helmuth duckadam

Minciuni, minciuni, minciuni

In tinerete, Helmuth Duckadam apara poarta Stelei, in fata adversarilor. Azi, la batranete, fostul nostru portar a schimbat taberele, alegand sa apere dusmanii Stelei, chiar de Steaua. Si, daca inainte armele sale erau manusile de care mingile pareau ca se lipesc, in ziua de azi, Duckadam foloseste minciuni pentru a-si indeplini misiunea.

Este foarte dureros sa scriu aceste randuri, insa Helmuth nu ne-a lasat alta optiune. In ultimele luni, acesta a atacat Steaua foarte puternic, doar pentru a-i face pe plac  celui care ii plateste salariul.

”Mai este o cale de atac pentru a ne recupera numele. Oricum este o decizie aberantă, câtă vreme 20 de echipe folosesc numele Steaua, inclusiv cei de la SRI. Deci, mai avem o șansă”, a spus Duckadam, la Digi Sport.

O sa-i fie greu lui Duckadam sa dovedeasca aceste minciuni. Dar ele sunt minciuni. Singurul adevar, pe care nu-l spune nimeni, e ca FC Fcsb a pierdut toate procesele pe care le-a avut cu Steaua. Le-a pierdut pe cele pe care le-a avut si o sa le piarda pe cele ce urmeaza. Iar daca va fi sa urmeze vreun proces, acela va fi pornit tot de Steaua, nu de FC Fcsb.

FC Fcsb nu este interesata sa porneasca vreun proces nou. Stie ca-l va pierde. Iar fiecare infrangere este o dovada in plus a faptului ca FC Fcsb nu este Steaua. Iinsa oamenii lui Becali stiu ca confuzia este aliatul lor. Asa ca spun minciuni, pentru a-i baga pe suporteri in ceata si pentru a-i tine acolo cat mai mult. In felul asta, FC Fcsb face bani, bani care ajung in buzunarul lui Becali.

Cum ar fi fost daca rolurile erau inversate?

Oare ce s-ar fi intamplat daca Steaua si FC Fcsb ar fi schimbat locurile, adica daca Steaua ar fi pierdut toate procesele cu FC Fcsb, inclusiv cele doua procese mari, pentru marca si nume? Mi-e greu sa cred ca presa ar ignora acele hotarari judecatoresti, asa cum a facut-o acum. Mi-e greu sa cred si ca Becali ar refuza sa prezinte dovezile, asa cum face acum.

Daca FC  Fcsb ar fi castigat macar un singur proces, din toate cele pe care le-a avut cu Steaua, Becali ar fi fost primul la TV, pentru a le arata oamenilor dovezile. Asa, insa, el flutura doar o hartie fara nicio valoare si ne tot ameninta cu o caseta.

Inca nu ne-a aratat continutul acelei casete. Si probabil ca nu o va arata niciodata. In acest moment, trebuie sa ne intrebam daca exista macar ceva pe ea. Pentru ca sunt sanse mari ca ea sa fie goala, un simplu bluf al unui om care stie ca nu are nimic de pierdut.

Nu, daca locurile ar fi fost schimbate, niciun suporter fcsbist nu ar fi spus ca motivarea nu arata nimic, ca marca nu include palmaresul sau ca numele nu conteaza, doar continuitatea.Toti ar fi fluturat acele hotarari judecatoresti dupa care ar fi intors spatele si ar fi marsaluit catre locurile lor de bastina.

Nu mai exista cai de atac pentru FC Fcsb. Echipa lui Becali nu mai are cum sa puna mana vreodata pe numele sau marca Stelei. In scurt timp, veti vedea ca cele spuse de Duckadam sunt doar minciuni. Dar sa nu va ganditi ca se va termina totul acolo. Lacheii lui Becali vor iesi din nou la atac. Vor arunca in presa cu noi minciuni si totul o va lua de la inceput.