ma pis pe fcsb

Au trecut 11 ani de la Boro – FCSB si mie nu-mi pasa

Stiu deja ce vor intreba multi asa zisi suporteri. Da, m-am bucurat si eu de semifinala aceea. Si da, am fost si eu foarte trist dupa ce s-a terminat. Dar nu am plans atunci si nu plang nici acum. Middlesbrough – Steaua a fost, in 2006, un meci normal. Iar acum, in 2017, Boro – FCSB e un meci de care nu-mi pasa.

Nu ma consider un om obiectiv. Sunt chiar foarte subiectiv, in ceea ce priveste foarte multe lucuri, nu doar Steaua. In cazul Stelei sunt, insa, cel mai subiectiv. Ce vreau sa spun prin asta e ca ma intereseaza doar echipa mea. Pentru mine, Steaua e cea mai buna la orice. Nu conteaza ca ne bate Clujul la baschet. Tot noi suntem cei mai buni. Noi avem cei mai buni jucatori, cei mai frumosi, cei mai cei.

In sezonul viitor, noi o sa avem cea mai buna echipa de fotbal din tara. Nu ma intereseaza ca joaca in liga a patra. Poate sa piarda toate meciurile, ca tot va fi cea mai buna pentru mine. Poate ca nu e o atitudine pe care altii sa o inteleaga, insa asa am crescut eu. Doar asa stiu sa functionez, sa ma port.

Steaua e peste toti!

Steaua a fost cea mai buna, este cea mai buna si o sa fie cea mai buna. Nu sunteti de acord? Nu ma intereseaza!

Noi am castiga Cupa Campionilor Europeni. Acest trofeu lipseste din vitrinele multor echipe mari, cu bani destui cat sa-si cumpere propriile lor tari. Dar noi il avem. Nimeni din tara asta nu o sa-l mai castige vreodata. Doar al nostru va fi. Steaua Bucuresti, unica in Romania.

Si atunci cum sa ma dea pe spate un meci ca cel cu Boro? Noi am castigat Champions League. De ce m-as bucura pentru Cupa UEFA?!

Intre Steaua si Boro e o prapastie prea mare ca acel meci sa conteze. S-a intamplat. Foarte bine. Nu-mi pasa.

Exact asa v-as fi zis si daca acel meci chiar ar fi fost jucat de Steaua. Doar ca nu a fost jucat de echipa mea. Atunci au jucat Boro si FCSB, o echipa de impostori.

Steaua e unica!

Si, daca Steaua mea e unica, cum sa am sentimente bune fata de o echipa care i-a furat imaginea?!

Nu astept raspunsuri la aceste intrebari. Vreau doar sa va explic de ce urasc FCSB-ul. Echipa lui Becali i-a facut rau Stelei. Mi-a facut mie rau.

FCSB nu i-a facut Stelei nicio favoare, atunci cand a pierdut cu Boro. Acel meci nu reprezinta o performanta. Nu si cand il compari cu o Cupa a Campionilor Europeni.

Da, fotbalul s-a schimbat. Si da, e greu azi sa te bati cu echipele din vest. Dar Steaua e cea mai buna echipa din lume. Daca nu stiati asta, va spun eu.

Sunteti sensibili? Vreti amintiri care sa va faca nostalgici? Aduceti-va aminte de Sevilla 86. Sau stati si ganditi-va la supercupa dupa care plang cei de la Dynamo Kiev. Poate va amintiti si ca noi am jucat impotriva lui Romario, Gullit sau Van Basten.

Faceti un mic efort si amintiti-va. Ca sa nu va mai dea pe spate Fabio Rochemback sau Maccarone. Amintiti-va, daca puteti, bineinteles. Pentru ca nu toti pot.

Unii nu stiu ce inseamna Steaua, dar ei se cred stelisti. Asa ca fiti barbati, nu copii. Si terminati cu prostiile. FCSB nu e Steaua, iar meciul cu Boro nu inseamna nimic pentru istoria Stelei.

 

Radical