csa steaua bucuresti

Comunicat de presa – CSA Steaua Bucuresti

CSA Steaua Bucuresti a emis astazi, 21 aprilie, 2017, urmatorul comunicat de presa:

„Cu privire la informaţiile apărute în mass-media privind efectuarea unui control la Clubul Sportiv al Armatei „Steaua” Bucureşti ce ar viza exclusiv activitatea consilierului juridic Biroul relaţii publice al Clubului Sportiv al Armatei „Steaua Bucureşti” face următoarele precizări:

În perioada 10-14 aprilie, o comisie mixtă de cercetare, constituită la nivelul Ministerului Apărării Naţionale, a desfăşurat un control la Clubul Sportiv al Armatei (CSA) “Steaua”. Obiectivul activităţii a fost verificarea modului de remediere a deficienţelor în activitatea CSA constatate de Corpul de Control şi inspecţie în luna februarie 2017 şi prezentate opiniei publice prin comunicatul de presă nr. 50 din 21.02.2017 al Ministerului Apărării Naţionale.

Obiectivele controlului au vizat mai multe domenii din activitatea Clubului – relaţii publice, relaţii cu publicul, asistenţă juridică, financiar-contabil, stat major şi control managerial.

În domeniul relaţiilor publice, comisia de cercetare a constatat faptul că locotenent-colonelul Talpan Florin a fost sancţionat disciplinar de către comandantul CSA pentru încălcarea repetată a procedurilor interne ale Ministerului Apărării Naţionale privind comunicarea publică, proceduri aplicabile întregului personal al instutuţiei. Sancţionarea militarului a fost făcută în baza concluziilor Corpului de control şi inspecţie, care a reţinut în sarcina consilierului juridic al CSA încălcarea ordinelor ministrului apărării naţionale ce reglementează comunicare publică în M.Ap.N. şi intervenţii repetate în mass-media fără a avea mandat.

În domeniul asistenţei juridice, comisia de cercetare nu a constatat deficienţe şi a remarcat perseverenţa consilierului juridic al CSA în susţinerea intereselor clubului în litigiile aflate pe rolul instanţelor de judecată, în acord cu standardele de competenţă profesională a consilierilor juridici. De asemenea, s-a constat că între conducerea CSA şi consilierul juridic nu există divergenţe în ceea ce priveşte apărarea şi protejarea patrimoniului CSA în activitatea procesuală.

În domeniul financiar-contabil, comisia de cercetare a constatat disfuncţii pentru care comandantul clubului dispusese măsuri de remediere corespunzătoare.

În domeniul stat major şi control managerial, comisia de cercetare a constatat disfuncţii în ceea ce priveşte fluxul documentelor în cadrul CSA. Astfel, procedura avea un caracter formal, era dificil de aplicat şi nu corespundea cerinţelor de optimizare a actului de comandă, în timpul controlului fiind luate măsuri pentru elaborarea unei noi proceduri operaţionale. Au fost constatate, de asemenea, disfuncţii în ceea ce priveşte organizarea evidenţei fişelor de aptitudine în muncă, precum şi alte elemente conexe acestui domeniu, drept pentru care comisia a propus comandantului CSA sancţionarea disciplinară a persoanei responsabile. De asemenea, a fost propusă şi atenţionarea psihologului unităţii pentru disfuncţii în activitate.

În concluzie, având în vedere situaţia generală constatată la CSA, comisia de cercetare a propus atenţionarea comandantului împuternicit al clubului în vederea luării unor măsuri ferme prin care să fie remediate în cel mai scurt timp disfuncţiile constatate.

Precizăm din nou că punctele de vedere oficiale ale CSA sunt comunicate exclusiv prin Biroul relaţii publice, structura clubului specializată şi mandatată în acest sens, conform regulamentelor militare în vigoare.”

Biroul relaţii publice al Clubul Sportiv al Armatei „Steaua Bucureşti”

Ce trebuie sa intelgem noi, suporterii, din acest comunicat de presa

Nu exista nici o diferenta intre acest comunicat si celelalte date pana acum. Practic, ni se spune din nou ca totul e cat se poate de OK. Doar ca in unele departamente OK-ul e mai mare, iar in altele e mai mic.

