interesul crescut pentru Steaua

Interes pentru Steaua si interes pentru a scadea interesul pentru Steaua?

Steaua a revenit pe gazon in acest an iar revenirea a fost senzationala. In trei meciuri, baietii lui Ion Ion au reusit sa inscrie 38 de goluri, fara sa primeasca nici macar unul singur, aratand ca o echipa care ar merita sa joace macar cu doua ligi mai sus. Un singur lucru a fost, poate, mai impresionant decat jocul echipei. E vorba de interesul aratat de suporteri pentru Steaua!

Cu siguranta nu multi s-au asteptat ca suporterii stelisti sa fie prezenti in numar atat de mare pe stadioanele din Liga a IV-a. Intre doua si trei mii de oameni au fost prezenti la meciul cu Venus, peste 1500 au facut deplasarea la Sportul Studentesc, iar in aceasta saptamana, marti, de la ora 16.00, aproape 1000 de suporteri au venit sa vada meciul din Cupa. Si nu trebuie sa uitam sutele de stelisti prezenti la antrenamente si amicale, sau rapiditatea cu care s-au vandut abonamentele.

Toate acestea demonstreaza interesul crescut pentru Steaua Bucuresti. Suporterii stelisti vor sa vada echipa, vor sa fie alaturi de ea, de jucatori si de Lacatus. Si vor sa si plateasca pentru asta. Drept dovada cererea mare de bilete si abonamente.

Iar aceasta cerere i-a obligat pe sefii Stelei sa nu se opreasca la cele 900 de locuri pe care le-au gandit initial, ci sa mareasca capacitatea stadionului improvizat pana la aproximativ 1500. Speram sa nu se opreasca aici, ci sa continue, sa mai adauge 1000 sau 1500 de locuri. La cat de mare e interesul pentru Steaua in acest moment, chiar si 3000 de locuri ar fi un numar prea mic.

Nu poate decat sa ne bucure ca suporterii stelisti sunt langa echipa in aceste momente si ca vor sa o vada jucand. Din pacate, asa cum poate ca majoritatea romanilor s-au obisnuit deja, exista si un „dar” aici. Desi oamenii vor sa vada Steaua, cateodata ai impresia ca acest lucru ii deranjeaza pe unii.


Deranjeaza cumva interesul crescut pentru Steaua?

La sfarsitul lui august, am aflat stirea cum ca meciurile Stelei vor fi televizate. GSP spunea atunci ca DigiSport a achizitionat pachetul Stelei. Au trecut insa doua saptamani si trei meciuri, iar suporterii stelisti au putut sa urmareasca Steaua doar la stadion sau pe Facebook.

Sursele noastre ne-au dezvaluit ca DigiSport nu a fost singura televiziune care a licitat pentru a putea achizitiona meciurile Stelei. Chiar si numele TVR-ului a fost mentionat. Steaua este Steaua, cea mai galonata echipa din Romania. Nu trebuie sa ne surprinda faptul ca televiziunile se bat pentru a dat meciurile sale. Ce e surprinzator, insa, e lipsa Stelei de pe micul ecran.

E greu de crezut ca inca se mai liciteaza. Orice negociere ar fi trebuit incheiata pana acum, iar stelistii ar fi trebuit sa stie deja cand si unde vor putea sa-si vada echipa jucand. Totusi, dinspre club si dinspre AMFB vine doar tacere.

Si poate ca tacerea asta nu ar fi atat de enervanta daca meciurile Stelei ar fi programate in weekend. Insa, ele sunt date vineri, de la ora 17.00, cand oamenii de abia reusesc sa plece de la serviciu.

Nu putem sa nu ne intrebam ce se va intampla peste o luna sau doua, cand ziua se va micsora si la ora 17.00 va fi deja intuneric. Ar fi o lovitura teribila pentru toti cei care au achizitionat abonamente, daca meciurile ar fi mutate la orele 15.00, 14.00 sau 13.00. 

Sa speram, totusi, ca nu vom ajunge in acea situatie. Aruncand un ochi peste site-ul AMFB, putem vedea ca multe meciuri sunt deja programate sambata. In etapa urmatoare, Carmen – Romprim, AFC Asalt – Venus, Progresul Spartac – Sportul Studentesc si Academia Rapid – CS FC Dinamo vor avea toate loc sambata. Asadar, nu putem sa nu ne intrebam de ce meciul Stelei cu Progresul se va juca vineri, de la ora 17.00?

Nu stim daca asta a fost decizia sefilor Stelei sau a celor de la AMFB, insa ea nu are logica. Steaua pierde bani de fiecare data cand oamenii nu pot sa vina la stadion pentru a o vedea. Si in acelasi timp exista si riscul ca suporterii din tara sa-si piarda increderea in acest proiect.

Steaua trebuie sa joace sambata iar meciurile sale trebuie televizate!

Situatia de acum este inacceptabila. Speram ca meciul cu Progresul sa fie ultimul programat in timpul saptamanii. Sefii Stelei trebuie sa ia masuri neaparat.

In aceasta vara, acestia au facut cateva promisiuni. Au promis ca vor deposeda FC Fcsb de palmaresu Stelei, palmares pe care acea echipa il foloseste ilegal. Inca asteptam. Au promis ca vor mari numarul de locuri si s-au tinut de cuvant, desi se putea mai mult.

Asteptam acum sa duca la bun sfarsit cea mai importanta promisiune. Proiectul aceasta trebuie sa reuseasca. Iar, pentru a reusi, e nevoie de fani.

Dati-le fanilor oportunitatea de a fi langa echipa!