sportul studentesc steaua bucuresti

Avancronica: Sportul Studentesc – Steaua Bucuresti

Steaua a inceput cu dreptul noul sezon al Ligii a IV-a, reusind sa-i zdrobeasca pe cei de la Venus Bucuresti cu un exceptional 6 la 0. Acum, echipa noastra se pregateste pentru a vizita alt club cu istorie seculara. Este vorba de Sportul Studentesc Bucuresti, una dintre echipele frumoase ale fotbalului romanesc, care a pus intotdeauna spectacolul si fotbalul frumos inaintea oricarui alt obiectiv.

Sa ne cunoastem adversarul: Sportul Studentesc Bucuresti

Infiintat in 1916, Sportul a fost inca de la inceput clubul studentilor bucuresteni. A functionat pana in 1940, cand si-a incetat activitatea, din cauza razboiului. Sportul Studentesc si-a reluat activitatea in 1944, purtand numele Sparta, insa s-a desfiintat dupa numai 3 ani, in 1947.

Din fericire, un grup de studenti inimosi au sarit in ajutorul sau si, in 1948, Sportul a renascut. Incetul cu incetul, echipa a urcat treptele fotbalului romanesc, reusind promovarea in prima liga, in 1972.

Anii 70 si 80 au reprezentat perioada de glorie a clubului din Regie. „Studentii” au devenit rapid una din echipele de top ale Romaniei, ocupand de trei ori locul 4, in sezoanele 1974-1975, 1975-1976 si 1977-1978, si jucand finala Cupei Romaniei in sezonul 1978-1979. ”Gasca Nebuna” a pierdut acea finala chiar in fata Stelei Bucuresti. Echipa noastra s-a impus atunci cu scorul de 3-0. Au marcat Lita Dumitru si Marcel Raducanu, de 2 ori.



In anii 80, in echipa studentilor jucau deja fotbalisti importanti, de nationala. Printre ei ii putem aminti pe „Regele” Gheorghe Hagi(care a fost golgheterul Romaniei de 2 ori, cat timp a jucat in Regie), Gino Iorgulescu, Dumitru Moraru, Marcel Coras sau Mircea Sandu. Drept urmare, Sportul a reusit sa termine pe locul 2, in sezonul 1985-1986, adica exact in sezonul in care Steaua a castigat Cupa Campionilor Europeni.

Pentru ”studenti”, problemele au inceput sa apara abia dupa caderea regimului comunist. Ajuns pe mainile unui „privat”, Vasile Siman, clubul a fost exploatat la maxim, producand foarte multi jucatori buni, vanduti ulterior pe sume importante. Insa banii nu au ajuns niciodata in conturile clubului. Siman, unul dintre groparii fotbalului romanesc, a distrus echipa, ducand-o pana in Liga a IV-a. Astazi, „Gasca Nebuna” nici macar nu mai joaca in Regie.

Echipa probabila a Stelei

Dupa meciul cu Venus, doi fotbalisti stelisti au iesit de pe teren accidentati. E vorba de Butoi si Vilcea. Nu stim insa daca a fost vorba de accidentari serioase sau nu. Daca cei doi vor fi apti de joc, Ion Ion va incepe, probabil, cu acelasi prim ”11” ca in prima etapa:

Iancu – Butoi, Pădureț, Sitaru, Grigore – Constantinescu, Curt, Vîlcea – Zamfirescu, Mirea, Predescu

Meciul Sportul Studentesc – Steaua Bucuresti va avea loc vineri, 8 septembrie, de la ora 17.00, pe stadionul Olimpic(fost Prefabricate). Adresa stadionului este Drumul Bercenarului, nr. 60.

Forza Steaua!