Din octombrie, Steaua va juca in zilele de sambata

Din octombrie, Steaua va juca in zilele de sambata

Dorintele suporterilor stelisti au fost ascultate. Din luna octombrie, meciurile pe care Steaua le va juca acasa vor fi programate doar sambata. Astfel, toti stelistii vor putea urmareasca si sa fie prezenti la meciurile echipei favorita.

Poate ca nu pare, insa aceasta este stirea momentului. Este o victorie a suporterilor in lupta cu conducatorii fotbalului romanesc. Pentru prima data, dupa foarte, foarte multi ani, nevoile suporterilor sunt puse in sfarsit pe primul loc, inaintea nevoilor federatiei, echipei, sponsorilor, televiziunilor si ale tuturor celor care si-au infipt ghiarele in fotbalul din tara noastra.

Asociatia Stelistilor 1947 a obtinut aceasta victorie. Acestia au reusit sa-i convinga pe sefii Stelei sa ceara mutarea meciurilor in weekend. Mutarea este cat se poate de importanta, deoarece, asa cum am scris si noi, intr-un articol in care ceream chiar acest lucru, AMFB urma sa schimbe orele oficiale de disputare a meciurilor, incepand cu luna urmatoare. Astfel, in luna octombrie, toate meciurile din Liga a IV-a vor avea loc la ora 15.00. In noiembrie, ele se vor juca chiar mai repede, de la ora 14.00. Pentru multi stelisti, asta ar fi insemnat imposibilitatea de a mai ajunge la meciurile Stelei, daca ele s-ar fi jucat tot in timpul saptamanii.

Insa aceasta problema a fost evitata, cu ajutorul Asociatiei Stelistilor 1947. Baietii astia au devenit sponsorul oficial al Stelei. Sponsorul oficial al echipei de fotbal a Stelei, pe moment. Insa, daca stelistii se vor implica si daca numarul de membri va creste destul, AS47 intentioneaza sa sponsorizeze intregul club. Primul pas a fost facut deja. Si asta e cel mai important.



Din pacate, presa a tratat superficial aceasta stire, de parca suporterii se mobilizeaza zilnic, peste tot prin tara, pentru a-si sustine echipele favorite. Dar ne-am obisnuit deja cu aceasta situatie si cu aceasta frica a marilor gazetari de a scrie stiri care sa supere „patronii” din Liga 1.

E bine ca suporterii stelisti au de partea lor o organizatie care sa puna interesele lor pe primul loc. Si care, evident, sa dea totul pentru Steaua.

„Prin implicarea noastră activă de a atrage cât mai mulţi suporteri alături de echipă în acest start de campionat, am reuşit alături de conducerea clubului, ca începând cu luna octombrie, echipa noastră să dispute meciurile din campionat de pe teren propriu în zilele de sâmbătă, astfel încât, baieţii nostri să beneficieze de tot suportul nostru moral şi vocal. Prin urmare, vă aşteptăm în număr cât mai mare la stadion pentru a încuraja Steaua Bucureşti în lupta pentru promovare şi pentru a crea o atmosfera cum numai în Templu mai poţi găsi. 

Am făcut, facem şi vom face tot ce ne stă în putinţă pentru ca Steaua să fie respectată şi să beneficieze de aprecierea cuvenită, aşa cum ar trebui să fie tratat cel mai galonat club din România şi din Europa de Est. Vino alături de noi să dovedim că suntem o forţă! Citius Altius Fortius! Înainte Steaua!” – Asociatia Stelistilor 1947