ce a cumparat becali

Stim in sfarsit ce a cumparat Becali. Nu Steaua, ci intreg fotbalul romanesc

Se spune ca in ziua de azi au mai ramas foarte putine lucruri sfinte in lume. Poate e adevarat, poate nu. Cert este ca, in fotbalul romanesc, un singur lucru e sfant: Gigi Becali. Ai voie sa injuri pe oricie, si Becali o face, ai voie sa furi orice si sa incalci orice regula, si Becali o face si pe asta, dar NU AI VOIE SA TE IEI DE BECALI. Aceasta este azi regula de aur a fotbalului romanesc, regula care ne da raspunsul la una dintre intrebarile preferate ale suporterilor fecesebisti: Ce a cumparat Becali?

Totul a inceput cu o declaratie data de Razvan Burleanu, presedintele FRF, in aceasta saptamana:

„Să fiu foarte clar în ceea ce-l priveşte pe Gigi Becali. Cred că fotbalul românesc se va reforma total când nu vor mai exista oameni ca Gigi Becali aici. Credeţi că găsim oameni de acest tip în Premier League sau Bundesliga?”

Burleanu a incalcat regula sfanta a fotbalului romanesc. A luat numele lui Becali in desert. Iar asta a zguduit cuibul de viespi care este conducerea fotbalului nostru. Imediat, Justin Stefan, fost angajat de-al lui Becali, finul lui Argaseala si secretar general la LPF, a simtit nevoia sa porneasca jihadul pentru apararea zeului la care se inchina in fiecare zi. Ca un las adevarat, acesta a postat pe Facebook:

”Gigi Becali este un om care sustine financiar fotbalul romanesc. El a adus bani in acest fenomen din rolul de investitor. Modelul de business si-l alege singur. Putem sa nu fim de acord cu el, dar sa il dorim afara din fotbalul si asa muribund este o greseala. Daca vor aparea si alti investitori, cu alte modele de afacere, pun pariu ca se va adapta. Cat timp nu esti antreprenor si nu iti risti banii tai este simplu sa vorbesti. Sa apreciem fiecare daca-i si drept.”



Stelistii care chiar urmaresc stirile vor avea cu siguranta ceva de obiectat in legatura cu declaratia lui Stefan. De altfel, chiar Gigi Becali a recunoscut acum DOUA zile ca Eu nu am nicio treabă cu clubul, nici finanțator nu mai sunt, mi-am luat banii, nu mai am nicio treabă.” Insa aceasta graba cu care zelotii sar sa-si apere zeul spune foarte multe.

In primul rand, trebuie sa mentionam ca cuvintele lui Burleanu nu au valoare. In calitate de presedinte al FRF, acesta are puterea sa scape fotbalul romanesc de Becali. Dar nu o foloseste. Nu a folosit-o cand FC Fcsb a incalcat regulamentele, nu a folosit-o nici cand Becali si-a batut joc de regulile UEFA in ceea ce priveste rasismul si nici nu o sa o foloseasca vreodata. O sa vorbeasca, dar nu o sa faca nimic.

Asadar saltul facut de Justin Stefan pentru a se pune scut in fata stapanului sau devine inutil, deoarece glontul tras de Burleanu a fost unul orb. Romania fotbalistica este la picioarele acestui baiat care ramane cel mai mare gropar al fotbalului din tara noastra.

In articolul „Daca nu era Becali” am incercat sa explicam situatia de la inceputul anilor 2000, evenimente uitate de suporteri si inlocuite cu minciunile spuse azi de cei vinovati pentru distrugerea fotbalului romanesc. In acea vreme, Becali nu a cumparat Steaua, ci si-a facut o echipa noua si a folosit fara niciun drept numele si marca Stelei, jucand in locul ei in campionat. Ceea ce a cumparat Becali atunci a fost intreg fotbalul romanesc. 

Poate ca achizitia nu a sarit in ochi, in acel moment. Insa Becali s-a extins treptat. Cand ceilalti gropari ai fotbalului nostru se retrageau, el ii inlocuia. Le-a luat locul lui Copos, Borcea, Siman, Mititelu, Netoiu, pe toti. Astazi, doar el mai domneste, din „vechea garda”. Iar sclavii de la conducerea fotbalului se mai inchina doar la el.

P.S. Vorbind atata despre ceea ce a cumparat Becali, poate ca unii vor fi tentati sa creada ca el chiar a cumparat ceva. Nu, nu a cumparat nimic. El a „cumparat”, daca intelegeti ce vreau sa spun.