steaua jhandbal

Cea mai galonata echipa din sportul romanesc s-a intors acolo unde ii este locul

Steaua Bucuresti este de departe cel mai de succes club sportiv din tara, cu numeroase titluri, cupe si medalii la aproape toate sporturile practicate in tara noastra. Dintre toate sectiile sportive ale acestui mare club, multi o considera pe cea de fotbal drept cea mai de succes. Insa acest lucru nu este adevarat. In ceea ce priveste performantele obtinute de-a lungul timpului, echipa de handbal a Stelei este cea mai galonata din tot sportul romanesc. Iar astazi, handbalistii stelisti s-au intors acolo unde le este locul, adica pe pozitia cu numarul 1.

Handbalistii militari au urcat pe prima pozitie a ligii nationale in cel mai dulce mod posibil, dupa o victorie in fata marii rivale, Dinamo. Duminica, 12 noiembrie, in sala sporturilor din Chiajna, baietii lui Ovidiu Mihaila i-au invins pe caini cu scorul de 31 la 28 si au trecut pe primul loc in campionat, acolo unde n-a mai fost din 2008.

Steaua a dominat partida de la un capat la altul, fara a le da vreo sansa dinamovistilor. Doar interventiile propriului portar au facut ca Dinamo sa nu piarda la un scor mult mai mare. La finalul meciului, Steaua a devenit lider, cu 22 de puncte. Potaissa Turda si Dinamo completeaza podiumul, ambele cu 21 de puncte, dar despartite de golaveraj.


Stelistii au sarbatorit revenirea pe primul loc alaturi de fanii care au umplut sala de la Chiajna. Cele 31 de goluri steliste au fost marcate de: Vegar 9, Vujici 9, Aslanian 5, Johansson 4, I. Georgescu 2, Roșu 1, Florea 1.

Echipa de handbal a Stelei – cea mai de succes echipa din sportul romanesc

Daca anul trecut lupta pentru a evita retrogradarea, Steaua a reusit sa-si revina in acest sezon si sa se intoarca acolo unde ii este locul, pe prima pozitie a clasamentului. Chiar daca nu a mai castigat nimic din anul 2008, echipa de handbal a clubului nostru ramane cea mai de succes echipa din sportul romanesc. De-a lungul istorie sale, ea a castigat sapte titluri nationale si o cupa la handbal in 11, 28 de titluri nationale si 9 cupe la handbal in 7, precum si doua Ligi ale Campionilor la handbal, in 1968 si 1977, si o Cupa Challenge, in 2006. De asemenea, echipa noastra a mai jucat alte doua finale de Liga Campionilor, in 1971 si 1989.

Toate aceste performante fac din Steaua un titan al handbalului European, echipa noastra regasindu-se in Top 10 cele mai de succes echipe de handbal de pe continent, din toate timpurile. Ne bucuram astfel ca ea s-a intors pe primul loc in campionatul national si speram ca ea sa nu-l mai paraseasca pana la finalul sezonului.

Felicitari pentru munca depusa si pentru rezultate, baieti! Forza Steaua!




Photo credit: CSASteaua.ro