fcsb nu e Steaua puterea adevarata a suporterilor stelisti

Puterea adevarata a suporterilor stelisti

In Romania, suporterilor, indiferent de echipa pe care o sustin si de sport, nu li se prea da importanta. Sau nu li s-a prea dat, mai bine zis, deoarece Romania intra acum, incetul cu incetul, in mileniul trei. Astfel, suporterii sunt in sfarsit vazuti ca niste clienti si, drept urmare, incep sa fie tratati cu respect si sa le fie recunoscuta puterea. In acest articol va voi vorbi despre puterea adevarata a suporterilor stelisti.

Poate ca niciun alt grup de suporteri nu a suferit in ultimii ani mai mult ca suporterii stelisti. In 2014 am aflat ca echipa cu care tineam nu e Steaua. Apoi am fost obligati sa vedem cum Steaua e jignita zilnic de catre cel vinovat pentru toate aceste nenorociri. Si, poate cel mai rau, in final am vazut cum, in ciuda celor doua mari victorii din sala de judecata, adevarul e ignorat.

Altii, in locul nostru, poate ca s-ar fi dat batuti. Sa fi fost in situatia noastra, rapidistii sau dinamovistii ar fi sarit imediat alaturi de Becali. Dar noi am ramas alaturi de echipa noastra. Si nu doar atat, dar am si luptat.

Acum o luna, televiziunile din Romania vorbeau zilnic despre Steaua. Isi bateau joc de noi si de justitie. Si cu siguranta ar fi facut-o si acum daca suporterii stelisti nu s-ar fi mobilizat si nu ar fi facut plangeri la CNA. Astazi, televiziunile din Romania(cele care au putin respect de sine) mai folosesc cuvantul „Steaua” doar cand vorbesc despre noi. In rest, nu mai indraznesc. Sigur, cei de la PRO TV abuzeaza astazi de cuvantul „stelisti”, repetandu-l fara oprire in reportajele lor despre FC Fcsb, dar le e frica sa mai foloseasca „Steaua”. Cu siguranta, cineva de la CNA i-a sunat.



Cei ca PRO TV reactioneaza doar la frica si respecta legile doar cand sunt obligati. Insa alte firme, carora le pasa mai mult de clientii lor, incep sa isi dea seama cat de sensibil e acest subiect si cat de important e pentru stelisti ca numele Stelei sa nu fie asociat cu o echipa care are mai multe in comuni cu Dinamo decat cu cel mai mare club sportiv din istoria fotbalului Romanesc.

fcsb nu e Steaua

Un exemplu este compania FotbalTour.ro. In aceasta vara, acestia au vandut bilete la meciurile Fcsbului, sustinand ca e vorba de meciurile Stelei. Stelistii au reactionat si i-au sanctionat. Observand eroarea si intelegand cat de important e acest subiect, sefii acestei firme au actionat imediat. Nu au mai folosit numele „Steaua” pentru a face reclama meciurilor celor de la FC Fcsb si chiar au mers pana acolo incat sa-si ceara public scuze.

Este vorba de o reactie normala, poate prima de acest fel. Intr-o lume civilizata, toate aceste companii trebuie sa aiba grija de clientii lor. „Clientrul nostru, stapanul nostru”, spune o vorba veche. Si nu e deloc depasita.

Incetul cu incetul, aceste companii care jignesc zilnic Steaua realizeaza ca sunt si stelisti printre clientii lor. Realizeaza ca, lovind in Steaua, lovesc in propria lor afacere, in propriile lor buzunare.

Puterea adevarata a suporterilor stelisti sta in faptul ca ei iubesc Steaua si ca sunt loiali acestei echipe. Daca, pana acum, pentru Steaua a luptat doar Talpan, acum a venit randul nostru sa luptam. Suporterii stelisti se implica si castiga lupta dupa lupta. Astazi la CNA, maine in business-ul romanesc si poate ca poimaine la FRF sau la UEFA. Nimeni si nimic nu ne poate opri!

 

P.S. Cei de la DigiSport au achizitionat dreptul de a transmite meciurile Stelei pentru ca stiu ca doar noi suntem Steaua. Ei stiu foarte bine ca FC Fcsb nu are nicio legatura cu echipa noastra si ca investitia facuta este una pe termen lung. In cel mai scurt timp, ei se vor lauda ca sunt singura televiziune din tara care transmite meciurile Stelei.