NetBet

O noua victorie pentru Steaua: PRO TV sanctionat pentru reclama falsa

In urma plangerilot facute de Asociatia Stelistilor 1947 dar si de numerosi alti stelisti, CNA a hotarat astazi sanctionarea postului PRO TV pentru difuzarea unor reclame false.

E vorba despre reclama prin care Net Bet sustine ca e sponsorul Stelei Bucuresti. Steaua Libera a scris despre aceasta acum cateva luni, cerandu-le suporterilor sa boicoteze toate companiile care asociate cu FC Fcsb, care incearca sa se foloseasca de imaginea Stelei pentru a-si vinde produsele. Decizia de azi a CNA vine ca urmare a presiunii continue facute de suporterii stelisti, care au continuat sa faca plangeri impotriva televiziunilor care folosesc abuziv numele si imaginea Stelei, dar si a unei plangeri facute de Asociatia Stelistilor 1947, asociatie care chiar sponsorizeaza adevarata Steaua Bucuresti.



Asa cum era de asteptat, reprezentatii PRO TV au dat dovada de lasitate, incercand sa dea vina pe Net Bet si spunand ca „Legat de folosirea denumirii Steaua aș vrea să aveți în vedere că nu a fost făcut de Pro TV. Noi l-am primit”. PRO TV recunoaste astfel ca folosirea numelui Steaua in acea reclama a fost incorecta. Acest lucru nu i-a impiedicat, insa, sa televizeze reclama.
cna Steaua
CNA a amendat PRO TV cu 10 mii de lei pentru difuzarea reclamei false. Este o pedeapsa cat se poate de usoara, pentru o televiziune care cu siguranta a castigat mult mai mult de 10 mii de lei prin aceasta dezinformare grosolana. Din pacate CNA-ul inca trateaza subiectul Steaua ca pe o gluma, pe care spera sa o poata ascunde sub pres.

Dar hotia si dezinformarea nu sunt glume. Chiar Constitutia Romaniei ne spune ca:

Art.31 (4) Mijloacele de informare în masă, publice şi private, sunt obligate să asigure informarea corectă a opiniei publice.

Aceasta este legea, iar televiziunile trebuie sa o respecte.

Felicitari suporterilor stelisti si Asociatiei Stelistilor 1947 pentru ca nu s-au dat batuti si pentru ca au insistat ca legile sa fie respectate. Aceasta noua victorie a Stelei li se datoreaza in totalitate.