fecesebistul

Gesepistul, o subspecie a fecesebistului

Asa cum bine stiti, cei de la CS Universitatea Craiova au scris in weekendul trecut un program de meci in care si-au descris perfect adversarul, echipa FC FCSB. Insa frumoasa compunere nu a fost pe placul tuturor. Argatii de la GSP, de exemplu, s-au simtit foarte ofensati, probabil pentru ca s-au regasit in cuvintele din acel text.

fecesebistul

E important de precizat ca, desi titlul articolului este „Fecesebistul, o specie scarboasa, pe cale de consacrare”, articolul in sine nu este unul rautacios. Prezinta insa situatia de la echipa condusa de Gigi Becali fara nici o perdea. Iar gesepistii nostri sunt deranjati fix de lipsa acestei perdele. Este vorba de perdeaua dupa care s-au ascuns si ei, perdeaua pe care o foloseau pentru a-i face imagine pozitiva unui fost puscarias si pentru a-si promova articolele de propaganda.

Geambasu a fost primul care a sarit la gatul oltenilor. Acesta i-a numit „clone”, desi CS Universitatea Craiova detine marca si numele „Universitatea Craiova”, precum si palmaresul echipei oltenesti. Si totul prin decizie judecatoreasca. Insa GSP a demonstrat deja ca justitia nu conteaza pentru ei. Legile sunt bune doar atunci cand ii servesc lui Tolo. In rest, bravii ziaristi gesepisti ar vrea sa intelegem ca ele sunt facute pentru a fi ignorate.

GSP nu foloseste numele „Universitatea Craiova”, atunci cand face referire la echipa din Banie. Prefera „CSU”, asa cum prefera „CSA” si in cazul nostru. Iar atitudinea asta le-a adus un sut in fund din partea oltenilor, care au decis sa le interzica celor de la GSP orice acces la informatiile oficiale ale clubului.

Cel de-al doilea care a iesit la atac a fost Buzarin. Acesta a numit textul „stupid, un atac mizerabil”. Dar oare textele publicate in Gazeta, care atacau Steaua sau care numeau Universitatea o clona, nu erau atacuri mizerabile? Oare articolele unde e laudat Becali si unde era ridicata in slavi noua lui galerie nu erau stupide? E usor sa vezi defectele altora, atunci cand le ignori pe ale tale.

Totusi, un text corect

Gazeta a atacat articolul, a atacat cuvintele, dar nu a atacat ideea articolului. Si asta pentru ca ideea este una corecta. Nu exista absolut nici un argument impotriva a ceea ce a fost scris in acel text. Fecesebistul este un suporter de rezultat. Este un suporter care iubeste spectacolul ieftin facut de Becali sau care il iubeste chiar pe Becali. Duckadam chiar s-a pus in genunchi in fata fostului puscarias. Cat despre Becali, nu exista nici macar o singura trasatura pozitiva a acestui personaj.

Ideea articolului a fost una corecta, insa gesepistul de rand o ignora. Asa cum ignora si legile. Gesepistul, pana la urma, e si el tot un fecesebist, insa unul consacrat. Un jurnalist corect ar fi contestat ideea. Ar fi aratat de ce fecesebistul nu e o specie scarboasa. Ar fi demonstrat ca e o minciuna.

Insa gesepistii stiu ca fecesebistii sunt o specie scarboasa. Pana la urma, chiar ei, gesepistii, au avut o contributie importanta la cresterea fecesebistilor. Si tot ei ii hranesc si azi, oferindu-le fara oprire materiale cu Gigi Becali si cu echipa sa, pe care o lauda la nesfarsit, ignorand toate legile si regulile pe care aceasta le incalca.

Asta face gesepistul si asta o sa mai faca mult timp de acum inainte. Cel putin pana in momentul in care stapanul sau, Becali, va fi bagat din nou la puscarie. In acea clipa, gesepistul va cauta noi stapani. Si, daca nu va gasi, va disparea. Asa cum a disparut si GSPTV in momentul in care Becali a intrat la racoare.