proces steaua

Un nou proces: FC FCSB inca nu s-a saturat de bataile primite de la Talpan

Florin Talpan, seful departamentului juridic al CSA Steaua Bucuresti, i-a batut pe cei de la FC FCSB pe unde i-a prins. Pana acum, palmaresul sau include 12 victorii impotriva echipei care se imprumuta de la Becali. Nu a fost invins niciodata. Insa cei de la FC FCSB dau semne ca inca nu s-au saturat sa fie umiliti. Mai vor macar inca o bataie. Si, pentru asta, au decis sa porneasca un proces nou.

Ziare.com a anuntat astazi ca FC FCSB a dat in judecata Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti. La inceputul lunii, acestia au depus o actiune la Tribunalul Bucuresti, prin care solicita anularea tuturor marcilor detinute de Steaua. Conform Ziare.com, FC FCSB si-a argumentat demersul sustinand ca echipele departamentale (aceeasi poveste cu echipele departamentale!!!) nu au voie sa aiba sectii profesioniste de fotbal.

Trebuie sa mentionam de la inceput ca acest proces nu ne aduce nimic nou. De altfel, echipa lui Becali a pornit unul asemanator chiar anul trecut, dar l-a pierdut acum cateva saptamani. Si in acel proces, Becali cerea anularea marcii Steaua, pe motiv ca CSA Steaua Bucuresti nu are voie sa o foloseasca. Judecatorii au fost insa de alta parere si i-au dat dreptate tot lui Talpan.

Acum, Becali se foloseste de argumentele pe care i le-a dat Mititelu. Recent, olteanul a iesit in fata presei cu o serie de documente care ar fi trebuit sa ne fie fatale dar care nu spun nimic. Conform acelor documente, un club sportiv trebuie sa fie profesionist daca vrea sa joace in Liga 1. Asta ar fi putut prezenta o problema pentru Steaua. Insa aceleasi documente dezvaluie si ce trebuie sa faca un club care apartine statului pentru a juca in prima liga.

Steaua are la dispozitie doua optiuni. Ori se transforma in societate pe actiuni, ori se asociaza cu o alta persoana juridica pentru a constitui o societate comerciala.

b) Transformarea cluburilor si asociatiilor sportive cu profil fotbalistic, in special a celor profesioniste, in societati comerciale conform Hotararii Guvernului nr. 537/1991 sau, dupa caz, posibilitatea ca aceste cluburi si asociatii sa se asocieze cu persoane fizice sau alte persoane juridice in vederea consituirii de societati comerciale conform Legii nr. 31/1990.

Asadar, clubul nostru poate face fotbal profesionist fara absolut nici o problema. De altfel, astfel de asocieri au loc chiar si in acest moment. Echipa de baschet a Stelei este constituita in parteneriat cu alte persoane juridice. Jucatorii ei sunt profesionisti, nu sunt incadrati ca militari, nu au grade.

Ce urmareste Becali?

Acest proces este doar o noua perdea de fum, o incercare de-a lui Becali de a insela fanii. Acesta a repetat deja de mai multe ori ca va invinge Steaua in instanta si ca va recupera tot in „maxim 6 luni, un an, doi ani”. Perioada de timp creste de la un interviu la altul.

In acest nou proces, Becali mai sustine si ca Steaua trebuie sa isi piarda marcile pentru ca nu le-ar mai fi folosit pentru fotbal din 1998 si pana in 2017. Insa aici Becali dovedeste din nou ca nu a inteles nimic din toate aceste procese pierdute in fata lui Talpan.

Clasa Nisa 41, cea in care e incadrata si marca Steaua, acopera urmatoarele servicii: educatie, instruire, divertisment, si activitati sportive si culturale. Gasiti aici o lista detaliata a serviciilor in functie de clase. Ce nu veti gasi pe acea lista e fotbalul. Pentru ca clasa Nisa 41 acopera toate activitatile sportive, nu doar una anume.

Asadar, incercarea lui Becali de a rupe marca Steaua in doua, fotbal si restul, e sortita esecului. Chiar daca echipa noastra de fotbal nu a mai activat din 2003, CSA Steaua si-a continuat activitatea la celalalte sectii. Asadar, marca Steaua a fost folosita fara oprire si nu a existat nici o intrerupere, asa cum pretinde Becali.

Dar, asa cum am zis, acest proces urmareste doar sa sadeasca confuzie intre suporteri si, poate, sa ii dea mai mult de munca lui Talpan. Acesta este oricum destul de ocupat cu alte doua procese impotriva celor de la FC FCSB. In primul, CSA Steaua cere ca FC FCSB sa plateasca prejudiciul de 37 de milioane de euro, prejudiciu produs prin folosirea fara drept a marcii Steaua. In cel de-al doilea, Talpan incearca sa-i interzica lui Becali si folosirea numelui „FCSB”.