Steaua

Steaua ar trebui sa joace in Liga 1, dar unora li se pare nedrept ca vrea sa promoveze

Vineri seara, la Realitatea TV, reprezentanti de-ai Stelei si de-ai Academiei Rapid s-au intalnit pentru a discutat despre meciul dintre cele doua echipe. Din pacate, nu a trecut mult pana cand discutia, care ar fi trebuit sa fie despre doua braduri puternice din sportul romanesc, s-a transformat in atacuri la adresa Stelei. Fara a fi vreo surpriza, totul a pornit de la gesepistul prezent in studiou.

La emisiune au fost invitati oameni precum Lacatus, Iovan, colonelul Petrea, Burca si Schumacher, destui cat sa aiba cine sa vorbeasca despre cele doua proiecte si sa le ofere privitorilor cat mai multe detalii. Insa invitatii au vorbit mai putin, cand li s-a dat voie. Discursuri au tinut ziaristii, care oricum vorbesc toata ziua si o mai fac si prost. Detalii despre cele doua proiecte? Nu. Mai bine parerile unor servitori.

Sef la acest capitol a fost gesepistul Adrian Florea. Fara sa fie intrebat, acesta s-a apucat sa povesteasca ca „mai exista o echipa in Liga 1”. De fapt, mai exista inca 14 echipe in Liga 1, insa Florea a avut grija sa spuna rapid despre cine e vorba. „Mai era oare nevoie ca MApN sa reactiveze sectia de fotbal in 2017?!” s-a intrebat omul lui Tolo. Si a raspuns tot el, „Asta e alta discutie.”, desi la doar un metru distanta se aflau o mana de oameni care l-ar fi putut lamuri usor.

Surprinzator, cel care l-a pus la colt pe gesepistul aerian a fost chiar colonelul Petrea. „Stim ca exista o echipa in Liga 1,” a spus acesta, „dar ea nu este Steaua. Noi suntem Steaua Bucuresti. Ceilalti sunt Fcsb si aici lucrurile au fost transate in instanta.” Colonelul Petrea s-a oprit acolo, nedorind sa mai discute despre subiect, insa gesepistul nu s-a putut abtine.



Cu o aroganta pe care n-o vezi nici chiar la un castigator de premiu nobel sau la un medaliat cu aur de la Olimpiada, Florea a tinut neaparat sa-i dea o replica colonelului Petrea: „Va dau o veste proasta. Www.Uefa.com scrie ca pe 7 mai Fcsb a jucat cu Barcelona.” E argumentul preferat al tuturor prostilor care nu au argumente. „Ce? Exista doua decizii judecatoresti care spun ca fcsb nu e Steaua? Ah, nu conteaza. Pe un site scrie ca e, deci cele doua decizii judecatoresti sunt anulate.”

Insa colonelul Petrea i-a taiat-o scurt: „Dezinformare… Nu exista cealalta Steaua. Noi suntem Steaua Bucuresti, ei sunt FC Fcsb.”

Pentru oamenii ca Florea, e dureros sa vada ca Steaua are un proiect serios, care are toate sansele sa promoveze. Pe ei ii intereseaza doar Gigi Becali. De asta au si urmat intrebari precum „Ce veti face cand veti promova? Veti cauta un nou Gigi Becali?”. Un nou Gigi Becali. Asta viseaza presa. Ar fi putut vorbi despre jucatori, despre meciuri, despre planuri de viitor, pe termen scurt si lung, despre suporteri, despre realizarile de pana acum, insa pe ei ii preocupa „un nou Gigi Becali”.

Mai mult, dupa ce Constantin Schumacher si-a exprimat parerea cum ca echipele din ligile inferioare ar trebui lasate sa promoveze, daca au proiecte puternice, acelasi Florea a sarit ca ars, atacand „Steaua Armatei” si batandu-i obrazul, certand-o pentru ca isi doreste promovarea.

Steaua ar fi trebuit sa joace acum in Liga 1. Echipa noastra si-a pierdut locul din cauza manariilor unor personaje jegoase. Nu a retrogradat niciodata, dar a fost retrogradata fortat, pentru ca niste puscariasi sa se poata imbogati. Acum, pentru ca vrea sa promoveze, i se atrage atentia ca trebuie sa o faca corect.



Adrian Florea nu i-a certat niciodata pe cei de la FC Fcsb, pentru numeroasele incalcari de regulament. Nu l-am auzit sa spuna ca „trebuia schimbat regulamentul la inceputul sezonului”, atunci cand FC Fcsb si-a schimbat numele in plin sezon. Atunci s-au auzit doar greieri. Insa, acum, pentru ca Steaua vrea sa promoveze cat mai repede in Liga 1, acum e important sa fie respectate regulamentele.

A fost momentul in care s-a trezit „Fiara”. Nervos, Lacatus a ridicat tonul: „In liga a treia se joaca cu 13, 12, 10 echipe, numai ca sa nu promoveze Rapid si Steaua.”

L-a completat Schumacher: „Snagovul a retrogradat doi ani la rand, dar tot a ramas in liga a doua. Si Snagov, si Resita.”

Laca al nostru a concluzionat: „Dar ele nu sunt Steaua si Rapid.”

Si cel mai bine a spus-o Ovidiu Burca: „Fotbalul romanesc nu poate sa renasca fara echipe de traditie. Eu spun ca Federatia trebuie sa faca tot ce ii sta in putinta pentru ca branduri precum Steaua si Rapid sa revina in primele ligi.”

Dupa declaratia lui Burca, emisiunea a fost intrerupta de publicitate. Insa, in fundal, Florea inca mai putea fi auzit cum ragnea despre „fundamente legale” si despre cum „facem ca-n ’47 si intram direct in prima liga”. El doar atat a inteles, doar atat stie sa faca. Doua dintre cele mai importante echipe ale Romaniei au fost bagate in pamant de hoti, dar pentru el asta este doar o gluma.

Presa din Romania nu iubeste fotbalul. Si cu siguranta nu iubeste echipele de traditie, care cauta sa reajunga in top prin proiecte serioase. Daca ar fi finantate de infractori, aceste echipe ar fi ridicate in slavi de acesti mascarici. In fiecare zi am primi stiri despre ele. Sigur, ar fi stiri despre respectivii infractori. Ce au mancat azi. Cum s-au imbracat. Cu ce gagici au mai umblat. Presa sportiva din Romania despre asta stie sa scrie, nu despre sport.