marian dragulescu

Stelistul Dragulescu i-a adus Romaniei prima medalie la Campionatul European de Gimnastica

Marian Dragulescu a fost singurul roman calificat in finalele probelor masculine la Campionatul European de Gimnastica ce au loc chiar in aceste zile la Cluj-Napoca. Astazi, stelistul nostru a cucerit prima medalie a Romaniei de la acest turneu.

Dragulescu a castigat medalia de aur, in finala de la sol. Pentru evolutia sa, stelistul a primit 14.500 de puncte. Rusul Dimitrii Lankin,cu un punctaj de 14.466, si Alexander Shatilov, Israel, 14.400 de puncte, au completat podiumul.

”Am avut o mare dorinţă, ca toată sala să cânte imnul odată cu mine. Ceea ce s-a şi întâmplat. Am avut emoţii, pentru că am fost al şaselea concurent în finală, iar cei dinaintea mea au avut evoluţii foarte bune. Dar sunt superfecit şi mulţumesc tuturor celor care au fost alături de mine şi m-au susţinut”, a declarat Marian Drăgulescu pentru TVR.

Sportivul nostru va continua lupta pentru medalii si maine, in finala de la sarituri. De-a lungul carierei sale, Marian Dragulescu a castigat 10 medalii de aur la Europene. Patru dintre ele au fost castigate la acest aparat, sol. In total, Dragulescu are 17 medalii obtinute la Campionatele Europene.

Cu acest ultim aur, stelistul a depasit-o pe Nadia Comaneci la numarul de medalii de aur obtinute la Europene. 

Felicitari, Marian! Si mult succes in continuare!

 

Photo credit: CSA Steaua Bucuresti