Talpan si-a facut treaba corect, dar a gresit ca le-a spus oamenilor ca si-a facut treaba corect. Putem intelege asta. Dar atunci trebuie sa intrebam de ce nu si-a facut treaba biroul de relatii publice al CSA Steaua Bucuresti. De ce nu au dat ei un comunicat de presa in care sa spuna ca echipa lui Becali nu e Steaua Bucuresti? De ce nu au explicat ei ca acel individ a folosit marca si numele ilegal? Mai mult, de ce nu s-a autosesizat comandantul interimar al CSA Steaua, Cristian Petrea, atunci cand subordonatul sau, Talpan, era jignit de catre Becali peste tot prin presa?

Talpan nu o fi avut mandat sa vorbeasca cu presa, dar nici nu putea sa taca si sa lase un fost puscarias sa isi bata joc de imaginea sa si de imaginea clubului pentru care munceste.

Comisia a gasit disfunctii in domeniul financiar-contabil si in domeniul stat major si control managerial. Se pare ca documentele oficiale nu circula asa cum trebuie in interiorul CSA Steaua Bucuresti. E o descoperire importanta, dar nu e o noutate. Chiar Talpan ne-a zis, de acum cateva luni, ca insusi comandantul interimar al clubului refuza sa ii semneze acte. Iar fostul comandant, Boroi, facea la fel. Si ne mai intrebam de ce nu au fost trimise notificari catre UEFA, FRF, LPF sau CNA.

Notificarea catre UEFA trebuie trimisa neaparat, deoarece FC FCSB si-a anuntat deja intentia de a ignora deciziile judecatoresti si de a se folosi in continuare de imaginea Stelei pentru a castiga bani. In calitate de comandant, nu poti ignora asa ceva. Petrea trebuie sa trimita neaparat o notificare, la care sa ataseze deciziile judecatoresti din dosarele cu marca si numele.

Si da, trebuie notificat si CNA-ul, pentru ca televiziunile inca folosesc numele „Steaua”, atunci cand vorbesc despre FC FCSB.

Toti sunt vinovati, doar comandantul interimar e sfant

Concluzia publicata in comunicatul de presa dat de CSA Steaua Bucuresti este una cat se poate de stupida. Talpan a fost sanctionat, contabilul clubului la fel, si a fost sanctionat chiar si psihologul unitatii. Doar o persoana nu a fost sanctionata: Cristian Petrea, comandantul interimar.

Desi exista dovezi cat se poate de clare ca acesta si-a neglijat datoriile (nu i-a luat apararea lui Talpan, atunci cand acesta a fost jignit de Becali; nu si-a aparat clubul atunci cand acesta a fost atacat de acelasi Becali; nu a trimis notificari catre UEFA, FRF si LPF, nu a informat corect publicul, etc.), Petrea a scapat doar cu o atentionare. Lui Talpan i-au taiat din salariu pentru ca a castigat procese, dar pe Petrea, care nu isi face treaba, doar il atentioneaza. Mai mare bataie de joc nu exista.

Cine e noul comandant al CSA Steaua Bucuresti?

La sfarsitul lunii trecute, au avut loc alegeri pentru postul de comandant al CSA Steaua Bucuresti. Stim ca lui Talpan nu i-au permis sa candideze, pe motiv ca e doar locotenent-colonel, nu colonel. Insa saptamanile au trecut si noi inca nu am aflat cine va conduce clubul nostru in urmatorii ani.

Poate ca nu s-au decis inca. E adevarat. Dar macar sa ne prezinte o lista a candidatilor care au aplicat pentru a ocupa aceasta pozitie.

Comunicarea cu suporterii si presa nu este punctul forte al sefilor CSA Steaua. Asta e cat se poate de clar. Culmea e ca acea comisie nu a gasit nimic in neregula la biroul de presa. In aceste conditii, ce altceva mai ramane de zis?!