becali

Becali revine la vechi obiceiuri

Astazi, stim cu totii ce s-a intamplat in 2003. Becali si-a facut o echipa noua si a inscris-o in locul Stelei, in campionat. A facut aceasta miscare cu ajutorul celor din armata, de la conducerea CSA Steaua Bucuresti. Iar acum se pregateste sa o faca din nou. Aceeasi tactica, dar cu pioni diferiti.

„L-au sanctionat pe Talpanica, pentru ca el o ia pe miriste. Si eu am facut cerere, ca sa zica daca ceea ce spune el la televizor e opinia lor sau a lui. Ei au castigat cand eram la puscarie, dar acum contraatac, ca am cu ce, am acte. Si cer si prejudiciu in urma tuturor intamplarilor. O sa cer si anularea marcilor lor.” – Gigi Becali, 6 aprilie 2017

Declaratia lui Becali nu contine nimic surprinzator. Aceeasi lipsa de respect, aceleasi laude, aceleasi minciuni. Dar de data asta vine si cu o amenintare: „O sa cer anularea marcilor lor.”

In ciuda faptului ca a pierdut procesul prin care cerea anularea marcii Steaua, se pare ca Becali nu s-a dat batut. Este posibil ca acesta sa inceapa un nou proces, prin care sa ceara exact acelasi lucru. Si, cum stie ca nu are nici o sansa sa castige acest proces bazandu-se doar pe acte, acesta se pare ca vrea sa revina la o veche tactica: traficul de influenta.

Inca nu am inteles cu ce drept un fost puscarias trage la raspundere un ofiter al armatei romane. Ceea ce a spus Talpan la TV e total irelevant, pentru ca si el este cetatean al acestei tari si are dreptul la libera exprimare. Nu poti trage pe cineva la raspundere pentru asa ceva. Sau poate ca poti, daca cunosti pe cine trebuie.

In 2003 Becali a cunoscut pe cine trebuia. „Daca va arat caseta, o sa vedeti ca Boroi si Zisu ridica mainile pentru mine.” Nu ne-a aratat niciodata caseta, evident. Dar nici Boroi si Zisu nu au negat vreodata ca ar fi ridicat macar un deget in favoarea lui Becali. Mai mult, prin actiunile lor, cei doi au facut aproape totce le statea in putere pentru a-l ajuta pe fostul puscarias. Au inchis pe ascuns sectia de fotbal a Stelei, nu au protestat cand Becali si-a insusit lotul de fotbal, nu au protestat cand acesta si-a inscris echipa ilegal in Divizia A, nu au protestat nici cand acesta si-a inregistrat ilegal marca la OSIM. Ba chiar i-au dat stadionul in chirie, pentru o suma incredibil de mica: sub trei mii de euro pe luna.  Da, aceasta a fost chiria pe care o platea Becali in Ghencea, cel putin pana in 2010.

Traficul de influenta revine acum, pentru a-l pune la punct pe Talpan. Omul le-a stricat tuturor socotelile. Becali nu mai poate fura linistit, iar cei de la conducerea CSA Steaua nu mai pot lua spaga linistiti.

Steaua nu conteaza pentru ei. Nu a contat niciodata. Din acest motiv Becali isi permite sa ne ameninte ca ne anuleaza marcile, ceea ce ar insemna moartea clubului. Si tot din acest motiv sefii CSA Steaua refuza sa ii dea un raspuns lui Becali in urma acestor amenintari grave.

Domnule Petrea, am vazut ca va plac comunicatele de presa. Nu ar strica sa mai dati unul, in care sa il puneti la punct pe acest fost puscarias, care incearca sa distruga Steaua. Stati linistit, stiu ca nu o sa o faceti. Ca e pacat sa va prinda Pastile cu cardurile goale.