presa din romania matteo

Matteo si Logica de Fake News

Ne-au venit pe adresa redactiei, in ultimele ore, mai multe mesaje legate de articolul lui Matteo Udrea, din Prostport, articol care spune inca din titlu ca Steaua a fost inscrisa „pe fals” in Liga 4. As putea sa va spun ca Matteo este un analfabet functional, dar as vrea sa si intelegeti de ce este asa.

Toata constructia lui, copiata de altfel de pe site-ul de renume mondial, sportbe sau ceva de genul, se invarte in jurul unei sentinte. Concret, un club din Liga 4 a fost amendat de AMFB. Clubul asta n-a platit amenda respectiva, iar AMFB a vandut creanta. Cei care au cumparat-o, au incercat sa execute silit clubul, s-a ajuns in instanta, iar acolo magistratii au constatat ca oamenii care au vandut creanta nu aveau calitate oficiala.

De aici porneste sirul interpretarilor celui de la site-ul de fake news de unde a copiat Matteo Udrea. Cum a constatat instanta ca aia de la AMFB nu au calitate oficiala? Simplu, s-a uitat in registrul asociatiilor si fundatiilor, acolo unde trebuie ca forurile astea sa isi actualizeze conducerile dupa fiecare alegeri. Pe astia de la fotbal, si tind sa cred ca nu doar pe ei, ii doare in cot si nu actualizeaza registrul asta, asa ca, in opinia instantei, in astfel de cazuri, persoanele alese in functii nu sunt recunoscute oficial.



De asta s-a pierdut procesul ala, care proces a avut loc intre doua entitati private. Adica in proces s-au batut cel care a cumparat creanta de la AMFB cu cel care fusese amendat de AMFB. Mai departe, Matteo juristul zice ca toate deciziile luate de AMFB in ultimii ani, inclusiv acceptarea Stelei in liga 4 in aceasta vara, sunt nule de drept pentru ca aceasta acceptare a fost facuta de aceeasi conducere nerecunoscuta de instanta. Analfabetul functional amesteca intentionat o decizie a unei instante dintr-un proces civil, intre doua entitati private, cu deciziile sportive ale unui for ce functioneaza independent.

Sa admitem ca asa e, ca Matteo are dreptate si ca Steaua a fost admisa ilegal in Liga 4 de acea conducere nerecunoscuta de instanta. Stiti cine mai are conducere neactualizata in registru? Pai FRF si LPF, desigur. Urmand logica juristului Matteo, toate deciziile luate de comitetele executive ale FRF si LPF in ultimii 3 ani sunt nule de drept.

Ca sa va dau un exemplu, comitetul executiv al FRF omologheaza clasamentul final al Ligii 1. Daca deciziile sportive sunt nule de drept, titlul din 2015, castigat de FC Fcsb, este anulat. Dar sa mergem mai departe. Daca FRF nu a avut voie sa omologheze clasamente, nu a avut voie nici sa trimita echipe in cupele europene. Prin urmare, toate cluburile romanesti care au jucat in Europa, din martie 2014 si pana in prezent, isi pierd coeficientul adunat si trebuie sa dea banii inapoi. Pac-pac, m-ati inteles?

Hai sa mergem inca si mai departe. LPF este cel care plateste cluburile din Liga 1 din acel contract fabulos de drepturi TV. Cu o conducere nerecunoscuta de registru si, implicit, de instanta, banii aia au fost platiti ilegal din noiembrie 2013 si pana in prezent. Ce inseamna asta? Pai banii-napoi! Pac-pac, m-ati inteles? Va place logica prostportista? Il mai credeti acum pe Matteo juristu’?