rugby steaua dinamo

SuperLiga de Rugby: Steaua – Dinamo, 27-19 (12-14)

Putine sporturi cer mai mult spirit de lupta decat rugbyul. Si exista putine confruntari in sportul mondial cu o rivalitate mai intensa ca Unicul Derby al sportului romanesc, Steaua – Dinamo. E astfel usor de inteles de ce meciul de rugby dintre cele doua echipe a fost un razboi total.

XV-le de start al Stelei:

15. Sabin STRĂTILA, 14. Robert NEAGU, 13. Florin VLAICU, 12. Florin IONIȚĂ, 11. Ionuț DUMITRU, 10. Tudor BOLDOR, 9. Grigoraș DIACONESCU

1. Nicolae NERE, 2. Sosefo SAKALIA, 3. Vald BĂDĂLICESCU, 4. Bogdan DOROFTEI, 5. Alexandru GRIGORE, 6. Kuselo MOYAKE, 7. Viorel LUCACI [C], 8. Eseria VUETI

Rezerve: 16. Andrei FLORESCU, 17. Cristian PANĂ, 18. Mikheil ARCHUASHVILI, 19. Damian STRĂTILĂ, 20. Florin SURUGIU 21. Dennis PERJU, 22. Robert DASCALU, 23. Alexandru – Gabriel GORDAS

Steaua a inceput meciul cum nu se putea mai bine. A dominat in totalitate prima jumatate de ora a meciului, reusind sa conduca cu 12 la 0. A cedat, insa, pe final de repriza. Dinamo a profitat din plin de slabiciunea stelistilor si a inscris 2 eseuri rapid, in 2 minute. Astfel, dinamovistii au intrat in avantaj la cabine, conducand cu 14 la 12.

Pauza a venit cum nu se putea mai bine pentru stelisti. Baietii nostri au reusit sa se odihneasca si sa se linisteasca si, cel mai important, au reintrat pe teren cu aceeasi pofta de joc pe care au avut-o si la inceputul primei reprize. Schimbarea in bine s-a vazut imediat, baietii nostri reusind sa inscrie al treilea eseu la scurt timp dupa repornirea meciului. Vlaicu nu a mai ratat transformarea si a dus scorul la 19 la 14.

Un al patrulea eseu stelist a venit imediat dupa, dar acesta a fost anulat in cele din urma. Reluarile video au aratat ca, intr-adevar, Steaua a pasat inainte. Desi aceasta decizie a fost una corecta, meciul a fost, din pacate, presarat cu greseli de arbitraj.



Minutul 60 – momentul cheie al meciului

In minutul 60 a avut loc un incident mai putin fericit. Stelistul Florin Surugiu a fost lovit de un adversar cu umarul in figura si si-a pierdut cunostinta. Din fericire, rugbystul nostru si-a revenit rapid, arbitrul observand la timp lovitura.

A urmat o lovitura de pedeapsa pe care Vlaicu a transformat-o, ducand scorul la 22 la 14. Dar asta nu a fost totul. In faza imediat urmatoare, stelistii au inscris al patrulea eseu, oferind si cea mai spectaculoasa actiune ofensiva a meciului si distrugand orice speranta dinamovista.

Sudafricanul Kuselo Moyake a pornit intr-o cursa fabuloasa din partea dreapta, a taiat terenul in diagonala, i-a pasat lui Neagu, a recuperat mingea si a inscris, ducand scorul la 27 la 14 pentru Steaua. Din pacate, Vlaicu a ratat transformarea.

Pana la final, Dinamo a mai reusit un eseu, prin fostul stelist Melinte. Dinamovistul Onofrei a ratat insa transformarea, scorul ramanand 27 la 19. Acesta a fost si scorul cu care s-a incheiat partida.

Taloneurul Stelei, Sosefo Sakalia, a fost numit omul meciului.

Putine lucruri sunt mai frumoase decat o victorie impotriva marilor rivali. Stelistii de la rugby si-au facut datoria fata de club si fata de fani si ne-au oferit astazi aceasta victorie. Pentru asta, le multumim si le suntem recunoscatori.

Bravo, baieti!

Forza Steaua!