pepe fcsb nu e steaua becali

Omul care nu a vrut niciodata Steaua

“Am să fac o noua Steaua care va avea marca steaua creştină în opt colţuri. Echipa se va numi tot Steaua, până va cumpăra cineva acea marcă, până mă vor contesta.” Asta spunea Becali in 2005, atunci cand Bodu ii punea sechestru pe avere, in incercarea de a recupera datoria de 12 milioane de euro a nonprofitului AFC Steaua Bucuresti.

Multi vor spune ca Becali a glumit, ca nu stia ce zicea sau ca a zis totul la deruta. Asa fac toti cei care refuza sa vada adevarul. Dar adevarul este ca Becali nu a vrut niciodata Steaua.

Acest om nici nu stie ce inseamna Steaua. Intrebat fiind cine a marcat golurile din finala de la Sevilla, Becali a dat din umeri. Mai mult, a dat o completare de rasul lumii: „Ce ma intereseaza pe mine?!” Si e adevarat. Nu il intereseaza, pentru ca Steaua nu l-a interesat niciodata.

Singurul lucru care l-a interesat au fost banii. Din acest motiv s-a si grabit sa se lepede de Steaua, atunci cand Bodu i-a pus sechestru pe avere.

“Sebastian Bodu a zis că marca Stelei valorează o sută de milioane de dolari. Azi, printr-un contract de cesiune, am cedat marca Steaua vechii asociaţii care este debitoare la stat. În acest moment, vechea societate nu mai este insolvabilă, deoarece are această marcă. Am renunţat şi la istorie, şi la tradiţie, la tot. Am înregistrat acest contract de cesiune la Administraţia Finanţelor Publice sector 6,” se lauda Becali in 2005. In creierasul lui, credea ca a mai dat o teapa statului. Dar, in acelasi timp s-a dat si de gol.

Din aceasta declaratie se vede foarte clar ca echipa lui nu e Steaua. „Am renuntat si la istorie, si la traditie, la tot.” Adica a renuntat la tot ceea ce zice ca are acum. A renuntat inca de atunci, din 2005.

Ne-a inselat insa in continuare. El cu asta s-a ocupat toata viata lui. A dat tepe, a inselat, a furat. A continuat sa ne dea teapa de atunci si pana acum, si nu da nici un semn ca ar vrea sa se opreasca.

FC FCSB nu este Steaua. Dar, daca noi il lasam, Becali va continua sa ne dea tepe. Doar asa stie sa faca bani. Si doar banii il intereseaza, nu stelistii, nu Steaua.

 

Lord Pepe