GINO IORGULESCU

Gino, se clatina scaunul?

Aflat in plina campanie electorala pentru un nou mandat in fruntea Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu a incercat sa se puna din nou bine cu sforarii fotbalului romanesc. Drept urmare, fostul fundas al Sportului Studentesc a scos din arhive papirusurile cu legi, le-a sters de praf si a tunat impotriva Stelei.

„Legal, CSA (n.r. – se refera la Steaua, dar va vom explica imediat de ce a folosit aceasta formula) nu are dreptul sa promoveze in Liga 1, pentru ca e club departamental,” a anuntat Gino, spre fericirea gesepeilor, care s-au grabit sa anunte stirea groaznica.

Si ce stire ar fi fost, daca ar fi fost stire! Dar nu e. Deja, aproape in fiecare luna, cate un lepefist sau ferefist isi exprima parerile la TV si ne spune ca Steaua nu are voie sa promoveze in Liga 1. Nimeni nu ne arata ce bucatica de regulament ii interzice acest lucru si niciunul dintre acesti indivizi nu vorbesc in mod oficial, cu stampila si semnatura. Mai mult, inca nu am aflat ce inseamna „club departamental”, definitia sa neputand fi gasita nicaieri.

Se pare, insa, ca noi trebuie sa ne obisnuim cu situatia asta. Nimeni nu vrea sa ne explice nimic si nimeni nu vrea sa isi asume o pozitie oficiala. Toti isi dau cu parerea, pentru ca o parere nu te poate trimite in judecata. In schimb, o hartie oficiala in care LPF sau FRF i-ar spune Stelei ca nu e dorita in prima liga ar arunca fotbalul romanesc intr-un proces pentru discriminare, pe care Steaua l-ar castiga fara probleme. Talpan abia asteapta.


Gino, ce este un club departamental?

Daca tot a deschis gura, asteptam ca Gino sa ne explice ce e un club departamental si cu ce se deosebeste el de echipele primariilor, echipe care joaca chiar in prima liga si care sunt finantate cu bani publici. Si, atentie!, daca nu exista regula in legile FRF care sa vorbeasca despre cluburi departamentale, in legile UEFA exista reguli care spun foarte clar ca UN CLUB DE FOTBAL NU TREBUIE SA FIE FINANTAT CU BANI PUBLICI. Iar asta e un lucru cunoscut.

Asteptam, asadar, sa vedem ce spune Gino despre cluburi departamentale. Doar el mai trebuie sa ne vorbeasca, pentru ca UEFA ne-a spus deja pozitia ei. Intr-un articol din ProSport, oficialii UEFA au explicat in aceasta vara ca ea e prietena cu cluburile departamentale:

”Nici regulamentele UEFA cu privire la competiţiile la nivel de club, nici regulamentele UEFA cu privire la FairPlay-ul Financiar şi Licenţiere nu conţin restricţii pentru cluburile deţinute de stat.” 

I-a completat si Adrian Stangaciu, directorul departamentului juridic al FRF: Nu există nicio restricţie pentru participarea CSA Steaua în cupele europene, indiferent cum e organizat clubul! Nu încape discuţie pe tema asta!

Veste groaznica? Ce veste groaznica? Pentru cine? Poate doar pentru Gino. Noi stim ce e un club departamental si nu suntem impresionati de cuvinte goale.

Gino se crede mai destept decat e

Care a fost scopul declaratiei lui Gino? Doar unul singur: sa se puna bine cu Becali, unul dintre oamenii care fac azi legea in fotbalul Romanesc. Becali si clubul sau au incalcat legile FRF si LPF de nenumarate ori in ultimii ani, fara sa pateasca nimic. Nici Mitica, fostul sef de la LPF, si nici Gino, actualul sef, nu au zis nimic.

Dar acum sunt alegeri pentru postul de sef, asa ca Gino are nevoie de aliati. Un pic de dezinformare si un atac la adresa Stelei nu strica. Astfel, el se pune bine cu Becali si mai apare si prin presa.

Cat timp a fost sef la LPF, Gino nu a zis nimic. Nici despre Steaua, nici despre echipe departamentale, despre nimic. Bine ca vorbeste acum. Asa stim sigur ca inca mai stie sa vorbeasca. Pacat ca o face prost si doar ca sa se afle-n treaba.

 

P.S. Imediat dupa publicarea acestui articol, GSP a anuntat ca Gigi Becali a declarat ca il va vota pe Gino Iorgulescu „100%”.

„N-are de ce să se întâlnească Sorin Drăgoi cu mine. La mine e o chestiune sentimentală. Eu pe Gino îl cunosc de zeci de ani. M-a ajutat foarte mult. Poate sunt puțin subiectiv, dar îl voi vota pe Gino. Va ieși Gino 100%. Mi se pare că are deja 10 cluburi care au dat hârtie că vor vota cu el,” a spus acesta.

Sa mai zica lumea ca Gino nu e „baiat bun”,