florin gardos

Tot mai multi oameni trec de partea Stelei

Daca ati urmarit evenimentele din ultimele saptamani, probabil ca ati observat cum tot mai multi apropiati de-ai lui Becali i-au intors spatele, preferand sa treaca in tabara Stelei. In ciuda laudelor, in ciuda minciunilor si a propagandei, numarul celor care considera ca FC Fcsb este Steaua scade tot mai mult, cu fiecare zi care trece.

Piturca a fost primul apropiat de-al lui Becali care a ales sa treaca de partea Stelei. Aceasta „tradare” nu trebuie sa surprinda pe nimeni. Victor Piturca a facut parte din Steaua Sevillana, a realizat performante enorme cu echipa militara, a trait niste ani foarte frumosi in Ghencea. Asadar era normal sa nu uite de unde a plecat.

Dupa Piturca, au urmat si alti fosti componenti ai Stelei 86. Apoi a venit Hagi. Poate ca multi il acuza pe Rege ca isi urmareste interesul, ca vrea doar sa castige razboiul pentru titlu. Insa, chiar daca e asa, Becali nu mai poate conta pe ajutorul sau. Iar Hagi e un aliat important, daca vrei sa ii minti pe oameni ca tu esti stapanul Stelei.

Oricat de mare ar fi pierderea lui Hagi, ea nu se compara cu „tradarea” lui Mirel Radoi. Fostul fundas era finul lui Becali. L-a ales pe acesta sa fie un al doilea tata pentru copiii sai. Insa nici asta nu l-a oprit pe Radoi sa traga o linie destul de clara intre FC Fcsb si Steaua. Cele doua cluburi nu sunt identice, iar Radoi o stie.

Ultimul venit in tabara Stelei este, surprinzator, un jucator care nu a jucat niciodata la Steaua. Gardos a jucat pentru FC Fcsb si poate ca, in adancul sufletului sau, el considera ca in acea perioada a muncit pentru Steaua. Insa chiar si asa, fundasul lui Southampton nu s-a ferit sa arate cu degetul catre diferentele dintre cele doua cluburi.

„Am fost si voi fi stelist toata viata. Dar, din pacate, echipa actuala are din ce in ce mai putin in comun cu Steaua la care am jucat eu, Radoi sau Ogararu.” – Florin Gardos, pe contul personal de Facebook.

Cuvintele lui Florin Gardos spun un adevar pe care multi il ignora. FC Fcsb nu mai are in acest moment nimic in comun cu Steaua. Daca diferenta dintre cele doua cluburi a fost greu de observat in 2003, cand a avut loc substituirea, aceasta e foarte evidenta azi. Si nu tine doar de pierderea dreptului de a folosi numele sau marca. E vorba si de mentalitate, de comportament, de obiective, de tot ceea ce inseamna sufletul echipei.

FC Fcsb nu e Steaua nici la exterior, dar nici in interior. 

 

Photo credit: facebook.com/gardos.ro