Comisia de aparare din cadrul senatului sau al saivanului?

Comisia de aparare din cadrul senatului sau al saivanului?

Astazi s-a intalnit Comisia de Aparare din Cadrul Senatului, pentru a discuta despre marca Steaua si despre proiectul clubului sportiv, prin care acesta cauta sa-si reactiveze sectia de fotbal. La discutii au participat si Gabriel Les, ministrul Apararii, si Nicolae Ciuca, seful Marelui Stat Major.

Sedinta a durat doar 30 de minute, terminandu-se la ora 13.00. Din discutii se poate observa foarte clar ca pozitia politicienilor prezenti la sedinta a fost impotriva proiectului Stelei. Iulian Dumitrescu, senatorul PNL care a convocat aceasta sedinta, a pus chiar o serie de intrebari lipsite de logica, doar pentru a plasa reactivarea echipei de fotbal intr-o lumina proasta.

Va atasam mai jos un scurt dialog dintre acesta si Gabriel Les:

Iulian Dumitrescu: Nu credeţi că dacă jucăm cu Ciorogârla şi cu Crevedia se devalorizează marca asta?
Gabriel Leş: Aveţi dumneavoastră altă soluţii? Aveți dumneavoastră altă soluție? Îmi doresc să se rezolve cât mai rapid această situație, MApN are cu totul alte treburi decât să fie atentă la fotbal și să rezolve o prolbemă, care este deja de 3-4 ani de zile. Am fost obligați să facem echipa de fotbal, pentru că pierdeam marca nefolosind-o! Așa spune legea. Plus că avem de recuperat un prejudiciu în valoare de 37 de milioane de euro. Momentan, nu putem concesiona marca, pentru că legea nu ne permite. Este un activ patrimonial. Așa că am format, cum spuneam, noua echipă, care va începe din Liga 4. În următorii doi ani, avem bugetul asigurat! 300.000 de euro. Vrem, însă, şi sponsori. În plus, dacă vom recupera prejudiciul de 37 de milioane de euro, atunci toată suma o vom investi în fotbal.

Iulian Dumitrescu: Comisia se teme ca brandul să nu se devalorizeze peste câţiva ani şi să-l vândă MApN pe nimic. Aşa cum s-a întâmplat în trecut cu fabrici şi uzine. Trebuie să găsiţi o soluţie să menţineţi brandul! Trebuie găsite rapid soluţii.
Gabriel Leş: De acord!

Surprinzator, ministrul Apararii a fost de partea proiectului. Insa asta doar pentru ca e fortat de legi, asa cum a recunoscut chiar dansul. Marca Steaua nu poate fi cedata in acest moment nimanui. Mai mult, ea nu poate fi cedata lui Becali atat timp cat acel prejudiciu de 37 de milioane de euro nu este platit. 

Ca senatorul Dumitrescu si-ar dori ca Steaua sa nu-si faca echipa de fotbal e destul de evident. Se poate vedea acest lucru in intrebarile pe care le-a pus, intrebari foarte prost facute.

Domnul Dumitrescu nu intelege ca valoarea brandului Steaua nu are cum sa scada in momentul in care echipa sa de fotbal functioneaza. Liga nu conteaza aici, pentru ca marca Steaua atrage indiferent de liga unde joaca echipa. Deja, suporterii stelisti au anuntat ca vor sa cumpere toate biletele pentru tot sezonul urmator. Asta inseamna ca Steaua va juca cu stadionul plin in fiecare meci. Poate ca domnul Dumitrescu nu stie, dar asta e o dovada a puterii brandului.

Sigur, dansul nu are incredere in proiect, crezand ca Steaua se va scalda in mediocritate cativa ani buni. Insa nu are de unde sa stie asta. Nimeni nu poate prezice viitorul. Asa cum noi nu putem fi siguri ca echipa noastra va termina pe locul 1 in fiecare sezon, nici domnul Dumitrescu nu poate sa stie ca nu va termina. O astfel de presupunere nu isi are locul.

Asa cum nu isi are locul nici acuzatia cum ca armata vrea sa devalorizeze brandul intentionat, pentru a-l vinde la pret redus. Pentru asta exista legi, domnule Dumitrescu, legi de care va ocupati dumneavoastra si colegii dumneavoastra. In loc sa va faceti griji, ar trebui sa aveti grija ca legile sa fie respectate si ca angajatii publici sa munceasca cinstit si la capacitate maxima.

De ce s-a intalnit Comisia de Aparare din Cadrul Senatului?

Daca privesti de la departare, nu ai cum sa nu crezi ca aceasta sedinta e una cat se poate de ciudata. Comisia de Aparare din Cadrul Senatului nu a dat niciodata dovada de prea mare interes in ceea ce priveste sportul militar. Nu a facut sedinta cand, sub conducerea lui Boroi, sportul stelist a luat-o in jos, si nu s-a intalnit nici cand echipa noastra de hochei a fost obligata sa paraseasca Bucurestiul. Mai mult, nu a facut sedinta nici atunci cand marca Steaua a ajuns sa fie folosita ilegal de un fost puscarias.

Cu toate acestea, daca te uiti mai atent, scopul adevarat al acestei sedinte devine foarte clar. E destul sa intram pe pagina sa, de pe site-ul senatului. Acolo putem vedea ca secretar al acestei comisii este chiar Ilie Nastase, fostul nostru mare tenismen, dar si un apropiat de-al lui Becali si unul dintre cei mai inversunati opozanti ai proiectului Stelei.

ilie nastase

Se pare ca Ilie a ales tabara pentru care vrea sa joace. Steaua nu-i mai place, doar branza. Multumim pentru tot, Ilie. Ne pare rau sa te pierdem si pe tine, dupa Duckadam. Speram, totusi, ca vei reveni la sentimente mai bune fata de Steaua si ca iti vei aminti ca aceasta echipa a facut mai multe pentru tine decat Gigi Becali.

Becali chiar a anuntat ca va veni la aceasta sedinta, insa nu si-a mai facut aparitia. Probabil din acelasi motiv pentru care nici Cristian Petrea nu a mai participat: de teama fanilor!

Sudul Stelist a fost prezent la sedinta

Desi suporterii stelisti de la SUD nu au participat la sedinta, au fost prezenti in fata senatului. Acestia au prezentat mai multe bannere prin care au protestat impotriva dusmanilor Stelei.

Photo credit: Pagina Ultras Steaua 1947

Cei aproximativ 50 de fani de la Peluza Sud au sustinut proiectul Stelei si au cerut sa se faca dreptate, amenintand in acelasi timp ca vor iesi si mai multi in strada, in cazul in care vor avea din nou loc lucruri necurate.

Prezenta lor la Senat arata foarte clar cat de iubita este Steaua dar si ce putere are acest brand. Politicienii prezenti ar trebui sa tina cont de acest lucru.