rip frf

RIP FRF

Vrem sa fim primii care o spun. RIP FRF! Dar mai bine du-te invartindu-te! Procesul dintre Mititelu si FRF, LPF, Sandu si Dragomir a luat sfarsit azi. Curtea de apel a ramas in pronuntare, iar decizia finala va fi data pe 31 mai. Asadar, sfarsitul e aproape. Si bine ca a venit!

Steaua Libera a spus de mai multe ori pana acum ca, in cazul in care Mititelu castiga si la Apel, FRF va fi caput, fertig, dead, moarta si ingropata. Presa a refuzat sa se atinga insa de acest subiect. Nici macar nu a indraznit sa insinueze ca federatia e in pericol. Noi stim motivul: Mircea Sandu. Bravii gesepisti nu au vrut sa-si tradeze fostul stapan. Dar justitia nu tine cont de parerea Gazetei.

Iata ce a zis azi Andrei Vochin, asistentul lui Burleanu:

„Dacă rămân aceste decizii, Federaţia intră în faliment. E clar, la asemenea despăgubiri. Federaţia, care are 15 milioane de euro buget, să plătească 220 de milioane de euro, vă daţi seama că trebuie să închizi porţile şi să declari falimentul.

Sper să nu se întâmple aşa. Suma despre care se vorbeşte nu are nicio legătură cu realitatea. Niciun club din România nu valorează o astfel de sumă. Dar, dacă lucrurile stau aşa, din punctul meu de vedere, se instaurează falimentul. Mi-e greu să cred că îi poţi plăti chiar şi în tranşe.

Dacă Federaţia ar fi în situaţia asta, s-ar îndrepta împotriva celor doi (n.r: Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir). N-am studii juridice, dar e logic.”

Vochin spune ca foloseste logica, in conditiile in care nimic din ce a facut federatia pana acum nu a avut logica. E fantastic cat de rupt de realitate e acest om. Ori e rupt de realitate, ori minte!

In primul rand trebuie sa mentionam faptul ca nu federatia decide ce valoare are un club. Doar proprietarul decide valoarea proprietatii sale. Mititelu, oricat de murdar ar fi, a investit bani in afacerea sa. Acea afacere, pe langa bani, contine si sudoarea lui Mititelu, sperantele lui, un anumit vis. Vochin nu are nici un drept sa puna un pret pe aceasta afacere. Nici macar nu are dreptul sa-si dea cu parere despre valoarea sa.

Instanta va decide valoarea prejudiciului. Iar cei vinovati vor fi obligati sa o plateasca.

In acelasi timp, aruncarea vinei pe Sandu si Dragomir e o dovada de lasitate. Toata federatia i-a sustinut pe cei doi, cand acestia au hotarat sa comita acel abuz. Toti sunt vinovati. Toti trebuie sa plateasca.

Fotbalul romanesc e corupt pana in maduva oaselor. Trebuie sa moara! Nu suntem fanii lui Mititelu. Nu ii dorim deloc binele. Dar trebuie sa se faca dreptate. Fotbalul romanesc trebuie ras de pe fata pamantului, pentru a putea renaste.

In aceste momente, oamenii din fotbal incep sa se obisnuiasca cu ideea ca FRF e cu un picior in groapa. Putem doar sa speram ca ei vor si invata ceva din aceasta intamplare si ca vor evita sa mai repete aceleasi hotii si mizerii pe viitor.