maria andries

Soc! Maria Andries si-a dat seama ca FC FCSB e afiliata ilegal!

S-a trezit Maria! Da, da. S-a trezit Maria Andries. Dupa zeci de articole in care ridica in slavi FC FCSB-ul si matura pe jos cu Steaua, gesepista noastra preferata si-a dat seama ca, conform regulamentelor, echipa condusa din umbra de Becali e afiliata ilegal.

In noul sau articol, „Nu e premiere, e transfer„, Maria Andries ne spune ca includerea celor de la FC FCSB in Liga 1 e un abuz. Ce lovitura! Incredibila! Atat de incredibila incat nu ne putem da seama daca articolul asta a fost facut din disperare, ca sa nu mai spuna lumea ca gesepistii scriu doar la comanda, sau tot la comanda, ca un atac la adresa lui Burleanu. Sau poate ca cineva nu si-a primit bonusul de Paste.

Insa asta nu mai conteaza. Singurul lucru care conteaza e adevarul pe care il spune Maria Andries in articol. Da, FC FCSB a fost afiliata ilegal in Liga 1. Da, explicatiile date de Burleanu sunt penibile. Da, e cat se poate de evident ca Liga 1 sta in genunchi in fata lui Becali, ca de aia nu a facut nimeni nici o plangere inca. Si da, FRF incalca toate regulamentele posibile si imposibile.

Articolul Mariei ar fi fabulos, daca nu ar veni prea tarziu. Si ar fi chiar foarte valoros daca s-ar transforma in piatra de temelie a unei investigatii jurnalistice care sa ne prezinte corect si in detaliu cum si-a inscris Becali echipa direct in Liga 1, cine l-a ajutat sa o faca si cum s-a retras Steaua din campionat in 2003. Dar asta nu o sa se intample niciodata.

Cu totii stim ce e la GSP. Cel mai probabil, articolul Mariei a venit ca urmare a unui card lasat gol prea mult timp. Si totul va trece rapid, imediat ce cardul va fi plin din nou. Ce? Nu s-au intamplat lucruri mai ciudate? Ba da. Se intampla chiar si acum. Suntem in mijlocul primaverii, dar in Romania ninge. Nu e un miracol, e o intamplare, la fel ca articolul Mariei. S-a intamplat acum si o sa se mai intample peste alti 3, 4, 7 ani.

Tot complici sunteti!

Cu o floare nu se face primavara si cu un articol nu stergi propaganda pe care ziarul la care lucrezi a facut-o in ultimii ani. Daca GSP incearca sa-si spele imaginea, nu e destul un articol timid. Pentru asta e nevoie de adevar, de foarte mult adevar. E nevoie de articole in care oamenilor sa li se spuna corect ce spun legile. Si, cel mai important, e nevoie ca GSP sa respecte legile. Asta inseamna sa nu mai foloseasca numele „Steaua” atunci cand vorbesc despre FCSB.

Maria Andries a lovit toate punctele importante

Indiferent de orientarea ziaristica, noi i-am laudat intotdeauna pe cei care au scris articole bune. O laudam acum si pe Maria Andries, pentru ca, si asta e adevarul, articolul ei loveste absolut toate punctele importante. Pentru cei care refuza sa acceseze siteul GSP, pentru a nu le face trafic acestor impostori, o sa enumeram mai jos toate ideile importante din articolul Mariei.

1. FRF inca nu a prezentat vreun document care sa demonstreze ca FC FCSB a fost afiliata legal.

2. E foarte ciudat faptul ca echipele din Liga 1 nu fac scandal. In anii precedenti, acestea erau zilnic la TAS.

3. Explicatiile date de Burleanu sunt penibile, fara substanta.

4. La fel de penibil e modul prin care Burleanu il apara pe Becali.

5. Becali isi cumpara adversarii la titlu, promitandu-le bani multi pentru viitoare transferuri si anuland orice urma de competitie.

6. Echipa lui Becali s-a afiliat „din mers” si acum isi plateste adversarii pentru a putea ramane in Liga 1.

7. Becali face trafic de influenta si nici macar nu se ascunde.

8. FCSB trebuie sa piarta toate meciurile la masa verde.

9. Talpan are dreptate.

10. Comitetul Executiv al FRF nu e recunoscut de instanta si, deci, functioneaza ilegal.