oile lui gigi, fc fcsb hooligans

Oile lui Gigi s-au facut din nou de rusine

Avand drept motto vechea zicala romaneasca, „prostul nu e prost destul, daca nu e si fudul”, oile lui Gigi au reusit sa se faca din nou de rusine. Asta nu ar fi o problema, daca rusine ar ramane localizata deasupra bravelor mioare. Din pacate, insa, galeria lui Becali a bagat si Steaua in aceasta mocirla.

Cu totii stim ca oile lui Gigi sunt inofensive. Ca suporteri, sunt de cea mai proasta calitate. S-au imbracat in culorile cainilor, au parasit stadionul atunci cand echipa lor era umilita de Dinamo, au injurat Steaua, nu stiu nici macar sa deseneze un steag si sunt platiti de Becali ca sa vina la stadion. Insa, cu ajutorul banilor lui Becali, acesti baieti(?) beneficiaza de o superba prezenta in presa.

Nu exista saptamana fara ca GSP sau ProSport sa scrie despre ei. Peluza Nord si Peluza SUD nu au fost niciodata tratate asa de bine. De obicei, gruparile de suporteri stelisti apareau in presa doar cand exista un scandal. Nici nu se punea problema sa fie facute interviuri cu ei sau sa le fie preluate comunicate de presa, asa cum se intampla cu oile lui gigi.

Saptamana asta, GSP si ProSport au urlat ca Fotbal Club Fcsb va beneficia, din sezonul viitor, nu de una, ci de doua galerii. Titlurile bombastice au fost insotite, evident, si de un comunicat dat de noua grupare. Si, asa cum probabil ca ati intuit deja, comunicatul respectiv pare sa fi fost scris de un miel cu sindromul Down.

Titlul comunicatului este in sine o minciuna. „Steaua Hooligans”, asa cum isi zice noua grupare, e un nume care te induce automat in eroare. Deoarece respectivele mioare nu sustin nici Steaua si nici nu se pune problema sa fie hooligans.

Mai mult, noua grupare incepe razboinic, numindu-i tradatori pe cei de la Nord si SUD, pentru ca acestia au refuzat sa sustina Fotbal Club Fcsb. Si, dupa aceasta declaratie de razboi, incepe distractia.

„Noua peluză se numeşte Steaua Hooligans şi o să fie prezentă în tribuna a doua. Această peluză o să fie formată din vechea grupare Old Fans.”

Ati inteles? Deci, noua peluza va fi la tribuna a doua. Sa aveti grija, sa nu ii confundati cu peluza de la tribuna intai!

Dar poate ca va intrebati cum de a ajuns aceasta noua peluza sa isi doreasca mutarea la tribuna a doua. Comunicatul ne explica:

„Old Fans este una de gruparile fondatoare a Peluzei Ros-Albastra. Din pacate au avut anumite argumente cu niste membrii.” 

„I”-ul pus in plus la cuvantul „membri” vine, probabil, ca sa arate numarul mare de oameni fac parte din aceasta grupare. Un „i” pentru o oaie, doi „i” pentru doua sau mai multe oi. E logic, nu? La fel ca si explicatia.

Noii huligani au avut niste „argumente” cu celelalte mioare din peluza. Carcotasii ar spune acum ca oile lui Gigi sunt analfabete, ca nu cunosc limba romana. Totusi, eu ii contrazic. E evident ca baietii voiau au scris comunicatul in limba engleaza si, de lene, au folosit probabil Google Translate, pentru a-l citi si cei care nu stiu limba lui Shakespeare. Doar ca Google Translate a tradus gresit cuvantul „argument”, care in engleza inseamna „cearta”. Asta este. Se mai intampla. Oricum nu asta conteaza. Doar sentimentele conteaza.

„Nu se mai poate așa. Nu putem să facem parte dintr-o peluză în care apare banner-ul: «FCSB nu e Steaua». N-am vrut să luăm această decizie până acum pentru a nu strica atmosfera în echipa de fotbal.”

Oile lui Gigi au suferit enorm de mult din cauza acelui banner. Si asta i-a facut sa plece. Pentru ca ei sunt niste huligani, dar sunt huligani sensibili. Nu au rezistat acestui atac vizual, asa ca au fugit in „safe space”-ul de la tribuna a doua. Nu cred ca mai trebuie sa explic ce inseamna „safe space”.

Avem totusi o intrebare. Unde a aparut vreodata acel banner cu „FCSB nu e Steaua”? Nu de alta, dar noi stiam ca la meciurile celor de la FC Fcsb e interzis accesul fara oaie.

In concluzie, e bine! FC Fcsb va beneficia in sezonul urmator nu de una, ci de doua turme de oi. Impreuna, vor reusi cu siguranta sa asigure linistea pe stadion. Pentru cei care nu stiu, linistea pe stadion e vitala pentru FC Fcsb. Daca suporterii canta si fac galagie, Dica, noul antrenor secund al FC Fcsb, cu siguranta nu va auzi la fel de bine indicatiile primite din loja, de la antrenorul principal, Becali.