Peluza Sud

Sudul tine minte!

Am adaptat acest citat din faimosul serial „Game of Thrones” pentru ca se potriveste foarte bine. Dupa ani de necazuri, de abuzuri, de nedreptati, dupa ani de suferinta, Peluza Sud tot nu a uitat ce inseamna Steaua Bucuresti si, cel mai important, unde e Steaua Bucuresti.

Recent, Marius Lăcătuş a declarat ca:

”Entuziasmul nu a scăzut. Din contră. Avem alături de noi foştii colegi, conducerea ministerului. Vrem să facem ceva bun, care să dureze, nu ceva de mântuială. Nu vrem să aruncăm praf în ochii lumii. Cei de la Peluza Sud aşteaptă cu nerăbdare să începem, vor fi alături de noi indiferent de liga în care vom juca.”

Ar fi fost foarte usor pentru cei de la Peluza Sud, mai ales in ziua de azi, sa se prefaca ca nu observa ce se intampla in fotbalul romanesc. Ar fi putut ignora totul si ar fi putut schimba tabara, sa treaca la FC Fcsb. Totusi, nu au facut-o. Desi, cu siguranta, le e si lor dor de atmosfera de pe stadioane, desi prefera si ei, cu siguranta, meciurile tari, acestia au ales sa ramana langa Steaua.

Poate ca multi nu vor considera acest gest drept unul important, dar el este. Este unul foarte important si de aceea m-au bucurat foarte mult cuvintele lui Laca. Ele demonstreaza ca Steaua intelege importanta gestului facut de Peluza Sud. Cel mai important, ei inteleg ca e crucial sa ai suporterii langa tine.

Un club ca Steaua, care e nevoit sa reporneasca de jos, are nevoie de suporteri langa el. In primul rand, datorita efectului pe care suporterii il au asupra echipei in timpul meciului. Dar si pentru ca acestia iti ofera o motivatie in plus.

Cand ai langa tine suporteri fanatici, care se daruiesc in totalitate, cum sunt cei de la Sud, nu poti sa nu te daruiesti si tu in totalitate. Nu conteaza ca esti fotbalist, antrenor sau conducator. Cand ii vezi pe acesti baieti, cand vezi cata pasiune pun in ceea ce fac, e imposibil sa nu te ia si pe tine valul.

E bine ca Laca a inteles ca le e dator suporterilor si ca acest proiect trebuie sa aiba succes pentru ei.

Peluza Sud este un fenomen

Imi dau seama ca aceste cuvinte sunt mari, insa sunt si adevarate. Suporterii stelisti din Peluza Sud sunt o rasa aparte. Privindu-i, nu ai cum sa nu te minunezi ca niste baieti asa de tineri, care au crescut in plin fotbal becalian, borcian si coposian, au reusit sa pastreze in sufletele lor niste valori pe care nu le mai prea gasesti printre suporterii romani.

Vorbesc despre loialitate, despre onoare, despre mandrie. Insa nu le lipsesc nici pasiunea, energia sau curajul. Cel mai mult, insa, ma surprinde faptul ca stelistii sudisti nu au uitat de unde au plecat. Asa cum am zis si mai sus, le-ar fi fost foarte usor sa faca asemeni majoritatii suporterilor „stelisti”, care au ignorat justitia si Steaua, pentru a trece in tabara lui Becali. Dar acestia au ales sa stea langa o echipa care va juca in Liga a patra.

Respect, baieti! La fel ca Laca, si eu abia astept sa va vad din nou pe stadion, la un meci al Stelei. Si cred ca nu sunt singurul. Ma bucur si sunt mandru ca Steaua are astfel de suporteri.

Cu Peluza Sud alaturi, Steaua va reveni rapid acolo unde ii este locul. Altceva nu mai e de spus. Asa ca nu mai imi ramane decat sa inchei acest articol. Cu voia voastra, o sa o fac tot cu un citat imprumutat din „Game of Thrones”:

VINE STEAUA!