Victor Piturca

Victor Piturca cere interventia DNA in razboiul Steaua – FC FCSB

Atitudinea nepasatoare aratata de conducerea CSA Steaua, care nu pare deranjata de faptul ca echipa lui Becali inca pretinde ca e echipa armatei, nu i-a deranjat doar pe suporteri. La fel de nemultumit este si fostul mare atacant al Stelei, Victor Piturca.

Intr-o interventie televizata, Piti a lasat sa se inteleaga ca cei din conducerea clubului sportiv al armatei nu sunt cu adevarat interesati sa readuca Steaua in prima liga. In acelasi timp, aceasta a mentionat si ca tratamentul la care e supus locotenent-colonelul Florin Talpan, care a fost sanctionat si caruia i-a fost interzis dreptul de a mai vorbi cu presa, este unul cat se poate de nedrept, nefiind altceva decat o incercare de „ingropare” a cazului, pentru ca adevarul sa nu fie aflat. Din acest motiv, Victor Piturca a cerut interventia DNA-ului.

„Să faci aşa ceva omul care ţi-a câştigat atâtea procese şi care s-a luptat, înseamnă că cei de acolo nu vor ca adevărul să iasă la suprafaţă. Eu, din câte am înţeles, a avut acordul din partea clubului să iasă, să vorbească, să facă declaraţii. Dacă omul care câştigă procese este sancţionat, vă daţi seama că nu este în regulă. Cred că cei din vârful piramidei, care nici ei nu sunt uşă de biserică, ar trebui să ia nişte decizii,” a spus Victor Piturca.

Fostul mare atacant a atras atentia si asupra actelor de inchiriere a stadionului Steaua, spunand ca acea chirie a fost mult prea mica.

„Vă daţi seama că stadionul Ghencea a fost închiriat pe câteva mii de euro, când de acolo se puteau scoate câteva zeci de mii de euro pe lună. Probabil că le este frică, pentru că lucrurile n-au fost în regulă. Probabil că le este teamă să nu li se impute lor nişte sume de bani. Organele de anchetă, DNA-ul ar trebui să intervină se afle adevărul. Numai să se vrea.

Piti a insistat si ca Steaua Bucuresti trebuie sa joace neaparat in Liga 1, in locul celor de la FC FCSB, care au fost afiliati ilegal.

Eu vreau doar să se afle adevărul! Să se ştie cum s-a luat Steaua, în ce condiţii. Clubul nu face nimic, se mulţumeşte cu puţin. Dacă este adevărat Steaua a fost luată fraudulos, înseamnă că cei de la Minister nu fac tot posibilul ca Steaua să revină în prima ligă, adica acolo de unde a fost luată ilegal… Dacă are dreptate patronul FCSB, foarte bine… Are drepteate şi asta e. Văd însă că nu fac nimic cei de la club. FCSB e tot Steaua şi ei nu iau măsuri. Dar dacă nu interesează pe nimeni, eu ce să fac?, a mai spus Piţurcă.

Adevarul trebuie sa iasa la suprafata iar vinovatii trebuie sa plateasca

Victor Piturca a spus ceea ce nimeni din fotbalul romanesc nu a indraznit sa spuna pana acum. Cei vinovati pentru situatia in care a ajuns Steaua trebuie sa plateasca. Toti trebuie sa plateasca, nu doar Becali. Sa plateasca si Paunescu, si Zisu, si Boroi, si Argaseala, si Gherghisor, si Teia Sponte, si Meme Stoica, si politicienii implicati, si toti ceilalti care sunt vinovati ca Steaua trebuie sa joace acum in liga a patra. Si sa plateasca si au pus si inca mai pun piedici reactivarii sectiei de fotbal a Stelei Bucuresti.

Ca suporteri stelisti, noi suntem subiectivi. Nici nu putem fi altcumva, atunci cand vine vorba de Steaua. De aceea, consideram ca ceea ce s-a intamplat cu echipa noastra este unul dintre cele mai mari furturi din Romania post-comunista. Aceasta crima a produs pagube inimaginabile celui mai mare brand sportiv nu doar din tara noastra, ci din intreaga Europa de est.

Noi am cerut interventia DNA-ului de mai multe ori. Acum a cerut-o si Victor Piturca. Sa speram ca el va fi ascultat.