CSA Steaua Bucuresti palmaresul stelei

”CSA” le strica petrecerea

CSA in sus, CSA in jos, CSA la stanga, CSA la dreapta. Peste tot vezi doar CSA. Desi clubul se numeste Steaua, nimeni nu vrea sa-i spuna asa, de teama sa nu distruga fragilul status quo al Ligii 1. Dar, asa cum zice si un vechi  proverb budist, trei lucruri nu pot fi ascunse pentru mult timp: soarele, luna si adevarul. Saptamana viitoare, ”CSA” o sa redevina Steaua si lacrimile multor ”binevoitori” vor inunda Romania.

In caz ca ati uitat, Marius Lacatus a anuntat acum cateva saptamani ca Steaua va afla saptamana viitoare in ce liga va juca. E putin probabil ca echipa noastra sa nu fie primita in liga a patra(echipa lui Mititelu a fost primita deja), insa trebuie sa ii facem pe plac sistemului. Asa ca asteptam.

Din câte ştiu eu, Comitetul Executiv la AMFB se reuneşte pe data de 20 august şi atunci vom afla.” – Marius Lăcătuș

Si tot saptamana viitoare va fi deposedata si FC Fcsb, in mod oficial, de palmaresul pe care il foloseste ilegal.

„Niciodata palmaresul sectiei de fotbal a CSA Steaua nu a fost cedat vreodata catre o alta entitate, Palmaresul apartine Clubului Sportiv al Armatei Steaua si asa va ramane. Am depus documentele la AMFB pentru a ne inscrie in Liga a IV-a, asteptam decizia lor. Am inteles ca in jurul datei de 25 august vor lua o decizie. In functie de criteriile de eligibilitate pe care trebuie sa le indeplineasca un club. Noi cred ca le indeplinim, vorbim despre cel mai valoros brand din Romania, de o echipa care detine 21 de titluri nationale, vorbim de un palmares de exceptie, de infrastructura, centru de copii si juniori si credem ca aceste atuuri ale noastre vor conta foarte mult in decizia de a ne inscrie in Liga a IV-a”, a spus Cristian Petrea la conferinta de presa din Iulie.



Steaua poate dovedi ca detine palmaresul pe care chiar sportivii sai l-au facut. Ramane de vazut ce va demonstra si cealalta parte. Daca se va prezenta la FRF cu aceleasi documente cu care s-a prezentat si in dosarele pentru marca si palmares, rezultatul e clar.

Iar adevarul este ca rezultatul a fost clar de foarte mult timp, chiar din decembrie 2014. Atunci, dupa aflarea deciziei din dosarul cu marca, oficialii celor de la FC Fcsb au anuntat ca schimba tot, culorile, denumirea, emblema.

„Duminica vom pune in aplicare hotararea. Nu vom mai folosi cuvantul Steaua pe echipament si vom juca in tricourile galbene, de deplasare. Am trimis o adresa la MApN prin care am solicitat sa ne intalnim in cursul zilei de luni si ne vom intalni pentru a stabili conditiile in care vom putea folosi emblema si insemnele clubului.” – Asta spunea vestitul ”Nea Vali” Argaseala acum 3 ani. Era speriat, era disperat, nu stia ce sa faca. Noroc cu ”consilierii” care pe vremea aceea stateau la racoare. Ei au decis ca FC Fcsb poate, totusi, sa ignore decizia judecatorilor. Si asa am ajuns la porcesul cu numele, pe care l-au pierdut, asa cum era de asteptat.

Si nu doar lui nea Vali i-a scapat atunci adevarul printre dinti. I s-a intamplat si lui Burleanu, seful FRF, care declara in februarie 2015 ca:

„Departamentul juridic a oferit poziţia din acest punct de vedere. Dreptul de participare nu se amestecă cu palmaresul sau cu sigla. Aşa cum avem motivarea deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, vedem că marca este legată de palmares, dar acest lucru nu afectează participarea nici la nivel naţional, nici european. Palmaresul urmează sigla, înţeleg că aşa stau lucrurile, nu avem încă un punct definitiv asumat din acest punct de vedere. În momentul de faţă Clubul Sportiv al Armatei nu are o echipă de fotbal şi nu putem trece punctele la federaţia de handbal.”

Sigur, aceste declaratii au fost uitate rapid iar cei care le-au facut au trecut la lucruri mai importante. Ca, de exemplu, mulsul marcii Steaua. FRF, LPF, FC Fcsb, ProTV, GSP si toate celelalte entitati cu nume formate din litere aruncate la nimereala una langa alta au facut bani buni de pe urma Stelei in ultimii 3 ani. Dar pe oameni ca Boroi asta nu i-a deranjat. Inca nu ne-a explicat nimeni cum a reusit fostul comandant al clubului sa-i permita FC Fcsbului sa foloseasca gratis numele si marca Steaua intr-un meci de cupe europene. Si probabil a nici nu ne va explica nimeni. Asa cum nu ne va explica nimeni si cum a reusit FC Fcsb sa joace un meci de campionat cu numele FC Gazde.

Important e insa ca aceste mistere vor trece, din luna septembrie, in lumea legendelor. Echipa de fotbal a Stelei va fi din nou activa iar Cupa Campionilor Europeni, Supercupa Europei, cele 21 titluri, cele 20 cupe si cele 5 supercupe vor fi eliberate din ghearele Fcsbiste.

Asta nu inseamna ca furtul va inceta. Nu, el va continua. FC Fcsb va minti in continuare, va continua sa calce in picioare deciziile judecatoresti si va continua sa faca bani cu ajutorul prostilor, lenesilor si hotilor care in aceste momente cauta scuze noi, pe care sa le foloseasca de saptamana viitoare.

Dar noi vom fi tot aici, la post. Si vom sta cu ochii pe sefii Stelei, ca sa ne asiguram ca ei isi fac treaba, ca ”CSA” redevine Steaua, asa cum era si inainte ca identitatea acestui club sa fie rapita de un personaj dubios, si ca vor strica petrecerea acestor mincinosi.