marius stoica sunt stelist

Sunt stelist, nu tin cu Fcsb

La meciul dintre Victoria Bucuresti si Steaua, meci castigat de stelisti cu 11-0, a avut loc un eveniment mai putin intalnit in lumea fotbalului. La sfarsitul meciului, unul din fotbalistii Victoriei a mers si a salutat galeria stelista, declarand cu mandrie: „Sunt stelist!”

Este vorba despre Marius Stoica, mijlocasul stanga al Victoriei. La sfarsitul meciului, acesta si-a dat jos tricoul de meci. Sub echipament, avea un alt tricou, pe care a scris „I love Steaua”. Asa ceva nu vezi in fiecare zi. Din acest motiv nici nu e de mirare ca televiziunile prezente l-au asaltat imediat pe Marius Stoica, cerandu-i sa dea declaratii. Iar stelistul din lotul Victoriei nu a dezamagit. A dat exact aceleasi declaratii pe care viseaza sa le dea orice suporter adevarat.

„Sunt unul din galeria Stelei. Iubesc Steaua. Am iubit Steaua, o voi iubi mereu. Sunt stelist, nu tin cu Fcsb. Merg cu ei peste tot, in deplasare. Am incercat sa joc, sa nu fac antifotbal. Chiar daca dadeam gol, nu ma bucuram.” – Marius Stoica

Cuvintele lui Stoica au fost sincere, spuse cu pasiune, din suflet. Intr-o lume in care cei mai multi oameni sunt lasi, preferand sa se declare impartiali, un gest ca cel de ieri e aproape un miracol. E un miracol pentru ca distruge intreaga propaganda cu care ziarele si televiziunile de sport ne intoxica zilnic. Si oricat de multe articole vor mai face vreodata ziaristii-servitori, niciunul nu va avea vreodata mai multa putere ca acele sase cuvinte rostite de Marius Stocia.


Sunt stelist, nu tin cu Fcsb

Ziaristii vor ignora cuvintele lui Stoica. Oile fcsbiste vor incerca sa is bata joc, cu aceleasi behaieli ieftine. Insa aceste cuvinte au mai multa putere decat ati crede. Asta pentru ca, intr-un fel, ele au fost spuse si acum aproape 75 de ani, chiar de parintele Stelei, generalul Mihail Lascar.

La data de 19 noiembrie, in 1942, generalul Lascar se afla cu trupele sale la Stalingrad, in Uniunea Sovietica. Armata Rosie a pornit atunci o contraofensiva puternica, incercuind unitatea sa. Cu toate acestea, generalul Mihail Lascar a ramas calm si si-a facut datoria. „Daca unul din voi va supravietui acestor lupte, el trebuie sa povesteasca acasa cum am luptat. Sunt soldat si ramân la postul meu! le-a spus acesta unor prieteni.

„Sunt soldat si raman la postul meu!” „Sunt stelist, nu tin cu Fcsb!” Sunt cuvinte diferite, dar spun acelasi lucru. „Nu ma voi da batut. Nu voi trada.” Cati oameni se pot mandri ca isi traiesc viata dupa aceasta regula?! Nu multi, cu siguranta.