si nerespectarea legilor si atunci va actiona din orice pozitie, sanctionat, batut, viu sau mort!

Fcsb-ul si javrele lui in frunte cu puscariasii Becali si Mimi, alaturi de Federatie, Liga si presa nu inteleg ca in aceasta Tara trebuiesc respectate legile, lor le place delicventa, o incurajeaza, o practica, o sustin si au facut din ea crezul lor. Presa – mentiune speciala!

Mimi Puscariasa n-ar trebui sa doarma prea linistit, cand se va declansa uraganul, sigur va avea si el ceva de declarat, e parte importanta in sistem, se vor trage unul pe altul, este imposibil ca impostura si hotia sa dureze mai mult de 14 ani! Deci se apropie!

 

FERNANDO

 

Photo credit: Academia Catavencu