Regina Steaua Bucuresti

Intoarcerea reginei

Cand vine vorba de fotbal, Romania are un singur rege, pe Gheorghe Hagi. Dar mai are si o regina. Iar aceasta e Steaua Bucuresti, echipa care a tinut saptamana asta primul sau antrenament oficial, dupa o pauza de mai bine de 14 ani. Intoarcerea reginei fotbalului romanesc a avut efectele la care ne-am asteptat cu totii. Pe stelisti i-a bucurat, in timp ce dusmanilor Stelei le-a provocat nopti nedormite.

E pacat ca astazi trebuie sa vorbim si despre dusmani, insa asta este realitatea cu care trebuie sa ne obisnuim. Cei puternici vor avea intotdeauna mai multi dusmani decat prieteni. Si nu trebuie sa ne surprinda ca Steaua se afla in aceasta pozitie. Reactivarea sectiei sale de fotbal inseamna pierderi mari pentru multi hoti care s-au obisnuit sa faca bani necinstiti pe spatele Stelei sau pentru frustrati care s-au bucurat cand au vazut ca imaginea clubului nostru e tarata prin mocirla.

Dar acum aceste lucruri au luat sfarsit. Regina s-a intors si nimeni nu va mai putea sa ii faca vreun rau. Nimeni nu va mai putea sa o fure, nimeni nu va mai putea sa isi bata joc de ea. Si, cu putin noroc, poate ca Steaua va reusi sa ridice din nou nivelul fotbalului romanesc, pana la un punct in care sa nu ne mai fie rusine cand ne uitam la meciuri europene si sa nu ne mai rugam ca la tragerile la sorti sa fim feriti de echipele puternice.

Regina Steaua Bucuresti

Regina Steaua ne da, insa ne si cere

Recunosc ca am avut o mare bucurie atunci cand i-am vazut pe noii fotbalisti stelisti in tricourile Stelei, cu numele Stelei pe spate si emblema sa pe piept. Si am avut o satisfactie la fel de mare atunci cand am vazut cum dusmanii nostri inghit in sec, iar presa vanduta se face ca nu s-a intamplat nimic, ca nu vede nimic.

Mi-am adus aminte automat de acele vremuri, din anii 90, cand in Romania chiar nu existau alte echipe in afara de Steaua. Am castigat atunci sase titluri consecutive, patru cupe si trei supercupe. Am jucat in grupele Champions League, impotriva unor echipe enorme, precum Juventus sau Borussia Dortmund, iar jucatorii stelisti au reprezentat Romania si Steaua la campionate mondiale si europene. A fost o perioada fantastica, o continuare onorabila a deceniului de aur (n.r. – anii 80) al Stelei. Poate ca nu am mai castigat nici o cupa europeana, insa am condus fosta Divizie A cu o mana de fier, strivind sub calcaiul nostru absolut toate adversarele.

Steaua ne-a dat atunci multe satisfactii, dar si noi ne-am facut datoria fata de ea. Spun asta pentru ca tot in anii 90 a aparut si Armata Ultra, cea mai importanta grupare ultras a Romaniei si prima din Bucuresti, care a dominat peluzele stadioanelor romanesti pana la inceputul anilor 2000.

Putem considera ca Steaua Bucuresti a iesit din fotbalul romanesc odata cu Armata Ultra, cele doua evenimente triste fiind destul de apropiate unul de celalalt. Totusi, Steaua si-a reactivat acum sectia de fotbal. Este, asadar, vremea sa ne reactivam si noi, suporterii.

Poate ca Armata Ultra nu se va mai intoarce niciodata, insa asta nu inseamna ca spiritul ei nu poate fi readus in Ghencea. Peluza Sud este deja langa Steaua. E timpul ca si alti suporteri sa vina langa ea.

Acel moment zero despre care tot am vorbit e deja aici. Regina noastra s-a intors. Acum trebuie si noi sa ne intoarcem la stadion, sa ii juram fidelitate Stelei si sa ridicam armele pentru a o sluji din nou.

Regina Steaua s-a intors si ne asteapta maine, 17 iulie, de la 9.30, in cetatea Ghencea!

Forza Steaua!