mitica dragomir

Povestea lui Mitica

Povestile puscariasilor din fotbal sunt cele mai frumoase. Contin actiune, drama, comedie si foarte multa fictiune. Da, desi autorii lor sustin ca sunt bazate pe fapte reale, povestile sunt totusi doar fictiune. E greu de spus ce puscarias din fotbalul romanesc are cele mai bune povesti. Gigi, Borcea, MM, toti stiu sa te faca sa te pierzi printre vorbele lor. Totusi, putem cadea de acord ca unul dintre ei se mentine mereu in top. Iar acesta e Mitica Dragomir.

Mi-am adus aminte de Mitica deoarece asta e ultima sa zi de libertate. Maine va fi gasit vinovat in dosarul dezafilierii echipei lui Mititelu si va fi trimis la racoare. A mai fost acolo, deci nu e nimic nou pentru el. Insa aceste evenimente m-au facut sa-mi amintesc de o poveste pe care a spus-o Mitica acum aproape 2 luni.

In direct la digisport, Dragomir s-a apucat sa vorbeasca despre Steaua si despre reactivarea echipei sale de fotbal.

„Cred ca s-a nascut mort acest proiect. Ca sa faci ceva de valoare trebuie sa ai bani si legi. Exista o lege care spune ca ministerele nu au voie sa aiba echipa de fotbal. Fotbalul inghite bani multi, ministerele nu au asa ceva. E greu sa se asocieze cu cineva. Lumea e speriata si nu se baga nimeni sa dea milioane.

O echipa de fotbal are nevoie de cel putin 3, 4, 5 milioane anual si Ministerul nu are banii acestia. Totul a fost legal cand Viorel Paunescu a luat echipa. El a luat-o, nu Gigi Becali. Am documentul cu semnaturile tuturor generalilor. Sunt vreo 7 generali, ministri si asa mai departe. O sa arat documentul. Totul s-a facut legal!”, a povestit Mitica.

Poate ca v-ati dat deja seama. Povestea e un horror, care ar trebui sa ne faca chilotii sa tremure pe noi. „S-a nascut mort,” a ragnit Mitica. „Legea nu permite! Fotbalul inghite. Lumea e speriata!”

Nu este genul de poveste pe care sa o citesti seara, cu lumina stinsa. Iar cei cu inimile slabe ar face bine s-o evite. Totusi, e bine ca e doar o poveste. Asa cum stim deja, proiectul traieste, chiar daca se misca mai greu. Iar acea lege care sa nu permita nu exista. Totul e legal, legile din Romania ii permit Stelei sa-si reactiveze sectia de fotbal, UEFA nu are nimic impotriva iar FRF si LPF nu pot opri acest lucru, desi ar vrea asta din tot sufletul. In ceea ce priveste finantarea, doar timpul va dovedi daca Steaua atrage sau nu. Insa eu cred ca atrage, date fiind celelalte parteneriate, la alte sporturi.

Partea cea mai interesanta a povestii lui Mitica e finalul. Cu ultimele sale puteri, viitorul locatar al Jilavei a incercat sa-l salveze pe Becali. Asadar, a aruncat vina asupra altuia, adica Viorel Paunescu. „Totul s-a facut legal,” zice Mitica. „O sa arat documentul. Totul s-a facut legal!” Sfarsit!

O incheiere plina de dramatism si suspans, demna de un bestseller. Cu acele ultime doua propozitii, Mitica ne lasa pe toti cu limba scoasa, vrand mai mult. Vrem sa stim ce urmeaza si, cel mai important, vrem sa vedem documentul buclucas.

Insa documentul nu a venit si nici nu o sa vina. Happy ending-uri exista doar in carti si filme, nu si in viata reala. Intr-o poveste, Mitica ar aduce acel document. Ne-ar demonstra ca are dreptate, ca Becali nu a furat si ca FC Fcsb e Steaua. Dar asa ceva se poate intampla doar intr-o poveste. In viata reala, acel document nu exista. Mitica o sa mearga maine la puscarie, Becali o sa-i urmeze in cel mai scurt timp iar FC Fcsb o sa continue sa nu fie Steaua.

Povestile noastre sunt mai dure, nu sunt la fel de bune ca povestile puscariasilor. Iar eu nu am la fel de mult talent ca ei. Asa ca voi incheia acest articol cu un videoclip. Vizionare placuta.