dinamo fc fcsb

Meciul prostilor

Azi, 1 mai 2017, in Romania a fost doborat recordul de prostie. In Bucuresti, pe Arena Nationala, s-au strans 30 de mii de prosti care au tinut mortis sa se faca de rusine. E vorba despre meciul dintre Dinamo si FC FCSB, evident. Suporterii celor doua grupari sunt renumiti pentru IQ-ul lor scazut. Insa, azi, cele doua grupari s-au intrecut.

Deoarece aveau vechime, cainii au fost lasati sa se faca primii de rusine. Palmaresul lor include nenumarate acte de prostie, de la momentul cand si-au dat foc in peluza din Ghencea, la campania electorala facuta pentru Ponta si PSD, si pana la urcarea pe tron a imparatului Dormeo. Era greu sa repete astfel de performante, dar asta nu i-a descurajat.

Dinamo a demonstrat din nou ca e o echipa mica, cu suporteri fara nici un fel de ambitie, dar si fara imaginatie. Astfel, acestia s-au prezentat din nou(probabil ca nu mai stiu sa faca altceva) cu o coregrafie 3D, platita de club, evident. Aceasta il prezenta pe Nostradamus, cu doua preziceri pe care cainii le-au considerat importante.

Prima spunea ca, in 2020, din dorinta a milioane(?) de oameni, Dinamo va avea stadion fara pista. Nu am inteles prea bine care sunt acele milioane de oameni. Se poate, evident, ca cei 300 de spartani sa se fi inmultit in ultima vreme. Si stim deja ca Borcea le da cate o mana de ajutor, din puscarie. Este posibil ca, pana in 2020, Borcea sa faca 2-3 milioane de catelusi. Si probabil ca toti isi vor dori stadion fara pista. Insa, cat de mic sa fii ca sa fie asta cea mai mare ambitie a ta?!

Cainii nu au fost niciodata prea ambitiosi. Cand Steaua facea performanta, ei preferau sa planga ca sunt asupriti de un sistem in care ei erau chiar echipa Securitatii. Apoi, mai tarziu, si-au dat singuri foc. Este, asadar, de inteles de ce isi doresc doar un stadion fara pista. Mai mult nu pot. Si, daca nu pot sa repete performantele Stelei, macar sa-si faca stadion asemanator cu stadionul Steaua.

A doua „prezicere” a cainilor este mai mult o dorinta. Acestia au spus ca, din 2020, Steaua va disparea. Nu, micutilor. Nu vom disparea. Pana in 2020 poate ca ne vom intoarce din nou in prima liga, ca sa va facem din nou nopti nedormite. FC FCSB este o echipa slaba, care v-a oferit multe satisfactii. Noi, insa, nu vom fi asa de darnici. La fotbal, Steaua – Dinamo nu s-a mai jucat de 14 ani. O sa mai dureze un pic pana vom vedea un nou derby, dar noi avem rabdare. Si o sa va calcam in picioare. Asta va promitem.

Fecesebistii au contraatacat cu o noua pupa pentru fundul ciobanului

Desi e destul de noua, peluza oilor se mandreste si ea cu niste performante la fel de mari ca cele realizate de caini. Dupa ce au injurat chiar Steaua, dupa ce s-au imbracat in tricourile dinamovistilor, dupa ce au dat nenumarate rateuri cu coregrafiile si dupa ce au amenintat ca vor iesi cu zecile de mii in strada, iesind de fapt doar cateva zeci, mioarele lui Gigi au prezentat o coregrafie care cu siguranta a stors o lacrima din ochii stapanului lor.

Acestia i-au atacat pe caini, pentru coregrafiile lor platite, uitand ca si deplasarile si coregrafiile lor au fost platite de apropiati de-ai ciobanului. In acelasi timp s-au si dat mari ca echipa lor joaca meciuri in Champions League.

Suntem in luna mai. Peste cateva zile, vom sarbatori 31 de ani de la Sevilla. Oitele puteau sa faca o coregrafie despre acest moment important, mai ales ca se tot lauda ca FC FCSB Mogosoaia, echipa lor, detine palmaresul Stelei. Nu au facut-o.

S-au dat insa mari cu visul lui Gigi. Care e si visul lor. Sevilla, Cupa Campionilor, Supercupa Europei, toate aceste performante sunt nimicuri in ochii lor. Tot ce isi doresc ei este simpla participare in grupele Champions League. Nu le pasa daca se vor face de rusine acolo. Ei isi doresc doar sa participe, sa fie parteneri de antrenament pentru echipele mari ale Europei. As vrea sa spun ca e trist, dar as gresi. Pentru o echipa care s-a nascut in 2003, aceasta este o ambitie destul de mare.

Partea trista e ca prostia e contagioasa

Sunt sigur ca idiotii adunati pe Arena Nationala ii vor infecta si pe altii, din jurul lor. Pe ziarist, de exemplu. Acestia cu siguranta vor lauda maine dimineata cele doua meciuri, din teren si din tribune. Vor spune ca asa ceva nu s-a mai vazut de multa vreme in Romania. Vor spune si ca isi doresc sa mai aiba parte de astfel de meciuri si vor spune si ca a jucat Steaua. Aceleasi minciuni obosite, pe care le citim de fiecare data, dupa astfel de intalniri.

Cei care nu au habar de fotbal, ii vor credea. Altii for ridica totul la rang de arta si vor ajunge sa se mandreasca cu aceste „realizari”. In tot acest timp, calitatea fotbalului va scadea. Fotbalul romanesc va deveni tot mai prost, sustinut de suporteri de calitate tot mai proasta.

Hartia igienica – simbolul meciului Dinamo – FC FCSB

Cainii au avut, totusi, o micuta sclipire de geniu in acest meci. Acestia au aruncat in teren cu role de hartie igienica.

Hartie igienica pentru un meci de rahat, intre doua echipe de rahat. Un adevar mai mare nu a fost spus niciodata pe un teren de fotbal din Romania.