becali dosarul valiza

Oare chiar exista Liga 1?

Liga 1 este unul dintre cele mai slabe, dar si cele mai corupte campionate din Europa. In aceasta competitie, regulamentele nu conteaza, castigatoarele sunt stabilite inca dinainte sa inceapa campionatul iar scandalurile sunt la ele acasa.

Nici nu stiu daca Liga 1 poate fi numita competitie. O competitie inseamna lupta unor parti, una impotriva celeilalte, pentru a atinge un anumit obiectiv. In cazul nostru, echipele din Liga 1 joaca fotbal cu scopul de a castiga campionatul. Chiar daca nu toate au acest obiectiv la inceputul sezonului, macar in teorie ar trebui sa-si doreasca titlul.

Mai mult, la noi se joaca acum cu play off si play out. Asta inseamna ca cele sase echipe care intra in play off ar trebui fara dar si poate sa isi doreasca titlul. Insa la noi nu e asa! Nici macar echipele care au sansa sa castige Liga 1 nu isi doresc acest lucru.

Am vazut azi o declaratie:

„Am vorbit cu băiatul dimineață și mi-a zis că s-ar putea să semneze cu CFR Cluj. Mi-a mulțumit pentru tot și mi-a spus că îi pare rău. A zis că tot ce poate să facă de acum înainte e să o bată pe Viitorul.

A avut o relație extraordinară cu mine. Într-un fel am făcut un lucru bun, l-am ajutat să aibă un salariu mai mare. Eu i-am dat lui contractul și probabil că s-a dus la CFR și le-a aratat ce ofertă are, ca să nu se spună că e vrăjeală.” 

Cel care a dat declaratia e Becali, asa cum probabil v-ati dat seama. Baiatul despre care vorbeste creditorul echipei FC FCSB este Ciprian Deac, jucator de la CFR Cluj. Desi play off-ul e in plina desfasurare si desi CFR Cluj se afla in lupta directa cu FC FCSB pentru titlul de castigatoare a Ligii 1, o echipa contacteaza jucatorii celeilalte!

Ca sa nu lungim discutia, regulile fotbalului interzic acest lucru. Nu ai voie sa contactezi jucatorul unei echipe adverse fara acordul echipei de care apartine. Iar acordul il primesti dupa ce echipa respectiva accepta oferta pe care o faci tu. Mai mult, daca e vorba de transferuri, acestea se fac in anumite perioade ale sezonului, NU IN PLIN CAMPIONAT!

Becali l-a contactat pe Deac si i-a oferit bani, sute de mii de euro. In aceste conditii, mai e cineva surprins de faptul ca Deac nu a jucat nimic in meciul dintre CFR Cluj si FC FCSB?!

E rusinos ce se intampla! E rusinos ca o echipa umbla cu bani dupa fotbalistii altor echipe si ca acei fotbalisti fac promisiuni catre echipele care le flutura banii. FRF ar trebui sa-i traga la raspundere atat pe Becali cat si pe Deac. FC FCSB ar trebui pedepsita pentru ca a contactat un jucator aflat sub contract cu alt club. Iar Deac ar trebui pedepsit pentru ca face promisiuni altor echipe. Cum adica el o sa faca tot ce poate ca sa bata Viitorul?! Asa ceva e incredibil!

Se pare ca Becali a uitat ca a facut puscarie fix pentru ca a contactat jucatori, promitandu-le bani pentru a bate o anumita echipa. Si se pare ca a uitat si FRF, cea care acum ar trebui sa comunice intamplarea catre cei de la UEFA, care i-au dat FC FCSB-ului o pedeapsa de 5 ani cu suspendare pentru coruptie. E evident ca acea perioada de 5 ani inca nu a trecut. De asta nu spune FRF nimic.

Insa nici nu are rost sa vorbim de FRF. Conform actelor lui Talpan, FRF exista ilegal. De aceea nu ar trebui sa ne surprinda ca Liga 1 nu e o competitie. Pana la urma, nici nu exista. E doar un loc unde s-au adunat niste baieti ca sa fure si ca sa isi bata joc de noi.